NY STJERNE: Bernhard Tomic fra Australia har suksess i Wimbledon. Foto: EPA/GEOFF CADDICK
NY STJERNE: Bernhard Tomic fra Australia har suksess i Wimbledon. Foto: EPA/GEOFF CADDICKVis mer

Stjerneskudd (18) er yngste kvartfinalist på 25 år

Kopierer Borg, Becker og McEnroe i Wimbledon.

Australske Bernhard Tomic seiler fram som en outsider i Wimbledon. 18-åringen er den yngste som når kvartfinalen siden Boris Becker gjorde det for 25 år siden.

18-årige Tomic var et ukjent blad før tennisturneringen, men har så langt imponert i London. I forrige runde slo han ut svenskenes håp, Robin Söderling.

Mandag ble Xavier Malisse nedkjempet i åttedelsfinalen med 6-1, 7-5 og 6-4 på det grønne dekket i en kamp som bare varte i 81 minutter.

- Jeg hadde aldri trodd jeg skulle nå den andre uken en gang. For en følelse, og for en turnering det har vært for meg, sa en beskjeden Tomic etter at kvartfinalen var sikret.

Møter Djokovic Med seieren skrev Tomic seg inn i tennishistorien. For gjennom Wimbledons historie er det kun Björn Borg, Boris Becker og John McEnroe som i yngre alder har nådd kvartfinalen. Der møter han andreseedede Novak Djokovic. De to kjenner godt til hverandres spill, ettersom de regelmessig trener sammen.

Serberen gjorde kort prosess i sin 4. rundekamp mot franske Michaël Llodra. Med seier 6-3, 6-3, 6-3 og imponerende spill tok Djokovic seg greit videre i turneringen, hvor han i fjor nådde semifinalen.

Murray avanserte enkelt Også hjemmeyndlingen Andy Murray kvalifiserte seg for kvartfinalen mandag. Med settsifrene 7-6, 6-3 og 6-2 hadde den fjerdeseedede briten få problemer med å slå ut franske Richard Gasquet.

I neste runde møter Murray vinneren av kampen mellom polske Lukasz Kubot og spanjolen Feliciano López. Begge de to er useedet i turneringen. Dermed øyner skotske Murray muligheten til sin tredje strake semifinale på rad, og britene kan fortsatt håpe på å få sin første hjemlige mester siden Fred Perry vant turneringen i 1936. (©NTB)