TIL KATUSHA: Tony Martin har signert for Katusha for 2017- og 2018-sesongen. Foto: Tim de Waele.
TIL KATUSHA: Tony Martin har signert for Katusha for 2017- og 2018-sesongen. Foto: Tim de Waele.Vis mer

Stjernerytter blir lagkamerat med Kristoff

Katusha har vært avventende på overgangsmarkedet, men signerte mandag tidligere verdensmester.

(procycling.no): Katusha har vært avventende på overgangsmarkedet lenge i år, og det har blitt etterlyst aktivitet. I ettermiddag ble det klart at tyske Tony Martin blir å se i det russiske lagets farger neste år, og blir dermed lagkamerat med Alexander Kristoff og Sven Erik Bystrøm.

Tony Martin er verdensmester på tempo tre ganger, og har fem etappeseire i Tour de France. 31-åringen har de siste sesongene syklet for Etixx-QuickStep.

– Jeg er glad for å komme til dette sterke laget. Katusha viste i fjor at de er et vinnende lag, og, ærlig talt, jeg liker virkelig Katusha-drakten. Jeg vil bli stolt av å bære trøyen i 2017 og 2018, forteller tyskeren i en pressemelding fra Katusha.

– I tillegg liker jeg deres Canyon-sykler, og det er viktig for meg som en temporytter. Det som overbeviste meg mest var det at lagets sjefer har troen på meg. Jeg kommer til å kjøre inn flere resultater enn det jeg har gjort så langt. De har overbevist meg om at jeg fortsatt kan forbedre meg. På den andre siden, og som i tidligere sesonger, hvis jeg kan hjelpe en lagkamerat til seier, vil jeg bare bli glad.

Fornøyd Ekimov
Manager i Katusha, Viacheslav Ekimov, er naturligvis svært fornøyd med signeringen av Der Panzerwagen.

– Tony Martin er den type rytter vi har lett etter. CVen hans forteller alt. Jeg er sikker på at med hans erfaring, kan han gjøre laget vårt bedre. I fjor forsterket vi laget vårt for klassikerne, og nå forsterker vi for alle typer ritt. Tonys kraft og utholdenhet, og mest av alt hans karakter, passer perfekt med gruppen vår. Jeg ser frem til å jobbe med ham i fremtiden.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!