Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stjerner rømmer fra Europa

Flere fotballstjerner har reist til hjemlandet under corona-epidemien. Juventus-stjerne fikk reise til Argentina selv om han var i karantene.

HAR REIST HJEM: Neymar er tilbake i Brasil. Foto: GETTY/UEFA / AFP / NTB Scanpix
HAR REIST HJEM: Neymar er tilbake i Brasil. Foto: GETTY/UEFA / AFP / NTB Scanpix Vis mer

Flere europeiske land, blant dem Tyskland og Frankrike, har innført streng grensekontroll som følge av coronaepidemien.

EUs stats- og regjeringssjefer ble også enige om å innføre 30 dagers innreiseforbud til unionen fra torsdag, skriver NTB.

Disse bestemmelsene rammer alle, og derfor er det mange fotballstjerner som rømmer Europa for å dra hjem til sine respektive hjemland.

PSG-stjerna Neymar la for tre dager siden ut et innlegg på Instagram, der han skriver at «viruset ikke beveger seg, men mennesker gjør det». Samtidig reiste brasilianeren hjem til Brasil før Frankrike stengte grensene.

Det samme gjelder braisilianeren Thiago Silva, melder den franske avisa Le Parisien. Avisa skriver samtidig at trioen Marco Verratti, Ander Herrera og Pablo Sarabia fortsatt er i Frankrike.

Fra isolat til Argentina

La Gazzetta dello Sport skriver at Juventus-stjerne Gonzalo Higuain trosset karantene-rådene og dro hjem til Argentina, til tross for at to Juventus-spillere har testet positivt på corona-viruset.

Argentineren ønsket å besøke sin kreftsyke mor, og skal ha vist fram et bevis på at han ikke har pådratt seg coronaviruset da han ble stoppet på flyplassen.

I ARGENTINA: Gonzalo Higuain. Foto: NTB Scanpix
I ARGENTINA: Gonzalo Higuain. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Lagkameratene Daniele Rugani og Blaise Matuidi har tidligere fått påvist corona, og Higuain skulle derfor vært i karantene sammen med resten av laget.

Den italienske storklubben skal imidlertid ha hjulpet ham og familien med privatfly for å komme seg til Argentina, ifølge Tuttosport.

Politiet skal også ha tatt kontakt med Juventus for å forsikre seg om at den negative coronatesten var ekte vare og at klubben kjente til reisen. Higuain reiste så via Spania til Sør-Amerika.

Lagkamerat Rugani ble første toppspiller i fotball som fikk påvist coronasmitte. Det skjedde forrige onsdag. Tirsdag kom meldingen om at lagkamerat Matuidi også er smittet.

Ronaldo i Madeira

Tyske Sami Khedira og bosniske Miralem Pjanic skal også ha reist fra Italia, ifølge Gazzetta.

Fra tidligere er det kjent at superstjerne Cristiano Ronaldo er hjemme i portugisiske Madeira, hvor han har isolert seg i luksushjemmet sitt.

Ronaldo skal også opprinnelig ha besøkt sin mor, som ifølge rapporter pådro seg et slag.

Hele Norges coronakart