Intervju med Gabriel Jesus

Stjerneskuddet Gabriel Jesus: Om tiden da han spilte i fengsel og hvorfor han valgte City

Han har blitt beskrevet som en av de beste unge spillerne i verden etter Messi og Ronaldo. Kan Manchester Citys stjerneskudd Gabriel Jesus leve opp til dette stempelet?

RING MEG: Gabriel Jesus feirer alle scoringene slik. Det er en hyllest til sin mor og vennene hans. Foto: NTB Scanpix
RING MEG: Gabriel Jesus feirer alle scoringene slik. Det er en hyllest til sin mor og vennene hans. Foto: NTB ScanpixVis mer

(FourFourTwo): Manchester Citys spillerbuss har nettopp parkert utenfor klubbens hypermoderne treningsanlegg etter en kamp mot West Bromwich.

Siden klokka er 02 på en ganske grå septemberdag, er nok spillerne innstilt på en god natts søvn og etterlengtet hvile. Men manager Pep Guardiola har andre planer for sine elever.

For bare noen timer seinere er den dyre spillertroppen tilbake på en av de 16 utebanene på akademiet, hvor spillerne får kjørt seg hardt på løpetrening. Det er dette synet som møter FourFourTwo før møtet med en av de mest spennende tenåringene i verden.

Med tanke på hva som har skjedd de siste 24 timene, er det lett å tilgi Gabriel Fernando de Jesus dersom han skulle være lite villig til å tilbringe deler av dagen og snakke med oss.

Men brasilianeren kommer bort med et smil som er bredere enn Manchester-kanalen, selv om han gjerne innrømmer at han har andre ting i tankene. Veldig viktige ting.

- Jeg drømmer om å komme hjem og spise ris og bønner, sier han, før han ser på fotografen vår som forbereder en sukkerspinn til fotoseansen.

Dersom han er trøtt, vises det ikke på ham, samtidig som fotografen ber ham posere i ulike stillinger.

«Kan du skrike for oss Gabriel? Kan du spille på trommer?» Unggutten har ingen problemer med å gjøre som vi ber om, og slenger også på noen vers av Queen's-låta We Will Rock You på kjøpet.

Når du besøker Brasils nyeste supertalent, vet du at du vil få det moro.

Allerede tilpasset seg

Det å flytte til andre siden av jordkloden er ikke enkelt for en mann i Jesus' alder, men unggutten fra São Paulo hadde små problemer med å tilpasse seg sin nye livsstil nord i England. Dette er tross alt en gutt som allerede har oppnådd suksess med både klubb og nasjon.

I 2016 var han Palmeiras' toppscorer og hjalp klubben til sitt første ligamesterskap på 22 år, samtidig som han var toneangivende da Brasil vant OL-gull. Siden har han imponert for Brasil sammen med den globale superstjernen og bestevennen Neymar. Press? Neida, dette er bare en liten bris.

- For å være ærlig så trodde jeg det ville bli mye mer vanskelig å tilpasse seg livet i Manchester enn det faktisk har vært, forteller Jesus til FourFourTwo.

- Det har vært lett. Jeg har allerede slått meg til ro og det har hjulpet meg til å levere på banen. Jeg savner selvfølgelig mange ting fra Brasil, men det er normalt. Jeg føler meg hjemme her nå. Manchester har blitt Jardim Peri for meg.

Den sammenlikningen kommer delvis av at Jesus gjenskaper Jardim Peri, stedet nord for São Paulo hvor han vokste opp, i Nordvest-England. Jesus tok med seg de to gode barndomskameratene Higor Braga og Fabio Lucia for å bo sammen med ham i Manchester.

Sammen lever trioen utenfor hjembyen for første gang. Samtidig som Jesus får kjørt seg under Pep Guardiola på trening, er Fabio og Higor opptatte med å ta engelskkurs og sørge for at alt går riktig for seg i deres felles hjem.

Når spissen ikke er på oppdrag med klubben, eller bortreist med landslaget, henger de sannsynligvis sammen.

- Vi er alltid sammen i fritiden, vi liker å spille brettspill og videospill, eller gå på shopping, avslører Fabio, aka Fabinho.

- Higor og jeg var overrasket og veldig glade over å bli invitert til å flytte til England med Gabriel. Det er en fin mulighet til å leve i utlandet, sier han.

Jesus' eldre bror Felipe og deres mor Vera Lucia er også med på lasset. Det er også en personlig brasiliansk kokk, som sørger for at de får ris og bønner på tallerkenen når Jesus kommer tilbake fra en av de harde treningsøktene under Guardiola.

Det er ikke rart at han føler seg hjemme i den lyseblå drakta.

Nem mesmo a força do tempo irá destruir 🎶 #alômãe📞 #desdemenor #myfriends

A post shared by Gabriel Jesus (@dejesusoficial) on

Spilte i fengsel

Jesus ble født i Brasils største by april 1997, da City var rundt midten av tabellen i det som i dag heter Championship, og han har alltid levd og åndet for fotball. Samtidig er det ikke helt sant at denne entusiastiske brasilianeren alltid sparket ball i nabolaget som ung gutt.

Han har ikke noe imot å spille fotball med lokale gutter når han har pause fra jobben i City, men det var faktisk i en annen region i São Paulo, Horto Florestal, at den lovende karrieren hans begynte å ta form.

Da Jesus var åtte år gammel ble han en del av Pequeninos do Meio Ambiente, en liten amatørklubb som er lokalisert i et militærfengsel. Det faktum at Jesus' første skritt inn i fotballen fant sted innenfor fengselvegger, fikk journalister utløp for fantasier da han gjorde det bra i Europa.

- Da historien kom ut om at jeg pleide å spille i fengsel, begynte folk å spørre meg om jeg hadde sittet inne, sier han med latter i stemmen.

- Ja, banen var innenfor fengselet Romao Gomes, men det ble mest brukt av politiet og det var ganske langt unna de innsatte - jeg var aldri redd for noe der inne.

- Jeg pleide å komme dit veldig tidlig om morgenen, ganske ofte forlot jeg huset 05 eller 06, og noen ganger var det fortsatt mørkt da jeg gikk ut på banen, så kanskje jeg var redd for det, sier han med et lurt smil.

Banen til Pequeninos do Meio Ambiente er hyggelig nok, men ikke særlig velholdt. Guttene løper rundt på en ujevn bane av leire, som er delvis dekket av blader som har falt fra trærne i parken Cantareira som ligger i nærheten.

Stedet er veldig rolig, med få lyder bortsett fra en og annen fuglesang. Det føles mer som et sted å slappe av enn et fengsel. Men det er definitivt det, og alle som tviler kan få bevis på det ved å se på et skilt på den ene tribunen av betong med påskriften: «Ingen folk tillatt».

Dårlig taper

José Francisco Mamede er en av klubbens grunnleggere og han styrer den fortsatt den dag i dag. Tilbake i 1995 ble han enig med militærpolitiet om å bruke banen i fengselet hver lørdag morgen, som et kommunalt prosjekt.

Helt siden den gangen har barn fra den fattige bydelen blitt ønsket velkommen til treninger og fått sjansen til å bli medlem av et suksessfullt lag.

Mamede får ikke betalt for jobben her og han kombinerer den med en annen jobb som leder for et meglerhus. Han er ikke bare grunnlegger, men også klubbens sportsdirektør og manager.

Hans ukentlige oppgave i Pequeninos inkluderte også å plukke opp barna til og fra trening. Mer enn én gang trykket han ti eller elleve barn inn i sin Beetle fra 1973. Normalt var Jesus blant dem, enten klagende over et dårlig resultat eller pratende om en oppskriftsmessig seier.

- Jesus har alltid hatt et stor konkurranseinstinkt og stor selvtillit, sier Mamede.

- Han kunne noen ganger være gretten etter et tap. Men vi pleide å vinne mer enn vi tapte, og han pleide å si at seieren var «tetinha» (sleng for enkel seier). Ting virket alltid så lett for ham, så vi begynte å kalle ham Tetinha, som er kallenavnet hans her. Han er en spesiell gutt som aldri vil glemme tiden her med oss.

Tetinha har faktisk gått langt for å vise at han ikke har glemt røttene sine, ved å bokstavelig talt bære hans gamle samfunn på kroppen, uansett hvor han går.

På høyre arm har Jesus en tatovering som viser en liten gutt som holder en fotball mens han ser drømmende mot Jardim Peris provisoriske hus.

Hedrer sin mor

Han har også brukt kroppen til å uttrykke takknemlighet overfor moren sin. To at tatoveringene er til ære for Vera Lucia. Den ene er nylig blitt ferdiggjort og viser ansiktet til moren på venstre arm (han garanterer oss at hun liker den, samtidig som hun påpekte at der var flere 'unøyaktige' rynker på tatoveringen av henne).

Den andre tatoveringen var hans aller første, en skriftlig beskjed om at hun alltid vil lede veien for ham. Disse personlige tatoveringene har også hjulpet moren til å akseptere at sønnen pynter kroppen med blekk.

Vera Lucia er en tidligere husholderske tilbake i Brasil. Hun er en alenemor som har ansvaret for å utdanne fire barn. Hun er likevel den mest innflytelsesrike personen i Jesus' liv.

- Mamma betyr mer for meg enn bare kjærlighet, sier han uten å holde tilbake.

- Jeg er stolt av henne. Jeg er stolt over å ha henne som mor. Jeg er stolt over hvordan hun har oppdratt meg og mine søsken. Det var hun som lærte meg hva som er rett og galt i livet. Hun er alt for meg. Ord kan egentlig ikke beskrive hva jeg føler for henne.

Hans største inspirasjonskilde er også personen bak den velkjente målfeiringen Jesus viser når han scorer mål. Tanken bak feiringen kommer fra en tid da alt Vera Lucia ønsket, var å høre sønnens stemme over telefonen.

Det var eneste måten hun kunne vite at Jesus ikke var i trøbbel. Jesus' mor gjorde alt for å få kontakt med sønnen.

- Feiringen er en blanding av mitt forhold til venner og min mor, forklarer han.

- Da jeg forlot hjemmet mitt rundt 06 for å møte vennene mine, visste jeg alltid at mamma ville ringe meg på et tidspunkt, og dersom hun ikke fikk tak i meg, ville hun ringe vennene mine, sier Jesus med latter i stemmen.

- Og hver gang jeg fikk en telefon til slutt, uansett hvem som var i den andre enden, ville jeg og vennene mine rope for gøy: «Hei mamma». En av kameratene mine foreslo derfor at jeg skulle feire et mål på den måten, og jeg gjorde det i en kamp for Brasil, så det er en hyllest til min mor og mine venner.

Og moren har også sine meninger om det Jesus leverer på fotballbanen. Guardiola vet det kanskje ikke, men han har en hemmelig assistenttrener.

Vera Lucia liker visstnok ikke når gutten hennes blir avblåst for offside. Hun er også kritisk dersom han ikke har avsluttet nok ganger i løpet av kampen. Og du som trodde det å bli bedt om å re opp senga var irriterende...

Mediepress

Da Jesus hadde bestemt seg for å dra til Manchester City i august 2016, hadde han blitt et mål for omtrent alle de europeiske toppklubbene. Og med det kom et mediepress han aldri tidligere hadde opplevd maken til.

Etter et fantastisk år i Palmeiras, med ligamesterskap og toppscorertittel, virket det logisk å reise til Europa. Han valgte Etihad av en eneste grunn: Pep Guardiola.

Og det var ikke bare fordi angriperen trodde at katalanerens taktiske hjerne ville sørge for at Jesus ville blomstre på banen, men også på grunn av hans menneskelige egenskaper.

Midt i den brasilianske sesongen ringte telefonen til Jesus. Denne gangen var det ikke moren hans.

- Guardiola ringte meg og sa at jeg ville være en veldig viktig del av prosjektet hans, forklarer Jesus.

- Det gjorde selvfølgelig sitt til at jeg følte meg ønsket og det var en stor faktor i å hjelpe meg til å velge City som min neste klubb. Det var mange som ville signere meg på det tidspunktet, men den jeg følte meg tryggest på var City.

Fra 3. januar trengte ikke lenger duoen å snakke sammen over telefonen. Pep kunne ikke vente med å treffe sitt nyeste prospekt.

- Da jeg landet i Manchester dro jeg rett på treningsfeltet, jeg dro til og med ikke innom hotellet først, sier angriperen.

- Han ville ha meg der. Klokka var 18.00 og treningsøkta hadde vært på morgenen, men Guardiola ventet på at jeg skulle komme. På det tidspunktet innså jeg at han var en annerledes manager.

GODT FORHOLD: Pep Guardiola og Gabriel Jesus. Foto: REUTERS/Eddie Keogh/NTB Scanpix.
GODT FORHOLD: Pep Guardiola og Gabriel Jesus. Foto: REUTERS/Eddie Keogh/NTB Scanpix. Vis mer

Tok England med storm

Det tok ikke lang tid før Jesus fikk prislappen på 27 millioner pund til å se ut som lommepenger. Med tanke på alderen og nasjonaliteten er det forbausende hvordan han har tatt Premier League med storm.

Og det tok ikke lang tid heller. I sin første start for City februar i fjor, scoret han og la opp til en scoring av Kevin De Bruyne. Fra da av har Jesus fortsatt å produsere scoringer på løpende bånd. Han nettet 12 ganger på sine 15 første kamper, inkludert en scoring i Champions League-debuten mot Feyenoord i september.

Men selv om City tydelig høster frukter av Jesus' ankomst, virker det som Palmeiras har tatt avgangen tungt, for klubben har ikke opplevd like mye suksess uten ham.

- Det er rart å se en spiller med så mye styrke, fart og teknikk - det er ikke så mange av dem, sier Palmeiras-manager Cuca til FourFourTwo.

- Da jeg så ham på den første treningen, innså jeg hvor spesiell han er, tillegger mannen som ga Jesus sin profesjonelle debut.

- Disse kvalitetene gir ham en viktig fordel i moderne fotball: han er allsidig og kan spille på begge flankene, i tillegg til spiss. Gutten er en unik spiller.

Det er derfor ingen overraskelse at Pep Guardiola ble forelsket i Gabriel Jesus. Den type allsidighet er akkurat det City-treneren ønsker i laget sitt, så det er få ting som kan være like spennende som å oppdage en ung, multifunksjonell spiller hvor alt er bygd rundt smidighet hans på banen.

Og det er ikke bare Pep som er imponert over Jesus' fysiske og tekniske krefter. Brasil-trener Tite sammenliknet angriperen styrker med en hest, da han snakket om ham på brasiliansk TV.

Til og med lagkameratene hans på landslaget, som er vant til å spille med noen av de beste spillerne i verden, har allerede blitt mektig imponert over det han har oppnådd, om det er på banen eller treningsfeltet.

- Det han gjør på trening daglig er utrolig, sier backen Danilo, en av fire brasilianere i Citys tropp.

- Modenheten og forståelsen av spillet er sjeldent for en gutt på hans alder.

- Det fantastiske ved ham er at han er langt unna å være på topp, men er allerede en av de beste angriperne i verden, legger han til.

Godt integrert

En annen lagkamerat i City, Fernandinho, har spilt en stor rolle i at Jesus har blitt godt integrert, både i Premier League og England generelt. Midtbanespilleren er en broderlig figur for sin yngre lagkamerat, særlig når det kommer til navigering rundt i byen.

Fernandinho har kommet med verdifulle tips til plasser å besøke, eller unngå, i det lokale området, og fungerer også som tolk når det trengs.

Før Jesus flyttet til England, kjente duoen allerede hverandre fra tiden på landslaget. Så fort Jesus hørte om interessen fra City, var det én mann han visste han måtte ringe.

- Jeg snakket med Fernandinho flere ganger før jeg signerte for Manchester City, sier Jesus.

- Han fortalte meg at selv om byen var kald, var klubben fantastisk og ville kjempe om store titler. Det var alt jeg trengte å høre. Å spille i Premier League, som er den beste i verden, var drømmen min.

Dersom du spør Fernandinho om han kan liste opp vennens beste kvaliteter, så vil han ikke nevne en teknisk egenskap, men istedet en type personlighet som gjør at folk lykkes i alle livets aspekter, som besluttsomhet og en sult for stadig forbedring.

- Gutten har beina godt plantet på bakken, sier Fernandinho, som kom til City fra Shakthar Donetsk i 2013.

- Jeg har blitt imponert over viljen hans til å jobbe, og måten han følger med på Guardiolas instruksjoner og råd. Du kan se at han elsker jobben sin. Dersom han ikke får noe helt til, vil han prøve igjen og igjen til han klarer det. Gabriel har en stor framtid foran seg, og det er bare et spørsmål om tid før han får oppfylt drømmene sine.

En historie fra Jesus' tid i Palmeiras er et synlig bevis på det Fernandinho beskriver. Gabriel hadde allerede blitt en del av City og var på vei til byen Manaus med landslaget for å spille VM-kvalik.

Byen var stedet hvor England tapte mot Italia i 2014-VM. Det ligger nord i Brasil, rundt 4000 kilometer fra São Paulo.

- Gabriel spilte for Brasil tirsdag kveld, men han visste at han hadde et viktig lokaloppgjør mot São Paulo på torsdagen, sier Cuca.

- Så han spurte styret om et privatfly som kunne plukke ham opp i Manaus, slik at han rakk derbyet. Han trengte ikke å gjøre det, men var så desperat etter å spille og hjelpe lagkameratene, sier han.

Etter å ha spilt 86 minutter i 2-1-seieren over Colombia, reiste Jesus hjem raskt nok til å være på innbytterbenken i kampen mot Arena Palmeiras. Han kom innpå i det 54. minuttet da laget lå under 0-1. Da kampen var slutt hadde Palmeiras kjempet seg til en 2-1-seier.

GODE VENNER: Gabriel Jesus og Fernandinho Foto: Reuters/Carl Recine/NTB Scanpix
GODE VENNER: Gabriel Jesus og Fernandinho Foto: Reuters/Carl Recine/NTB Scanpix Vis mer

Skadesmell

Men til tross for smil og latter har det ikke bare vært fryd og gammen for Jesus etter at han ankom Premier League på begynnelsen av året. Han scoret tre mål på sine fem første kamper i City, og tok plassen til Sergio Agüero i samme slengen.

Men så var det skjebnen som gjorde det forsvarerne i Premier League ikke klarte, å stoppe ham. For etter 15 minutter i kamp nummer seks, mot Bournemouth, måtte Jesus ut med skade. Plutselig var han noen uker på sidelinja.

- Det var en av de vanskeligste periodene i livet mitt, innrømmer han.

- Det var den første store skaden i karrieren min. Jeg har aldri vært ute så lenge. Sist noe slik skjedde var jeg ti år gammel i varzeva (brasiliansk grasrotfotball).

- Jeg var langt nede i en måned. Uansett hva jeg gjorde så var jeg ikke glad. Alt jeg kunne tenkte på var skaden min og det at jeg mistet muligheten til å være med i de kampene. Det var tøft.

Til tross for en periode ute, forsvant ikke Jesus helt fra nyhetsbildet, særlig i Brasil. Trykket fra brasiliansk presse gjenspeiler det landsmann Neymar opplevde tidlig i Barcelona-karrieren.

De fleste tabloide avisene i hjemlandet har for lengst skjønt at navnet hans passer til overskrifter, noe de fleste hjemme i Brasil har fått med seg. Men det er noe han forventet.

- Da jeg bestemte meg for at jeg ville bli kjent som Gabriel Jesus, visste jeg det ville bli noen vitser, sier han.

- Men det er ingen grunn til å gjemme navnet mitt. Jeg bryr meg ikke om vitsene, så lenge de ikke er respektløse. For å være ærlig så får jeg ikke med meg så mye av sportsdekningen, jeg foretrekker å bruke tid på familien min.

Stort navn

Alt Jesus gjør både på og utenfor banen får mye oppmerksomhet i hjemlandet. Både den brasilianske nettavisen UOL og TV-kanalen Esporte Interativo har reportere i Manchester.

Men det er ikke bare Internett-trafikk og TV-publikummere angriperen genererer. Som følge av den voksende populariteten har han blitt et viktig ansikt i markedsføringen for store firmaer.

I juni ble det annonsert at Jesus ble en del av Octagon, nasjonens største markedsfører av sport og underholdning, hvor også Ronaldo har aksjer. To måneder seinere skrev han kontrakt med bryggeriet Ambev, det største i Sør-Amerika.

Den litt sky og introverte gutten fra Jardim Peri er plutselig i ferd med å bli en skikkelig stjerne, og suksessen hans har ikke kommet som en stor overraskelse på familie, venner og tidligere kolleger, men det at han har blitt et ikon har nettopp det.

- Gabriel har alltid vært en stille og reservert gutt, sier Vera Lucia.

- Han har alltid hatt som eneste mål å bli fotballspiller. Jeg er veldig stolt over at han klarte det, og så glad for at han vil ha meg ved sin side.

Likevel er Ronaldo mye mer enn bare en businesspartner for Jesus. Duoen har blitt venner etter å ha møttes i forbindelse med innspilling på brasiliansk TV.

Ved et tilfelle hilste unggutten på alle gjestene i et program før han sa hei til «Mr Ronaldo». Han forklarte seinere at det var på bakgrunn av den store respekten han hadde for ham.

I fjor avslørte Ronaldo at han ser mange likheter mellom Jesus og en yngre versjon av seg selv.

Den tidligere Barcelona-, Inter-, og Real Madrid-spilleren har løftet to VM-trofeer med Brasil (og er den som har scoret nest flest mål i historien) i tillegg til mange andre utmerkelser. Han har blitt kåret til årets spiller i verden tre ganger og har vunnet Gullballen to ganger.

Det er derfor ikke rart at Jesus derfor setter pris på sammenlikningen.

- Det er fantastisk å høre slike ting fra ham, sier Jesus.

- Det får meg til å føle meg veldig stolt. Ronaldo er en rollemodell for meg og har alltid vært mitt idol. Det viser at jeg gjør noe riktig.

Sammenlikninger mellom Ronaldo og Jesus var uunngåelig etter førstnevntes uttalelser, men ikke uten at noen stilte spørsmål ved dem.

Det er umulig å si om Jesus vil følge i fotsporene til sin helt, men det betyr ikke noe for øyeblikket. Sammenlikningen har blitt gitt for å vise Jesus' store potensial, like mye som å trekke fram at de har en lik spillestil.

Jesus har den samme sjeldne kombinasjonen av styrke, fart og teknikk som gjorde Ronaldo til et ikon på landslaget. Dette og det faktum at Jesus er den beste nummer ni i landet siden Ronaldo, gjør at folk i hjemlandet er veldig spente på fortsettelsen.

Uvanlig situasjon

Da Jesus ankom England, var det knyttet usikkerhet til spissmakkeren hans hos de lyseblå. Det at Jesus kom inn i troppen så ut til å ha en dårlig effekt på Segio Agüero.

Den 29 år gamle argentineren ble raskt erstattet som det naturlige førstevalget på topp, noe som skjedde for første gang siden han ankom Atlético Madrid i 2011.

På den tiden, men tanke på at Pep liker å spille med en spiss alene på topp, så det ut til at sjansen for at begge ville spille samtidig var liten. Pressen var derfor raskt ute med å spekulere i hvordan Agüero ville reagere på den uvanlige situasjonen.

Ikke overraskende ble det snakk om at han kunne ende opp med å forlate City, noe som gjorde at Guardiola flere ganger offentlig måtte insistere på at Agüero, som har flest mål i forhold til minutter i Premier League-historien, fortsatt var en viktig brikke.

Skaden til Jesus la en rask demper på alt snakket om krise, og innen Jesus var tilbake fra skade var det ikke lenger noen frykt for at Guardiola og Agüero hadde et dårlig forhold.

Som en del av en 3-4-3-formasjon har både Agüero og Jesus gitt City-fansen et glimt om en lys og harmonisk framtid. Begge startet sesongen bra og duoen virker som et dødelig prosjekt.

Guardiola har også uttrykt at duoen har et «godt forhold» utenfor banen i tillegg til at de blomstrer på den. Et bevis på dette var da Agüero var lite egoistisk og serverte Jesus en scoring på sølvfat mot Liverpool tidlig i september.

- Han ga meg en varm velkomst da jeg først kom til klubben, sier Jesus om sin spisspartner.

- Jeg er en del av en tropp og jeg liker å hjelpe - jeg har hjulpet ham og han har hjulpet meg. Han er en etablert spiller, ikke bare i Manchester City, men også i fotballen.

- I City er han det ultimate idolet på bakgrunn av alt han har gjort for klubben, målene han har scoret og det at han har vært her så lenge. Fansen elsker ham. Jeg er glad for at han er i toppform og det er positivt for klubben. Alle vet at når Agüero er på banen, så kan han score når som helst og vinne kampen for oss.

DØDELIG DUO: Sergio Agüero og Gabriel Jesus. Foto: AFP PHOTO / Anthony Devlin / NTB Scanpix
DØDELIG DUO: Sergio Agüero og Gabriel Jesus. Foto: AFP PHOTO / Anthony Devlin / NTB Scanpix Vis mer

Noen av de beste i verden

Det gode forholdet dem imellom utenfor banen kan bety at samarbeidet på banen kan bære frukter for City. Den søramerikanske duoen har alt som skal til for å bli en dødelig duo på linje med den erketypiske Premier League-duoen Andy Cole og Dwight Yorke.

Det er lite sannsynlig at du vil høre Guardiola klage på offensive muligheter, men med Raheem Sterling, Kevin De Bruyne, Bernardo Silva, David Silva og Leroy Sané på lønningslista, kan det offensive City-artilleriet sammenliknes med PSG, Real Madrid og Barcelona. Eller?

- Ja, jeg mener det, sier Jesus selvsikkert.

- Barcelona og Real Madrid har noen av de beste spillerne i verden, men når det gjelder angrep generelt mener jeg City kan sammenliknes med hvilket som helst lag, fordi vi har skikkelig kvalitetsspillere.

Jesus ønsker ikke å velge en favoritt mellom Lionel Messi og Cristiano Ronaldo. Og når de to nevnes er det naturlig å spør ham om troen på sitt eget potensial og om han kan nå liknende høyder som duoen.

- Jeg må jobbe hardt og forbedre meg mye, og det er hva jeg vil gjøre. Jeg kan forhåpentligvis være blant de beste spillerne i framtiden en dag, men det er en lang vei å gå. Det er mange spillere som fortjener den merkelappen. Jeg ser på det som noe som er langt borte. For øyeblikket ønsker jeg bare å vinne kamper, titler og være fornøyd.

City-angriperen mener Neymar er den tredje beste spilleren i verden, og verdens dyreste spiller har også hatt en finger med i spillet når det gjelder Jesus' tidlige blomstring.

Viktig duo

Neymar er utvilsomt en av de viktigste spillerne i Brasil i hans generasjon, og han har tatt Jesus under sine vinger på landslagssamlinger. Hvis du mener Jesus har imponert i England, er suksessen med Brasil enda mer imponerende, med tanke på oppgavene han har fått.

Den første testen kom i OL for Brasil, kanskje ikke den største turneringen for alle nasjoner, men det er gigantisk for Brasil. Ikke bare var det den eneste internasjonale turneringen de ikke hadde vunnet, de hadde også lagt bak seg et forferdelig avslutning på VM med 1-7 mot Tyskland i semifinalen.

I tillegg hadde Brasil levert to dårlige kamper i Copa America. Som en konsekvens av dette var det skikkelig press på spillerne som skulle rette opp inntrykket.

Så mens turneringen for de under 23 år ikke var så betydningfull for de fleste land, sendte Brasil sin største stjerne Neymar som kaptein. Det betalte seg. Ikke bare i form av medaljer, men også for samarbeidet mellom Neymar og Jesus, som kan bli veldig viktig for framtiden til nasjonen.

- Forholdet mitt til Neymar er veldig bra, jeg ser på ham som en eldre bror, sier Jesus.

- Han har hjulpet meg masse. Vi vet alle hvilken spiller han er, men jeg er mer imponert over hva slags person han er, og hvordan han behandler folk. Det var fantastisk å se oppførselen hans. Jeg er stor fan.

12 dager etter at de vant gullmedaljen fikk Jesus debuten for seniorlaget. På det tidspunktet var de gule på sjetteplass i Sør-Amerikas kvalik-gruppe til VM. Jesus scoret to mål mot Ecuador og skaffet seg umiddelbart en fast plass på laget.

Med unggutten i laget endte Brasil ti poeng foran nummer to, også takket være fire ytterligere scoringer for Jesus.

En stjerne var født.

GODE VENNER: Gabriel Jesus og Neymar. Foto: REUTERS/Ueslei Marcelino/NTB Scanpix
GODE VENNER: Gabriel Jesus og Neymar. Foto: REUTERS/Ueslei Marcelino/NTB Scanpix Vis mer

Malte gatene

Det er en lokal tradisjon i Jardim Peri å male gatene i nasjonens farger for å markere at det står et nytt VM på trappene. For mindre enn fire år siden hjalp Jesus og fire venner til med å male gatene grønne og gule, et bevis på hvor fort angriperen har oppnådd suksess.

- De siste tre VM har jeg malt gatene for å feire turneringen - det er nærmest en tradisjon for samfunnet, sier han.

- Forhåpentligvis vil jeg få muligheten til å spille VM neste sommer for å betale tilbake for all gleden det har gitt meg. Men det er fortsatt en sesong som skal spilles før VM. Jeg må fortsatt fortjene en plass i Russland og jeg jobber hardt for å få den. Jeg ønsker at City skal ha en fantastisk sesong og det kan bare skje ved å vinne titler. Det er målet mitt. Forhåpentligvis vil vi løfte et trofé.

Da Jesus først avslørte at han pleide å male gatene, la han ut et bilde på Instagram som gikk viralt med det samme. En av hashtaggene lød: «Jeg har alltid hatt drømmer».

Akkurat som den lille gutten som holder en fotball, stirrende på gatene i Jardim Peri, som han nå har etset inn på armen, har Gabriel Jesus en verden av muligheter foran seg. Å spille under VM i Russland vil ikke være nok.

- Jeg har en drøm som er større enn å bare spille i VM - jeg vil vinne VM, avslører han.

Gjør han det, vil Jesus kunne spise så mye ris og bønner han bare vil.