Stjernespilleren hevder Blatter ikke visste hvem hun var: - Det var sjokkerende

Alex Morgan om møtet med FIFA-presidenten.

HADDE INGEN ANELSE: Alex Morgan hevder at FIFA-president Sepp Blatter ikke kjente henne igjen. Foto: AP Photo/Nick Ut/NTB Scanpix
HADDE INGEN ANELSE: Alex Morgan hevder at FIFA-president Sepp Blatter ikke kjente henne igjen. Foto: AP Photo/Nick Ut/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): At FIFA-president Sepp Blatter er en kontroversiell person er det ingen tvil om. Nå får 79-åringen igjen passet påskrevet, av en kvinnelig fotballstjerne.

Blatter kaller seg selv «gudfaren» av kvinnefotball, men da bør han iallfall kjenne til de største stjernene på kvinnesiden.

Amerikanske Alex Morgan var tilstede på FIFA-tilstelningen da årets spiller i forskjellige kategorier skulle kåres i 2012. Hun var en av de tre nominerte til tittelen årets kvinnelige spiller.

Det var under et intervju med Time at Morgan ble spurt om hun opplevde sexisme innenfor fotballen, da den oppsiktsvekkende uttalelsen kom.

- Jeg har opplevd sexisme flere ganger, og jeg er sikker på at jeg vil oppleve det igjen. Jeg føler at jeg kjemper for de kvinnelige utøverne. På FIFA-eventen (i 2012) visste ikke FIFA-president Sepp Blatter hvem jeg var. Og jeg ble honorert som en av de tre beste i verden. Det var sjokkerende, sier Morgan ifølge magasinet Time.

Morgan er en del av en gruppe toppspillere som nylig saksøkte FIFA og det canadiske fotballforbundet for kjønnsdiskriminering. Grunnen er at VM, som sparkes i gang 6. juni, blir spilt på kunstgress, noe som flere hevder kan skape flere skader og som forandrer tempoet i spillet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.