Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stjernespilleren annonserer at han er ferdig

Xabi Alonso (35) legger opp.

TAKKER FOR SEG: Bayern Münchens stjernespiller Xabi Alonso. Foto: AFP PHOTO / Christof STACHE / NTB Scanpix
TAKKER FOR SEG: Bayern Münchens stjernespiller Xabi Alonso. Foto: AFP PHOTO / Christof STACHE / NTB Scanpix Vis mer

(FourFourTwo): Bayern München-spiller Xabi Alonso har i dag sendt ut en melding på Twitter som forteller at han legger skoene på hylla.

«Lived it. Loved it. Farewell beautiful game» (Levd det. Elsket det. Farvel, vakre spill), står det over et bilde hvor han vinker farvel.

Bayern München bekrefter også på sine hjemmesider at Alonso legger opp etter sesongen.

- Det var ikke en lett avgjørelse, men jeg tror det er riktig tidspunkt. Jeg har alltid ønsket å slutte før heller enn senere. Jeg føler meg fortsatt bra, men jeg tror det er rett tid, sier Alonso, som forteller at han ønsket å gi seg mens han fortsatt spiller på det høyeste nivået.

Alonso har spilt i Tyskland siden 2014. Han var blant annet fem sesonger i Real Madrid og fem sesonger i Liverpool. Han har vunnet Champions League med både Liverpool (2005) og Real Madrid (2014). Spanjolen har også vunnet Bundesliga (to ganger) og La Liga.

- Bayern vil gjerne takke en stor spiller, en spiller som representert Bayern på en god måte både på og utenfor banen. Xabi Alonso er en av de store i fotballverden. Han har vunnet alt som er å vinne i karrièren. han har også en fremragende personlighet og er en gentleman i fotballen, sier Bayerns administrerende direktør Karl-Heinz Rummenigge.

Han har spilt 114 kamper med flagget på brystet, og vant både EM (2008 og 2012) og VM (2010) med Spania.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media