Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stjerneskuddet Lindvik slo knockout på hopp-eliten

Marius Lindvik gikk helt til topps i nyttårshopprennet, etter tangering av bakkerekorden i første omgang.

TANGERTE REKORD: Marius Lindvik (21) landet på 143,5 meter i den første omgangen av nyttårsrennet i Garmisch-Partenkirschen - verdens mest berømte hopprenn. Video: Nrk Vis mer

Norge hadde sju hoppere i aksjon i nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen. Og det var 21 år gamle Marius Lindvik som virkelig presenterte seg, dagen etter at røyken fra nyttårsrakettene hadde lagt seg.

Lindvik er norsk hoppsports nye stjerneskudd og har fått sitt store gjennombrudd denne sesongen.

21-åringen landet på 143,5 meter i den første omgangen i verdens mest berømte hopprenn, seks og en halv meter lenger enn nummer to, og det holdt til en ledelse på 7,5 poeng før finaleomgangen.

Det var også tangering av bakkerekorden til den firedobbelte olympiske mesteren Simon Ammann, som ble satt for hele ti år siden.

JUBEL: For Marius Lindvik. Foto: NTB Scanpix
JUBEL: For Marius Lindvik. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Dramatisk avslutning

Det store spørsmålet var om Lindvik ville følge opp i finaleomgangen. Og hopperne før ham la skikkelig press på nordmannen, hvor hjemmehåpet Geiger og japanske Kobayashi hoppet 141,5 og 141 meter i finalen.

Og det ble dramatisk under forferdelige forhold. Lindvik landet på 136 meter, og ble etter noen nervepirrende sekunder kåret til vinneren. Han vant til slutt med 4,8 poeng til Geiger.

Hovedpersonen hadde vondt for å finne ord som var dekkende for det han hadde utrettet.

– Nå er jeg så glad. Jeg har ikke ord. Helt sykt er det eneste som kommer ut, sa 21-åringen, som hadde mange han gjerne skulle dele triumfen med, skriver NTB.

– Det er selvfølgelig mamma, pappa, bestemor og bestefar. Spesielt pappa som har kjørt meg rundt over alt og ordnet alt. Han er litt mer enn gjennomsnittet engasjert, smilte Lindvik til NTB.

Dawid Kubacki ble nummer tre, foran Kobayashi. Det skilte 7,7 poeng mellom de fire beste.

I etterkant av rennet ble den norske 21-åringen hyllet av lagkameratene, som selvfølgelig var på sletta og feiret seieren med ham:

HYLLET: Her gratuleres Lindvik på sletta av lagkamerat Robert Johansson. 
Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
HYLLET: Her gratuleres Lindvik på sletta av lagkamerat Robert Johansson. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer

– Det er så jævlig fortjent. Førstehoppet hans er helt sinnssykt, også klarer han å levere under press i finalen. Han taklet det bra, sier Robert Johansson til NTB.

– Jeg er mektig imponert rett og slett. Han gikk ut og sa han var joker, så det har ligget litt i kortene. Vi vet jo at toppnivået til «Linus» er bra. Vi vet at han er veldig god på sitt beste og begynner nå å ta det ut når det gjelder, sier Forfang til NTB.

- Gåsehud

Anders Jacobsen vet selv hvordan det er å hoppe langt i den samme bakken, for han landet på 145 meter under trening i 2014 (noe som derfor ikke teller som offisiell bakkerekord).

- Gåsehud, meldte Jacobsen selv i NRK-studio etter første omgang.

Det eneste minuset for Lindvik var at han ble trukket 2,5 stilpoeng, noe som flere mener var strengt.

DAGEN FØR: Marius Lindvik var dresset opp på nyttårsaften.
Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
DAGEN FØR: Marius Lindvik var dresset opp på nyttårsaften. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer

- Jeg mener at det ikke er noe å trekke dette hoppet for før nedslaget. når dommeren trekker 2,5 poeng, så er det for mye, sier Arne Scheie.

Rett før jul hadde Lindvik en tredje-, femte- og sjuendeplass i verdenscuprennene i Klingenthal og Engelberg, skriver NTB.

Johann André Forfang ble nest beste nordmann onsdag på en niendeplass, mens Robert Johansson ble tredje best som nummer 14.

Sist Norge hadde en vinner av nyttårshopprennet var i 2017 da Daniel-André Tande gikk til topps.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media