Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stjerneskuddene som er elsket av fansen

Kan sette Ronaldo, Bale og Draxler i skyggen.

FAVORITT BLANT SUPPORTERNE: Jese Rodrigues, her etter 2-0-scoringen mot Atletico Madrid tidligere  i februar. Foto: EPA/JUANJO MARTIN/NTB Scanpix
FAVORITT BLANT SUPPORTERNE: Jese Rodrigues, her etter 2-0-scoringen mot Atletico Madrid tidligere i februar. Foto: EPA/JUANJO MARTIN/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er flust av etablerte stjernespillere som skal i aksjon under kveldens mesterligamøte mellom Schalke 04 og Real Madrid. Klaas-Jaan Huntelaar og Julian Draxler er kanskje de største hos de blå, mens Cristiano Ronaldo og Gareth Bale skinner like sterkt for de hvite.

I sjiktet for unge talenter lenger bak, er det imidlertid minst to fremadstormende midtbanespillere å se opp for.

Navna er Max Meyer (18) og Jesé Rodriguez (21). Nye bekjentskap for mange i Norge, men på alles lepper i henholdsvis den tyske industribyen Gelsenkirchen og  Spanias hovedstad Madrid.

- Ronaldo-light Grunnen er enkel: Ungguttene har gått gradene i hver sin klubb og allerede bevist prov på sine skyhøye potensial.

- Meyer er en liten knert. En vi gjerne kaller for en «løkkespiller» i Norge. Alt er naturlig og impulsivt, sier Tyskland- og Viasat-ekspert Jan Åge Fjørtoft til Dagbladet.

- En Cristiano Ronaldo-light, sier C Mores La Liga-kjenner Petter Veland om mannen som helst bare går under navnet Jesé.

Likhetstrekkene mellom de to supertalentene som kan skinne på ny i kveld, er mange:

MÅLSCORER: Max Meyer har fem scoringer på 19 kamper for Schalke i serien denne sesongen. Her løftes han av en annen målfarlig Schalke-spiller, Jefferson Farfan, etter et mål mot Hannover 96. Foto: AP Photo/Martin Meissner/NTB Scanpix
MÅLSCORER: Max Meyer har fem scoringer på 19 kamper for Schalke i serien denne sesongen. Her løftes han av en annen målfarlig Schalke-spiller, Jefferson Farfan, etter et mål mot Hannover 96. Foto: AP Photo/Martin Meissner/NTB Scanpix Vis mer

Begge har fått sine definitive gjennombrudd denne sesongen. Begge besitter den dødelige kombinasjonen av et lavt tyngdepunkt og stor fart. Og begge er i tillegg uhyre frekke, herlig uforutsigbare og imponerende målfarlige. 

Mer populær enn Bale I kveld starter nok bare en av dem - Meyer for Schalke. Han figurerer sannsynligvis på midtbanen sammen med et annet tysk stjerneskudd, Arsenal-aktuelle Julian Draxler (20).

For Jesés del, er konkurransen om en plass i trener Carlo Ancelottis Real Madrid-ellever foreløpig for tøff i de viktigste kampene. Italieneren har bekreftet at Ronaldo, Karim Benzema og Bale utgjør angrepstrioen.

- Grunnen er at de er mer rutinerte. De vet hva de går til og har et høyere nivå inne enn Jesé akkurat nå, mener Veland.

Ancelottis valg er både naturlig og forståelig, men vil ikke utelukkende bli mottatt med entusiasme av alle Madrid-fans. Det forteller blant annet en intern avstemning tilhengerne har gjort på hvem de foretrekker av Las Palmas-fødte Jesé og walisiske Bale. En avstemning førstnevnte gikk seirende ut av.

- Det er jeg ikke overrasket over. Madrid-fansen har ventet i ti år på en type som Jesé. Han er spansk. Han er deres, sier Veland.

Forventer fest Han legger samtidig til at Bale har fått en ufortjent vanskelig start i Madrid på grunn av den høye overgangssummen som alltid vil henge over ham.

Prestasjonene til den tidligere Tottenham-spilleren er det imidlertid lite å si på. I sist seriekamp mot Elche banket Bale inn en scoring fra om lag 30 meter. Det kan fort skje igjen i kveld. Og om det gjør det, da vil han bidra et til et av de flere store øyeblikka Jan Åge Fjørtoft tror fotballpublikummet vil få se.

- Jeg forventer en meget god fotballkamp, for Schalke er et lag som vil prøve å bidra til festen. Real Madrid vet vi alt om - de har en formidabel offensiv rekke, men det har også Schalke, sier Fjørtoft og trekker frem Klaas-Jan Huntelaar og Kevin Prince-Boateng i tillegg til nevnte Draxler og Meyer.

Katastrofetall Alle spillere som kan skape trøbbel for et Madrid lag som historisk sett liker seg svært dårlig på tysk jord. Bare én av de siste 25 kampene i Angela Merkels land er vunnet. 18 av dem er tapt. Noe Veland tror spiller inn i kveld.

- Det er en ekstremt dårlig og merkverdig statistikk. Om det er frykt, spillestil, miljø eller atmosfæren på tyske stadioner som ligger bak, er vanskelig å si. Sannsynligvis er det en blanding av mange faktorer, sier Veland.

- Jeg tror det vil ligge litt i bakhodet på spillerne, og gjøre at de har en mer forsiktig inngang til kampen, fortsetter C More-eksperten, som tror Schalke kan vinne i kveld, men ikke over to kamper.

Hele Norges coronakart