Stjernespiller sjokkerer: - Håper på mer norsk sykdom

Fyrer opp før EM-thriller.

SVENSK PROFIL: Isabelle Gulldén snakker med Dagbladet før EM-semifinalen mot Norge. Hun legger ikke skjul på hvor lyst hun har på en finaleplass.
SVENSK PROFIL: Isabelle Gulldén snakker med Dagbladet før EM-semifinalen mot Norge. Hun legger ikke skjul på hvor lyst hun har på en finaleplass.Vis mer

Norge - Sverige kl. 20.30

BUDAPEST (Dagbladet): Svenske Isabelle Gulldén (25) er en av EMs aller største stjerner. I kveld vil hun stoppe Norge i semifinalen.

- Vi skal selvsagt stoppe Norge, sier Gulldén til Dagbladet.

Dagbladet møter den svenske profilen på hotellet Danubius midt i den ungarske hovedstaden Budapest. Her bor både det svenske og det norske landslaget før kveldens batalje.

Frykter Mørk Nå ser bakspilleren fram mot Norge kampen.

- Norge er et lagmaskineri. De er i en semifinale med et lag som papiret egentlig ikke er gode nok, sier Gulldén.

- Hvem må dere stoppe?

- Jeg vil si Nora Mørk. Hun er en god spiller og en spiller vi må passe på. Og det er jeg som skal passe på henne i forsvar, så vi må satse på at det ikke er hun som avgjør, ha-ha, sier Viborg-spilleren.

- Hvordan skal du stoppe Mørk?

- Hun er farlig hele tiden. Vi kan aldri slappe av. Hun finter inn, ut og har et godt skudd. Den eneste svakheten hennes er kanskje hoppskuddene. Så det er kanskje nøkkelen, sier svensken.

- Hva tenker du om den norske sykdommen som har herjet?

- Jeg har ikke lest så mye, og fikk først høre om det i lagbussen på vei hit (til Budapest). Vi må prøve å ikke klemme så mye på hverandre før kampen. For vår del håper jeg jo selvsagt at de norske er sjuke. Du kan jo ikke spille med feber. Det ville vært løgn å si at jeg håper alle er friske. Så mer sykdom kan jo hjelpe oss. Vi vil jo til en finale, sier Gulldén.

Tidligere i EM provoserte svenske Sabina Jacobsen de norske jentene ved å si at hun håpet hele den norske troppen ble rammet. Det fikk flere norske profiler som Camilla Herrem og Ida Alstad til å murre.

- Ufint, sa Alstad til Dagbladet.

Til Dagbladet forteller Sabina Jacobsen at hun ikke angrer på kommentaren.

- Jeg tror de norske håper at vi er syke også. Hvis mange er borte blir det jo en enklere match, sier Jacobsen til Dagbladet.


Hun fortsetter:

- Jeg tror nok alle de norske blir klare til kampen, sier Jacobsen.

Da de norske håndballjentene kom til EM-hotellet i Budapest i går virket både Sanna Solberg og Camilla Herrem redusert etter et døgn med sykdom.

- Jeg føler meg bedre. Jeg håper å rekke kampen, sa Herrem til Dagbladet.

Ny blogg Nylig omtalte svensk presse Gulldén i sammenheng med en rekke nye bilder. Aftonbladet skrev en artikkel med tittelen «Slik har du aldri sett verdensstjernen før».

- Hvorfor disse bildene, Gulldén?

STO OVER SIST: Camilla Herrem følte seg bedre i går og håper å rekke semifinalen.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
STO OVER SIST: Camilla Herrem følte seg bedre i går og håper å rekke semifinalen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

- Det var ikke akkurat modellbilder, men noen jeg tok hos en fotograf. Jeg har nettopp startet en ny blogg, så jeg ville ha noen bilder jeg kunne bruke, sier 25-åringen til Dagbladet.

Hun utdyper:

- Det er den enkle grunnen. Samtidig er det noe som mine sponsorer kan bruke. Jeg synes det er morsomt å prøve noe nytt og alle liker jo å bli fotografert, sier Gulldén med et smil.

Utvalget av profilbilder viser Gulldén i ulike positurer.

EM-semifinalen Norge - Sverige spilles klokka 20.30. Følg kampen i Dagbladets EM-studio.