Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stjernespilleren Norge frykter: - Ekstremt god

Heidi Løke har god kjennskap til Slovenias stjernespiller Ana Gros, og sender et varsel før mandagens kamp.

VIKTIG KAMP: Norge slo Cuba med hele 31 mål, nå venter derimot en tøffere kamp mot Slovenia. Video: Rødt Kort. Vis mer

Slovenia - Norge, kl. 12.30

KUMAMOTO (Dagbladet): Slovenia skapte sjokkbølger i åpningsrunden i VM da de slo Nederland 32-26. Nederlenderne var på forhånd tippet som gruppefavoritter sammen med Norge, men nå er kampen om avansement vid åpen.

Mandag er det Norge som skal få prøve seg mot Slovenia, og det er spesielt en spiller håndballjentene må stoppe. Ana Gros (28) regnes som en av verdens aller beste håndballspillere, og dominerer på høyrebacken.

Hun er en skytter av rang, og scoret sju mot Nederland.

- Hun er en veldig god spiller. Hun må vi fram på. Lar vi hun skyte på innsida av ni meter, blir det ofte mål. Hun er en ekstremt god skytter som vi må finne ut av, om vi skal vinne mot Slovenia, sier Norge-spiller Emilie Hegh Arntzen (25).

Lad opp til kampen med Dagbladets VM-program:

503 Service Unavailable
OVERRASKELSE: Japansk overraskelse og Thorirs do-historie. Vi lader opp til Norges neste kamp i håndball-VM. Vis mer

- Må passe oss

Heidi Løke har god kjennskap til Gros. De to spilte sammen i ungarske Györ for åtte år siden, da sloveneren var helt i starten av karrieren.

- Jeg har spilt sammen med Ana i Györ, og hun er en fantastisk spiller. Hun har utviklet seg enormt siden den gang. Hun var fantastisk god da også, men nå har hun blitt en av de beste på høyreback. Hun må vi stoppe, maner 36-åringen.

Både Løke og Hegh Arntzen trekker også fram en annen slovensk spiller. For Tjasa Stanko imponerte enda mer enn Gros i kampen mot Nederland, hvor 22-åringen hamret inn 12 mål.

- Hun er også en veldig sentral spiller, vurderer Løke og får støtte av lagvenninnen.

- Hun må vi passe på. Mot Nederland viste Stanko at hun er en bra spiller, noe vi visste fra før. Det er de to man trekker fram mest, men laget generelt er bra, sier Hegh Arntzen, som vil studere Slovenia og da spesielt Gros og Stanko nøye på forhånd.

Vil utnytte Gros-bytte

De to skuddsterke spillerne blir farlige, men landslagstrener Thorir Hergeirsson har en plan for hvordan Norge skal stoppe de.

- Tett, kompalt, også forstyrre henne og være i fysisk kontakt med henne. Hun fikk boltre seg mot Nederland, sier islendingen.

Han trekker også fram Slovenias defensive kvaliteter.

- Det blir tøft. Backrekka deres er blant de beste i mesterskapet. Slovenia har hatt kontinuitet blant spillere og trener en stund. De har gjort gode kamper i de siste mesterskapene, sier treneren.

Løke mener likevel at sjansene er gode for å bryte ned forsvaret til motstanderen.

- De har et veldig godt forsvar, men samtidig ser jeg mange muligheter som vi kan utnytte. Det blir å bevege seg og rykke mye, og skape rom for de andre.

Hegh Arntzen tror også at hvordan Slovenia bruker Gros, kan gi Norge en fordel.

- De vil også ha tempo i kampen, noe som passer oss fint. Jeg tror det blir viktig å få hull på deres forsvar. De bytter ofte Gros ut, så hvis vi kan utnytte det, er det fint, sier Vipers-spilleren.

Veien videre

Slik ser Norges kampprogram i gruppe A ut de neste dagene:

  • 2. des.: Slovenia - Norge, kl. 12.30
  • 3. des.: Norge - Serbia, kl. 12.30
  • 5. des.: Angola - Norge, kl. 12.30
  • 6. des.: Norge - Nederland, kl. 12.30

De tre beste lagene fra gruppa går videre til hovedrunden. Lagene tar med seg poengene fra innbyrdes oppgjør inn i hovedrunden, hvor gruppe A krysses med gruppe B. Den består av Australia, Brasil, Danmark, Frankrike, Sør-Korea og Tyskland - av mange omtalt som «dødens gruppe».

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media