Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slik gikk det i midtukerunden i Premier League

Stjernesmell for Chelsea. Felt av egen ungdomsspiller

Deadline Day-runden leverte umiddelbare suksesser og gamle sikre kort.

FORTVILER: Eden Hazard og Cesc Fabregas med hendene på hoftene. De og resten av Chelseas mannskap ble kjørt over av Bournemouth, som til slutt vant hele 3-0 på The Blues egen hjemmebane. Blant målscorerne var en tidligere Chelsea-spiller. Foto: REUTERS/David Klein
FORTVILER: Eden Hazard og Cesc Fabregas med hendene på hoftene. De og resten av Chelseas mannskap ble kjørt over av Bournemouth, som til slutt vant hele 3-0 på The Blues egen hjemmebane. Blant målscorerne var en tidligere Chelsea-spiller. Foto: REUTERS/David Klein Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Samtidig som flere av PL-klubbenes ledere, økonomiansvarlige og andre representanter har vært travelt opptatt med å signere nye spillere til klubbene, var lagenes eksisterende i aksjon tirsdag kveld.

Deadline Day bærer med seg spenning, forventninger og entusiasme for klubbenes supportere, men det er fortsatt det som skjer på banen som er avgjørende for deres og lagets egen lykke.

Samtlige måtte klare seg uten eventuelle dagsferske signeringer, men i deres fravær viste mange at de bør få spilletid i framtida også.

Walcott-effekten

Men har du vært i en klubb i en uke eller to, er mulighetene gode til å sette et tidlig fotavtrykk. I FA-cupen serverte Theo Walcott en målgivende pasning, og i Premier League-debuten for Everton fortsatte den etter hvert så rutinerte engelskmannen å vise seg fram.

28-åringen gjorde seg synlig i feltet, og Gylfi Sigurdsson fant Walcott med en presis pasning. Fra kloss hold hadde angriperen få problem med å bredside ballen inn til 1-0 mot Leicester.

Walcott var imidlertid ikke ferdig der. Fem minutter før pause doblet han ledelsen på en volley fra skrått hold, og Kasper Schmeichel klarte ikke å avverge et nytt baklengsmål.

Leicester reduserte en gang ved Jamie Vardy, men det var ikke nok mot Walcotts to fulltreffere.

Krisekamp av Chelsea

Mandag hentet Chelsea den italienske venstrebacken Emerson Palmieri for å gi deres spanske venstreback Marcos Alonso konkurranse, og på Deadline Day fullførte Olivier Giroud London-klubbens januarhandel.

De to kan ikke ha blitt spesielt imponert over sine nye lagkamerater.

Hjemme på Stamford Bridge ble de kjørt over av Bournemouth, og sørget for at Tottenham fikk komme helt opp i ryggen på tabellen. Trøsten kan være at Tottenhams motstander var Manchester United, som fremdeles bare er tre poeng foran.

- Det var mange årsaker til at vi strevde, men det er ikke vits å snakke om unnskyldninger. Vi må akseptere at det var et svakt resultat og forstå at vi må kjempe hardt denne sesongen. Hvis noen ikke forstår det, forstår de ikke fotball. Fotball er ikke enkelt, sa manager Antonio Conte til BBC etter kampen.

Først ga Callum Wilson gjestene fra Bournemouth ledelsen i andre omgang, før Junior Stanislas la på til 2-0. Ydmykelsen ble komplett da midtstopperen Chelsea solgte i sommer, Nathan Aké, punkterte kampen tre minutter seinere.

Rekordsignering i aksjon

Aymeric Laporte ble tidenes nest dyreste forsvarsspiller da han signerte for Manchester City tidligere denne uka. Baskeren fikk umiddelbart tillit fra start av Pep Guardiola, og gjorde sakene sine bra mot et sjanseløst West Bromwich.

De herjet med tidenes aller dyreste forsvarer, Virgil van Dijk i FA-cupen i helga, men den franskfødte baskeren klarte å holde bortelaget unna.

I stedet var det City som presset West Brom tilbake, og etter 19 minutter satt kveldens første for Premier Leagues beste angrepslag. Kevin De Bruyne står med flest målgivende pasninger i Premier League denne sesongen, og tirsdag fant han en medspiller for 11 gang.

Med en millimeterpresis stikker fra dypt i banen fant han Fernandinho, som fikk trillet ballen inn i nettet. Det neste målet satte belgieren inn selv.

De Bruyne forserte i stor fart mot gjestenes mål og hadde både Sergio Agüero og Raheem Sterling som gode pasningsalternativer. Midtbaneeleganten valgte sistnevnte, fikk ballen tilbake, og satt ballen enkelt inn til 2-0.

Ett minutt før full tid fant Sterling Aguero, og med en lekker chip sikret den målkåte Argentineren seg også en scoring denne kvelden.

Gjerrig eier

En klubbs supportere som nok gjerne skulle sett at det ble brukt litt mer penger, er Newcastle.

Klubbens eier, Mike Ashley, er ikke kjent for å åpne lommeboka, ei heller i januar. Newcastles overgangsrekord lyder fremdeles på 16 millioner pund, og er 12 år gammel. Den gangen var det Michael Owen som lokket klubben til å bruke penger.

Når de så hvordan Joselu tok vare på straffesparket han fikk tildelt i den første omgangen mot Burnley, skulle de nok ønske at de hadde brukt litt penger i dette overgangsvinduet også.

Midtstopper Jamaal Lascelles gjorde opp for Joselus svikt litt seinere, men fire minutter før full tid utliknet Sam Vokes for Burnley, og Newcastles spanske spiss vil nok hjemsøkes av straffebommen likevel.

12 kamper uten seier

I oppgjøret mellom Southampton og Brighton endte de to sørkystbyene opp med å dele poengene.

Brighton er den nyopprykkende av de to, men det var den etablerte Premier League-klubben som trengte poengene aller mest.

Southampton har ikke vunnet på 12 kamper, og er tredje sist i ligaen. West Bromwich, som ligger på sisteplass tapte sin kamp mot Manchester City, men Swansea er på vei i full fart opp fra dypet. De slo Arsenal 3-1 tirsdag, og har nå like mange poeng som Southampton.

Glenn Murray ga Brighton er tidlig ledelse på straffespark, men Jack Stephens fikk sørget for balanse i regnskapet med en lekker hælscoring.

Også Watford og Stoke var i aksjon onsdag kveld, men ingen av de fant veien til mål. Dermed ble det poengdeling på Britannia Stadium i en relativt hendelsesløs kamp. Watford har blant annet signert Gerard Deulofeu og Didier Ndong de siste dagene, mens Stoke ønsker Badou Ndiaye velkommen på Twitter midtveis i kveldens kamp.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!