Stjerneskuddet avgjorde igjen

Bodø/Glimt er ett poeng unna serieleder Molde etter dagens seier over Viking.

VANT: Bodø/Glimts imponerende sesong fortsetter.
Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
VANT: Bodø/Glimts imponerende sesong fortsetter. Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpixVis mer
  • Bodø/Glimt - Viking FK 2-1 (2-0)

Bodø/Glimt er i glimrende posisjon til å kjempe om gull i Eliteserien. Før dagens kamp lå gultrøyene fire poeng bak serieleder Molde med to kamper mindre spilt.

Flotte scoringer av Philip Zinckernagel og Håkon Evjen bidro til at Bodø/Glimt faktisk per dags dato ligger an til å bli seriemestere, ettersom de ligger ett poeng bak Molde med én kamp mindre spilt.

Dermed var Evjen igjen utslagsgivende, og forrige kamp ble han sett på av Manchester United og Manchester City-speidere. 19-åringen er i ferd med å bli en av de heteste spillerne i Eliteserien.

Eventyr-sesongen er stadig nærmere å bli et faktum for nordlendingene, selv om det er en del kamper igjen.

Spesielt i første omgang var det klasseforskjell mellom lagene.

- Propaganda-fotball

Glimt fikk en drømmeåpning på kampen på Aspmyra. Amor Layouni banket til innenfor sekstenmeteren. Ballen ble reddet, men returen ble til slutt satt i mål av Philip Zinckernagel. Dermed var det altså 1-0 før to minutter var spilt.

Etter scoringa fortsatte Glimt å ha grei kontroll på Viking. De store sjansene uteble de neste minuttene etter Zinckernagels scoring.

Etter halvtimen spilt vartet Glimt opp med en scoring av det vakre slaget. Zinckernagel spilte fram Layouni på vakkert vis. Svensken var alene med keeper, men med litt skrått hold. I stedet dytter han ballen videre til en umarkert Håkon Evjen, som satte 2-0 enkelt.

- Propaganda-fotball av Bodø/Glimt! konstaterte kommentator Asbjørn Myhre på Eurosport etter 2-0-scoringa.

Etter scoringa fortsatte Glimt å dominere, og Viking virket sjanseløse i første omgang.

Viking snudde kampbildet

I andre omgang gjorde Bjarne Berntsen grep, og byttet inn både Tommy Høiland og Johnny Furdal da lagene kom ut på banen igjen. Samtidig bekreftet han i pauseintervjuet med Eurosport at han hadde lagt om til 4-4-2 med en diamant-midtbane.

Det viste seg å være et smart trekk, for i andre omgang fikk vi et sceneskifte på banen.

Zlatko Tripic reduserte bare noen få minutter ut i andre omgang etter å ha fått ballen servert av Samúel Kári Fridjónsson. Dermed var det kamp igjen på Aspmyra, og ledelsen til Bodø/Glimt virket plutselig ikke like trygg.

Like etter smalt Kristian Thorstvedt ballen i stolpen, og Viking så ut til å få skikkelig fart på sakene sine.

De var nære ved flere anledninger, men den avgjørende scoringa uteble i Bodø.