Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stjernespekket NM i Alta

Alle landslagsløperne er påmeldt til NM del to i langrenn i Alta, men det er kanskje knyttet størst spenning til Petter Northugs deltakelse i lagsprinten.

PÅMELDT TIL LAGSPRINTEN: Petter Northug har planer om å dra til Alta. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
PÅMELDT TIL LAGSPRINTEN: Petter Northug har planer om å dra til Alta. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer

Siste del av NM starter førstkommende torsdag og varer fram til lørdag.

Landslagssjef Vidar Løfshus opplyser at alle landslagsløperne i utgangspunktet stiller i Alta. Programmet består av lagsprint fri teknikk (torsdag), 5 og 10 km klassisk (fredag) og 30 og 50 km fri teknikk med intervallstart (lørdag).

Petter Northug er påmeldt til lagsprinten. Den skal han gå for Strindheim sammen med lillebror Even. Den siste tiden har Northug fått noen gode opplevelser med seirer i Flyktningerennet og Sandfjellrennet.

Sistnevnte vant han onsdag ved å knuse sin egen løyperekord. Etter rennet avviste han at formen er god.

- Jeg kjenner at jeg ikke tåler motbakker, så jeg er ikke i noe form, sa Northug til NTB

Også nybakt verdenscupvinner Johannes Høsflot Klæbo (Byåsen) stiller på startstreken i torsdagens lagsprint. Det samme gjør Heidi Weng (BUL) i kvinneklassen.

Marit Bjørgen kommer til NM for å gå 5- og 30-kilometeren.

Siden det samtidig skal arrangeres norgescupfinaler, vil det være flere hundre deltakere fra hele Norge på plass i Alta.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling