SKUFFET: Montenegro og Katarina Bulatovic er overraskende slått ut av OL. Foto: AP Photo/Matthias Schrader
SKUFFET: Montenegro og Katarina Bulatovic er overraskende slått ut av OL. Foto: AP Photo/Matthias SchraderVis mer

Stjernespiller rasende etter TV 2-Bredelis utspill: - Herregud, for en dum kommentar

- Hva slags pusekatter har dere hjemme i Norge? spør Bulatovic.

RIO (Dagbladet): Norge hadde få problemer med å slå Montenegro med ni mål i OL-gruppespillet og det var aldri noe særlig spenning for tilskuerne inne i nye Future Arena i Rio. Kari Aalvik Grimsbø var nemlig i en egen klasse i det norske målet.

Montenegro står - utrolig nok - med null poeng etter fire kamper. Laget ble før OL regnes som en utfordrer til å kjempe om gull og medaljer. Montenegros svake innsats forbløffet også TV 2-kommentator Harald Bredeli som sa følgende på direkten:

- Montenegro opptrer som pusekatter. Det har de gjort i hele OL. Jeg savner råskapen, sa Bredeli underveis.

Pusekatt-sammenligningen faller ikke i smak hos Montenegro-stjerna Katarina Bulatovic (31). Da Dagbladet videreformidler sammenligningen, blir hun litt rød i kinnene.

- Kattepuser? Da vet jeg ikke hva slags kattepuser dere har hjemme i Norge? Vi kjemper så hardt vi kan og er jo kjent for vårt gode forsvar. Dersom han (Bredeli) mener vi spiller som pusekatter, så tar han feil. Hvorfor skal jeg bry meg? Pusekatt, herregud, det var en dum kommentar, sier Bulatovic til Dagbladet.

TV-PROFILER: TV 2s håndballkommentatorer Harald Bredeli (t.v) og Bent Svele. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
TV-PROFILER: TV 2s håndballkommentatorer Harald Bredeli (t.v) og Bent Svele. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Bredeli selv står inne for sammenligningen av det falne storlaget.

- Montenegro er jo ikke til å kjenne igjen. Er det noe å lure på? Montenegro og Buducnost (storklubb fra Montenegro) har jo vært som pumaer. De har spilt tøft og med råskap, sier Bredeli til Dagbladet.

Han fortsetter:

- Det er jo ikke lenge siden gråtende Larvik-spillere gikk av banen i Champions League-finalen (2015) etter å ha blitt banket tilbake til steinalderen. Det er fantastisk gode håndballspillere som har spilt tøft og noen ganger i overkant røft. I dette OL er det absolutt ingenting, sier Bredeli.

- Hva har skjedd?

- All aggressivitet, råskap og lyst ser ut til å være fraværende. Det har det vært siden første kamp. Derfor er Montenegro en puma som er blitt en pusekatt. Det har sett ut som spillerne ikke har lyst til å være her i OL. Dette er spillere som har vunnet Champions League. Ni av 14 spillere spilte OL-finale i 2012. Det er uforståelig for meg at de er så helt bånn. Det har vært veldig rart å se Montenegro i dette OL. Hvorfor er de her hvis de ikke har lyst? Alt de er kjent for - både godt håndballspill og tøft forsvar - er fullstendig borte, sier Bredeli.

SKUFFET: Katarina Bulatovic etter tapet mot Norge. Lagets fjerde tap på rad. Foto: AFP PHOTO / Roberto SCHMIDT
SKUFFET: Katarina Bulatovic etter tapet mot Norge. Lagets fjerde tap på rad. Foto: AFP PHOTO / Roberto SCHMIDT Vis mer

Overrasket

Heller ikke Montenegro-spillerne har en god forklaring på hva som er feil. Laget er nå slått ut av OL - selv om det er èn gruppespillkamp igjen (mot Brasil søndag)

- Hva føler dere etter denne kampen?

- Jeg sitter med en like dårlig følelse som etter hver kamp i OL så langt. Vi spiller ikke bra, sier 31-åringen.

- Hva har skjedd med Montenegro?

- Jeg vet virkelig ikke. Vi må prøve å finne noen svar. Vi må prøve noe annet. Vi taper, taper og taper. Vi har ikke klart å få til det tøffe forsvarsspillet. Jeg skulle ønske jeg visste hva som var feil, sier Bulatovic.

TOPPSCORER: Nora Mørk scoret seks for Norge. Foto: AP Photo/Matthias Schrader
TOPPSCORER: Nora Mørk scoret seks for Norge. Foto: AP Photo/Matthias Schrader Vis mer

- Er Norge OL-favoritter?

- Ja, nå er Norge favoritter til OL-gullet. De spiller god håndball og jeg vil heie de fram mot finalen. Men jeg holder også med Brasil som er vertene her, sier bakspilleren.

De norske spillerne var naturligvis glade etter den overlegne seieren. Til tross for nimålsseier, var det endel rot også hos Norge. Men det holdt likevel - mot et tannløst Montenegro. Norge-profilene skjønner heller ikke hva som har skjedd med laget som har kjempet om medaljer i nesten hvert mesterskap de siste åra:

- Jeg skjønner ikke helt hva som er galt. Det er akkurat det samme laget vi har møtt før. De er jo vanligvis veldig gode. Om de har bommet på formen, eller at det er noe annet feil, er vanskelig å forklare, sier Nora Mørk til Dagbladet.

- Er du overrasket over Montenegros spill?

- Vi var spente på hvordan de skulle takle denne kampen. Det er litt rart å spille mot et lag som du tror skal kjempe i toppen, men som ikke er på det nivået de egentlig skal. Det må være noe feil, for det er mange gode spillere, sier Mørk.

Camilla Herrem forteller:

- Jeg vet ikke hva som er feil. Vi spiller bra og gjør de kanskje dårligere enn de er. Det virker nesten som om de har gitt opp. Jeg har ikke noe godt svar, sier Herrem til Dagbladet.

Norges neste kamp er mot Romania søndag klokka 21.40. Norge er allerede klare for kvartfinale, der motstanderen er enten Sverige, Frankrike, Nederland eller Russland.