Stjerner på salg

KONGSVINGER (Dagbladet): Lillestrøm går mot et underskudd på 10-12 millioner, lagets fire beste spillere må selges for å pynte på minustallene, og A-stallen skal reduseres med tre-fire spillere. - En fryktelig vanskelig situasjon, innrømmer suksesstrener Arne Erlandsen.


MÅ SELGES: LSK må selge juvelen Mamadou Diallo. Problemet er at han må opereres og neppe er verdt ei krone.

Han registrerer at det forventede underskuddet vil ødelegge store deler av det sportslige grunnlaget han og Hallvar Thoresen har lagt i Lillestrøm det siste året. Dagbladet kåret duoen til Tippeligaens beste denne sesong.

Men konfrontert med Lillestrøms liste over spare- og tjenetiltak, skal det mer enn to meget dyktige trenere til for allerede nå ikke å ønske Lillestrøm lykke til i 1. divisjon i år 2000.

  • Lillestrøm ønsker å kvitte seg med hele sentrallinjen i laget for å redusere underskuddet med noen millioner: Keeper Magnus Kihlstedt, midtstopper Frode Kippe, midtbanespiller Runar Kristinsson og spissen Mamadou Diallo.
  • Klubben må redusere A-stallen med minst et par spillere. I år har stallen bestått av 24 spillere.
  • Og trener Erlandsen kan bare glemme å kjøpe nye spillere.

Opereres

Mamadou Diallo sliter dessuten med store ryggplager. I løpet av en uke blir det bestemt om han skal opereres. Uansett er han i en slik tilstand uinteressant for andre klubber - samtidig som han tjener mye og spiller lite i Lillestrøm.

Alvorlig

- Jeg innstiller meg på at jeg mister fire av de beste spillerne, at vi ikke får noen nye, og at jeg må komponere en stall med færre spillere enn i fjor, bekrefter Erlandsen.

Han legger ikke skjul på at situasjonen er meget alvorlig. Det er heller ingen hemmelighet at både han og Hallvar Thoresen har fått tilbud fra klubber som per i dag virker langt mer attraktive enn Lillestrøm.

Erlandsen ønsker ikke å bidra til spekulasjoner om sin egen framtid i Lillestrøm.

- Jeg har ett år igjen av kontrakten, påpeker han.