Johannes Thingnes Bø:

Stjerner oppfordrer til OL-markering

Flere stjerner tar til motmæle mot langrennsstjernenes tankegang rundt OL i Beijing. Nå oppfordrer de flere til å ta et standpunkt og markere mot menneskerettighetsbruddene i Kina.

STØTTER: Johannes Thingnes Bø støtter en markering i forbindelse med OL i Bejing. Foto: Carina Johansen / NTB
STØTTER: Johannes Thingnes Bø støtter en markering i forbindelse med OL i Bejing. Foto: Carina Johansen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Debatten rundt OL i Beijing har virkelig blusset opp de siste dagene, etter at NRK skrev om ordknappe langrennsstjerner som ikke ville ta et standpunkt rundt en mulig markering mot Kina som arrangørland.

Men i skiskytterleiren har pipa en helt annen lyd.

- Jeg mener at man kan markere uten å markere skikkelig hardt, men å ta et standpunkt for å få folk til å forstå hva som skjer i det landet, sier Johannes Thingnes Bø til Dagbladet.

Thingnes Bø, som selv er fotballinteressert, legger ikke skjul på at han ser opp til fotballandslagets Ståle Solbakken, som i forbindelse med landskampene i mars markerte mot Qatar-VM.

- Jeg merker jo selv at jeg blir motivert på grunn av dem, til å vise et standpunkt. Det er viktig at rollemodeller i idretten tar de riktige standpunktene for de får med seg så veldig mange, sier Thingnes Bø.

Tidligere i uka fortalte lagkompis Vetle Sjåstad Christiansen at han var positiv til en markering under OL i Beijing. Men understrekte at man ikke skulle markere, bare for markeringens skyld.

En tankegang lagkameraten deler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer