Stjernerekka som ble ødelagt

Katja, Gro og Linka tapte «aldri».

GÖTEBORG (Dagbladet.no): Det er selvfølgelig ikke helt sant. Men nesten.

Fakta er nemlig at med Gro Hammerseng, Katja Nyberg og Linn-Kristin Riegelhuth på banen, er Norge ekstremt vanskelig å slå.

Dagbladet.no har sjekket statistikken, og de tre jentene har spilt 36 kamper sammen. Av disse har bare to endt med tap.

Det sier ganske mye om hvor viktig denne trioen er for Norge.

Derfor er det ekstra bittert at vi ikke får se dem sammen på banen igjen dette mesterskapet.

Spilt mye sammen

Dagbladet.no snakket med Katja om denne kjemien før gårsdagens kamp hvor hun ble skadet og røyk ut av EM. Da forklarte hun statistikken slik:

- Vi har spilt en del sammen. Jeg spilte jo sammen med Linka i Larvik, og Gro har jeg også spilt mye med etter hvert. Kjemien i et lag er viktig, sa Katja.

TRIO ER BLITT DUO: Med Katja Nyberg i spann med Hammerseng og Riegelhuth har ikke Norge tapt på 36 kamper. Nå må skadde Nyberg erstattes i rekka. Foto. Digitalsport/Scanpix
TRIO ER BLITT DUO: Med Katja Nyberg i spann med Hammerseng og Riegelhuth har ikke Norge tapt på 36 kamper. Nå må skadde Nyberg erstattes i rekka. Foto. Digitalsport/Scanpix Vis mer

Hun forteller at den norske spillergruppa er veldig sammenspleiset, og at jentene kjenner hverandre godt. Det skal ikke undervurderes.

27-åringen vil samtidig ikke ta på seg for mye av æren for dette.

- Vi hadde ikke klart oss uten de fire andre som til enhver tid er på banen.

Utfyller hverandre

En slik statistikk betyr ikke så mye. Ikke mer enn at det er en bekreftelse på at Norge har tre av verdens beste bakspillere. Det er det ingen tvil om.

Og det er tre bakspillere som har utfylt hverandre bra, og som på sitt beste er en bakspillerrekke de fleste klubbtrenere bare kan ha våte drømmer om.

- Vi er en veldig god gruppe på landslaget. For meg er det veldig viktig å kjenne de andre godt, ikke bare som spillere, men også som personer, sier kaptein Hammerseng til Dagbladet.no.

Dessverre for Norge vil vi ikke se denne bakspillerrekka mer dette mesterskapet.

Men heldigvis har de fortsatt åra foran seg. Katja er 27 år, Gro 26 og Linka bare 22.