Stjerneskuddets bror risikerer fengsel etter mobiltyveri

Wilfried Zahas kriminelle brødre overskygger U21-deltakelsen.

KRIMINELLE BRØDRE:  Manchester United-spiller Wilfried Zaha er på plass i Israel, for å delta på U21-EM, men har fått oppladningen overskygget av sine kriminelle storebrødre. Foto: REUTERS / Phil Noble / NTB Scanpix
KRIMINELLE BRØDRE: Manchester United-spiller Wilfried Zaha er på plass i Israel, for å delta på U21-EM, men har fått oppladningen overskygget av sine kriminelle storebrødre. Foto: REUTERS / Phil Noble / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Mens lillebror Wilfried måtte sitte på sidelinjen under Englands trening i Israel i går, begynte nyheten om hans eldre bror å spre seg.

Storebror Serge Zaha innrømmet i avhør i forrige uke at han stjal en Blackberry-mobil fra en mann inne på et kjøpesenter i sør-London før jul.

Mens storebror er opptatt med politiet, er United-spilleren med landslaget til Israel, hvor han deltar i U21-EM. I morgen kveld braker det løs for Wilfired og England, når de møter Italia i sin åpningskamp i gruppe A. I samme gruppe møtes Norge og Israel, også i morgen.

Straffeutmåling etter EM Men stjerneskuddets deltakelse overskygges av storebrorens innrømmelse hjemme i England, skriver Daily Mail.

Og det er ikke første gangen Serge Zaha er involvert med politiet. I fjor sommer ble 30-åringen anklaget for å ha stjålet en sekk, men saken ble henlagt.

Storebror Zaha har brukt nærmere et halvt år på å nekte for mobiltyveriet, men snudde i forrige uke, og innrømmet tyveriet. Han sa seg også skyldig i å ha ødelagt politipapirer mens han var i varetekt i mars.

Politiet har nå bestilt en psykiatrisk vurdering av 30-åringen, før straffeutmålingen finner sted 26. juni.

I et intervju med Guardian i november 2012, fortalte Wilfried Zaha om hvordan storebroren har inspirert han.

- En av mine brødre, Serge, var på prøvespill hos flere profesjonelle klubber, inkludert Crystal Palace, da de hadde Ashley Cole på lån. Han var ving, en tøff venstre-beint, og jeg lærte mange av mine ferdigheter av han, sier 20-åringen om sin eldre bror. 

Beryktet gjengleder 20-år gamle Wilfried Zaha og familien flyttet fra Elfenbenskysten til England da han var fire år gammel. I tillegg til broren Serge, har stjerneskuddet også tre andre brødre, og tre søstre.

Ivorianeren ble klar for Manchester United i januar, for rundt 130 millioner kroner. 20-åringen ble likevel værende i Crystal Palace på lån ut sesongen, og fikk med seg at klubben rykket opp til Premier League.

Fotballkarrieren sies å ha reddet Wilfried Zaha fra gatemiljøet der han vokste opp med sine søsken. I mai fortalte Dail Mail om at en av 20-åringens andre brødre, Herve Zaha, er leder i en beryktet gjeng i sør-London, kalt «Don't Say Nothing crew».

Gjengen skal stå bak en rekke knivstikkinger, skyting og ran i den engelske hovedstaden.

I juli 2012 ble Herve dømt til 12 måneders betinget straff for å ha kastet en brostein gjennom et bilvindu, mens det satt en kvinne ved rattet. 24-åringen ble også dømt til å betale noen tusen kroner i saksomkostninger og til kvinnen.