OL i Tokyo

Stjernesmell i storseier: - Skummelt

Henny Reistad (22) gikk av banen med store smerter i skuldra da Norge sikret kvartfinaleplass i OL. Etter kampen var Thorir Hergeirsson oppriktig bekymret for sitt stjerneskudd.

SKADET: Henny Reistad hadde store smerter i skuldra. Landslagssjef Thorir Hergeirsson og kaptein Stine Bredal Oftedal ser til Reistad. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SKADET: Henny Reistad hadde store smerter i skuldra. Landslagssjef Thorir Hergeirsson og kaptein Stine Bredal Oftedal ser til Reistad. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
ol-logo

OL Tokyo

2020
Montenegro Montenegro
23 - 35
Norge Norge
Spillere

TOKYO/OSLO (Dagbladet): Det var i 2. omgang at Reistad fikk seg en ordentlig trykk i skuldra, hun ble liggende, og måtte forlate banen.

- Hvordan er skuldra?

- Det går greit, jeg vet ikke helt hva det er. Det er litt vondt, men sånn er det med slagskader. Det tåler man, svarer Reistad, som hadde åpenbare smerter da hun gikk mellom intervjuer i pressesonen i Yoyogi National Stadium.

SMELL: Henny Reistad vrir seg i smerte etter smellen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SMELL: Henny Reistad vrir seg i smerte etter smellen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Er det fare for kamper som kommer?

- Jeg tror ikke det. Vi får se på det i kveld, avsluttet Reistad.

Thorir Hergeirsson var tydelig bekymret for sin stjernespiller.

- Det er skummelt. Vi får roe ned, gjøre undersøkelser og finne ut av det, sier landslagssjefen til Dagbladet.

Sportsnyhetene: Norge er klare for kvartfinale i OL. Vis mer

- I oppløsning

Allerede før kampen varslet de norske spillerne at de var revansjelystne etter å ha blitt knust av nettopp Montenegro i OL-kvalifisering.

Etter et svakt første kvarter leverte Norge sitt beste spill hittil i OL. Den andre omgangen ble vunnet med hele 22-8 av det norske laget.

- Montenegro har gått helt i oppløsning. Nå er det et norsk lag som ønsker å gni det inn her. Som vil ta revansje etter OL-kvaliken, mente Discoverys ekspertkommentator Ole Gustav Gjekstad.

Reistad banket inn sju scoringer for Norge, og innrømmet at revansj fra i OL-kvaliken var i tankene.

- Definitivt. Dette var et lag vi ikke skulle tape for, og jeg er veldig glad for at vi gjør det på den måten vi gjør, sier Henny Reistad til Dagbladet.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Skuffet

Det var en skuffet makedonsk trener som snakket med Dagbladet etter kampen.

- Vi gjorde en god jobb i første omgang, men det blir vanskelig å spille 60 gode minutter mot Norge. I den andre omgangen fulgte vi ikke planen og når man gjør det mot Norge så blir det vanskelig. Vi klarte ikke å komme tilbake fordi hodene våre var ødelagte, sier trener Bojana Popovic til Dagbladet.

SANDHÅNDBALL: De norske sandhånballjentene har fått internasjonal oppmerksomhet de siste ukene. Foto: NTB Vis mer

Thorir Hergeirsson var veldig fornøyd med kampen til det norske laget, utenom det første kvarteret, da det norske laget lå under med tre mål.

- Jeg er veldig fornøyd med kampen spillemessing fra de siste femten av den første omgangen og utover, sier trener Thorir Hergeirsson til Dagbladet etter kampen.

- Det beste dere har gjort hittil i OL?

- Håndballmessig og spillemessig var det nok det beste så langt.

Kampfakta

Montenegro - Norge 23-35 (13-13)

Mål Norge: Reistad (7), Malm Frafjord (1), Mørk (7), Bredal Oftedal (6), Brattset Dale (3), Jacobsen (2), Herrem (1), Solberg Isaksen (6), Breistøl (2)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer