Stjerneskuddet (19) kan sjokkere Ingebrigtsen

Møtes på 5000-meter i dag. Rhonex Kipruto kan bli en stor utfordrer når Jakob Ingebrigtsen (18) jakter den norske rekorden.

Stjerneskuddet (19) kan sjokkere Ingebrigtsen
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
5000 meter i London, kl. 15.13

Det er nok bare å merke seg navnet med en gang: Rhonex Kipruto.

19-åringen fra Kenya har aldri løpt en offisiell konkurranse på 5000-meter, og det finnes ikke en registrert personlig rekord på unggutten. Likevel kan han være blant favorittene på dagens 5000-meter i London.

Der er Jakob Ingebrigtsen (18) Norges store håp, men han vil få tøff konkurranse fra det ubeskrevne bladet fra Afrikas fremste løpsnasjon.

Rekordras

Det dukker stadig opp nye løpstalenter fra Kenya, og Kipruto er sistemann i rekken av løpsfantomer som kan ta verden med storm.

Og han er allerede i gang.

Tidligere denne måneden deltok han i verdens største 10 000-meter i Atlanta, USA, hvor han slo den 23 år gamle stevnerekorden. Unggutten brukte 27 minutter og ett sekund - den raskeste tiden noen gang registrert på amerikansk grunn. Året før - da bare 18 år gammel - satte han den samme rekorden i Central Park, New York. Det var med andre ord sin egen rekord tenåringen slo.

Kun én person i hele verden har løpt 10 000-meter gateløp raskere enn Kipruto gjennom tidene. Det er med andre ikke uten grunn at kenyaneren blir spådd en lysende karriere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer