SKADD: RB Leipzig må klare seg uten svenske Emil Forsberg mot Rosenborg. Kevin Kampl er også ute. Foto: NTB Scanpix
SKADD: RB Leipzig må klare seg uten svenske Emil Forsberg mot Rosenborg. Kevin Kampl er også ute. Foto: NTB ScanpixVis mer

Rosenborg - RB Leipzig:

Stjernesmell før RBK-møtet, men kapteinen trekker fram råsterk danske

Profilene Emil Forsberg og Kevin Kampl er ute.

  • RBK - Leipzig, kl. 18.55

TRONDHEIM (Dagbladet): Rosenborg møter RB Leipzig til andre kamp i gruppespillet i Europaligaen og begge lagene åpnet turneringen med tap for henholdsvis Celtic og RB Salzburg.

Leipzig mangler to av sine profiler i kveld: Midtbanespiller Kevin Kampl (forkjølelse) og playmaker Emil Forsberg (lysketrøbbel) er ute og ikke med til Lerkendal. Begge ville trolig vært selvskrevne i en startellever. Forsberg har spilt fem av seks kamper i Bundesliga denne sesongen. Kampl har seks matcher.

Manager Ralf Rangnick bekrefter at begge er ute.

- Jeg håper de snart er tilbake. Kanskje allerede til helga, sier Rangnick.

På Lerkendal blir det derimot et gjensyn for danskene Mike Jensen og Yussuf Poulsen, som kjenner hverandre godt fra blant annet landslaget.

- Jeg kan nevne mange spillere vi må se opp for, men jeg kan trekke fra min venn Yussuf Poulsen. Han har en utrolig fysikk, en topp atlet. Han må ikke få ballen inne i boksen. Han er råsterk, rask og hopper som en kanin, sier Jensen.

På spørsmål fra Adresseavisen sier Jensen at han har hatt kontakt med sin danske kamerat før kampen.

- Jeg spurte om han var klar til å få sin «ass kicked», sier Jensen.

En drøm

Den danske Leipzig-stjernen bekrefter det samme til pressen.

PROFIL: Yussuf Poulsen. Foto: NTB Scanpix
PROFIL: Yussuf Poulsen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg kjenner Mike godt og vi henger mye sammen når vi er på landslaget. Han sendte meg noen meldinger - og vi får se etter kampen hvem som hadde rett, sier Yussuf Poulsen.

Poulsen bryr seg ikke om at RBK varsler at de skal passe ekstra godt på ham.

- Hvis Rosenborg passer ekstra godt på meg, vil det skape større rom for andre spillere. Vi går for seier og trenger poeng etter tapet for Salzburg, sier Poulsen.

Celtic og RB Salzburg står med tre poeng i gruppa - og det øker presset på lagene som skal måle krefter på Lerkendal i kveld.

- Det er kamper som dette vi drømmer om. Vi ønsker de store kampene - mot de store lagene. Dette er kanskje det beste laget jeg har møtt som Rosenborg-spiller. Men vi veit hvordan vi kan slå dem og det skal vi utnytte. Vi har en god plan, men vet det er en veldig tøff motstander, sier Mike Jensen.

- Få fram smilet

RBK kommer fra en svak bortekamp og 0-1-tap mot Molde søndag. RBK skapte lite framover på banen og tapte fortjent.

- Vi må tilbake på vinnersporet. Vi var dårlige mot Molde, det må vi innrømme. Det er ikke slik vi ønsker å spille eller framstå. Vi er ikke fornøyd og det er bare én måte å komme tilbake på. Vi må senke skuldrene, få fram smilet og vinne kamper. Det vi har levert i det siste er ikke bra nok, sier Jensen.

Leipzig-manager Rangnick forteller at han har sett de tre siste Rosenborg-kampene.

- Vi så Rosenborg mot Molde, Vålerenga og Celtic. Vi er som alltid forberedt, og vet Rosenborg er et teknisk lag som vil bygge opp spillet bakfra. De har en nederlandsk trener (Rini Coolen) og vil dominere kampene med en ballbesittende tilnærming, sier Rangnick.

RBK - Leipzig starter klokka 18.55 i kveld. Kampen vises på TV 2 Zebra.