SINT: Polske Agnieszka Radwanska er forbanna etter at hun røk ut av French Open i tennis. Hun slakter arrangøren som ikke stoppet kampen på grunn av regnvær. Foto: REUTERS/Pascal Rossignol
SINT: Polske Agnieszka Radwanska er forbanna etter at hun røk ut av French Open i tennis. Hun slakter arrangøren som ikke stoppet kampen på grunn av regnvær. Foto: REUTERS/Pascal RossignolVis mer

Stjernespillere raser, men får ikke støtte av ekspert

Tennis-spillere forbanna på arrangør etter regnvær.

(Dagbladet): Årets andre Grand Slam-turnering i tennis, French Open, er blitt preget av regnvær og utsatte kamper. Nedbøren gjør også at grusbanene endrer karakter - noe som fikk den polske stjernen Agnieszka Radwanska (27) til å bli fly forbanna.

- Jeg er overrasket og «pissed off» (forbanna) for at vi må spille i regnet, sier Radwanska ifølge Reuters.

27-åringen tapte nemlig overraskende mot bulgarske Tsvetana Pironkova, som sto for en enorm snuoperasjon. Radwanska ledet 6-2, 3-0, før kampbildet ble fullstendig endret. Mye takket være regnet som utsatte kampen.

- Likt for alle Da spillet ble satt i gang igjen tok Pironkova seks strake game og vant det andre settet 6-3. I det avgjørende tredje settet var den bulgarske spilleren overlegen.

- Dette er ikke en $10 000-turnering. Dette er en Grand Slam. Hvordan kan de tillate å spille i regn? Jeg kan ikke spille i slike forhold, sier Radwanska, som er ranket som nummer to i verden.

Eurosport-kommentator og tennis-ekspert, Christer Francke, mener den polske spilleren ikke har noen grunn til å klage.

VANT: Tsvetana Pironkova. Foto: Mustafa Yalcin / Anadolu Agency
VANT: Tsvetana Pironkova. Foto: Mustafa Yalcin / Anadolu Agency Vis mer

- Ja, det er tunge forhold. Men det er likt for begge spillerne. Jeg synes ikke Radwanska har noen grunn til å klage. Problemet hennes er at hun har en spillestil som lider da banen er tung. Hun er ikke god til å sette fart på ballen og får ingen hjelp av at grusen er våt, sier Francke til Dagbladet.

Tenniseksperten fortsetter:

- Det har vært fuktig i Paris og det gjør at den vanligvis fine grusen endrer seg og blir mer «leirete». Da blir det tungt og dekket blir annerledes enn spillerne er vant til. Internasjonal tennis går så fort - også på grusen - og da blir det uvant for de største stjernene når banen er våt, sier Francke.

- Bryr seg ikke Kveldens siste kamper er blitt utsatt på grunn av regnet - og hele mandagsprogrammet ble forskjøvet som følge av nedbør. Det betyr at arrangøren er havnet i tidspress før turneringen egentlig skal avsluttes med finaler lørdag og søndag.

Også Simona Halep måtte noe overraskende forlate French Open etter tap mot Sam Stosur. Halep kommer med kritikk av arrangøren.

- Ingen bryr seg om spillerne. Det var umulig å spille. Å spille tennis i regnvær er «too much», sier Halep, ifølge Independent.

SINT:  Simona Halep. Foto: AP Photo/Alastair Grant
SINT: Simona Halep. Foto: AP Photo/Alastair Grant Vis mer

Ekspert Francke forteller til Dagbladet at han kan forstå spillernes frustrasjon og at regnvær er noe tennis-fansen også vil slippe,.

- Regn og tøffe forhold gjør at andre spillertyper kan gjøre det bra. Da må de legge om spillestilen. Totalsett er det ingen fordel med regn. Det er aller verst for publikum, tv-seere og turneringen, sier Francke.

For bulgarske Tsvetana Pironkova ble det en jubeldag på den franske grusen. Hun er første bulgarske kvinne til å nå kvartfinalen siden 2005. Kampen mot Radwanska varte i to timer og tolv minutter - riktignok i effektiv spilletid. På grunn av utsettelser ble den ferdigspilt 46 timer etter at den egentlig startet.

- Det var tøffe forhold og regn gjorde at vi måtte vente i nesten to døgn. Men jeg kan egentlig ikke klage, sier Pironkova.

Serena Williams er den store favoritten til å vinne French Open. Hennes kamp mot Elina Svitolina tirsdag, ble utsatt før den fikk starte.

EKSPERT: Eurosports Christer Francke. Foto: Eurosport
EKSPERT: Eurosports Christer Francke. Foto: Eurosport Vis mer

Andre resultater:

Menn: Novak Djokovic, Serbia (1) — Roberto Bautista Agut, Spania (14) 3-6, 6-4, 4-1, avbrutt på grunn av regn, Marcel Granollers, Spania — Tomas Berdych, Tsjekkia (7) 2-1, avbrutt på grunn av regn, Ernests Gulbis, Latvia — David Goffin, Belgia (12) 3-0, avbrutt på grunn av regn.
Kvinner: Sam Stosur, Australia (21) — Simona Halep, Romania (6) 7-6 (0), 6-3, Tsvetana Pironkova, Bulgaria — Agnieszka Radwanska, Polen (2) 2-6, 6-3, 6-3.

De øvrige kampene på programmet ble utsatt før de ble satt i gang på grunn av regnvær.

SKUFFET: Aga Radwanska. Foto: AFP PHOTO / MARTIN BUREAU
SKUFFET: Aga Radwanska. Foto: AFP PHOTO / MARTIN BUREAU Vis mer
Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.