Mika Myllyläs sønn

Stjernesønn avslører

Wiljami Myllylä (20) har tatt en pause fra ishockeykarrieren for å ta vare på seg selv.

TAR PAUSE: Wiljami Myllylä er sønn av skihelten Mika. Nå innrømmer sønnen at han har problemer knyttet til rus. Foto: Wiljami Myllylä / Instagram
TAR PAUSE: Wiljami Myllylä er sønn av skihelten Mika. Nå innrømmer sønnen at han har problemer knyttet til rus. Foto: Wiljami Myllylä / Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg har lenge lurt på hvordan jeg skal forklare dette. Dette er kanskje det vanskeligste jeg noen gang har gjort i livet mitt, men jeg vil være ærlig fordi jeg tror det får meg til å føle meg bedre. Jeg har slitt i mer enn to år med et alvorlig alkoholproblem.

VAR POPULÆR: Mika Myllylä var en stor stjerne på 90-tallet før dopingskandalen.Foto: Markku Ulander / AFP
VAR POPULÆR: Mika Myllylä var en stor stjerne på 90-tallet før dopingskandalen.
Foto: Markku Ulander / AFP Vis mer

Det skriver ishockeyspiller Wiljami Myllylä (20) på sin Instagramprofil. Myllylä er en profilert ishockeyspiller i Finland, men er kanskje mest kjent for å være sønnen til den store langrennsstjerna Mika Myllylä.

Mika Myllylä var en av Finlands største idrettsstjerner på 90-tallet. Han tok hele seks OL-medaljer i langrennssporet. Høydepunktet kom da han gikk til topps under 30-kilometeren i Nagano i 1998, men pappa Myllylä huskes best for skandalene som fulgte.

- Fått hjelp

Det var under VM på hjemmebane i 2001 at Mika Myllylä havnet i sentrum av en av langrennshistoriens største skandaler. Under mesterskapet ble flere finske skiløpere tatt for doping.

Etter dette kom han aldri tilbake til toppidretten. I tiden etter dopingskandalen slet han mye med alkoholproblemer, og han har blitt dømt for både fyllekjøring og mishandling. I 2011 ble han funnet død i sitt eget hjem bare 41 år gammel.

Nå har hans 20 år gamle sønn stått fram med at han også har et alvorlig alkoholproblem. Et problem som gjør at han må sette ishockeykarrieren på pause.

«Jeg har fått tilbud om hjelp og har takket ja til det, men jeg var ikke sterk nok til å holde meg tørr. Nå har jeg bestemt meg for å ta den beste avgjørelsen i mitt liv. Jeg har fått hjelp for sykdommen min igjen, og jeg vil bli edru. Nå er det på tide å fokusere på å ta vare på meg selv, og det er derfor hockey er satt på pause. Jeg kommer tilbake til det igjen, men det blir vanskelig», skriver han på sin Instagram.

Får støtte

Wiljami Myllylä er et stort talent innenfor ishockey. Da han var 18 år fikk han sin debut i det øverste nivået i Finland. Han har også flere kamper for juniorlandslaget.

Nå som han må ta en pause fra idretten takker han familie og venner for støtten.

«En stor takk til min familie, venner og andre kjære som står bak meg selv i de vanskeligste øyeblikkene av alle. Uten dere hadde jeg heller ikke klart dette. Jeg gjør fortsatt feil og feil valg i livet mitt, men det viktigste er å komme meg i tilbake i god form», skriver Myllylä.

Under innlegget hvor han åpnet seg om alkoholproblemene har han fått over 300 kommentarer. Flere er glad for at han tør å være åpen om alkoholproblemene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer