Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mesut Özil får gjennomgå etter Europa-exiten

Stjernespilleren slaktes av Arsenal-legende: - Vis litt vilje!

Torsdag røk Arsenal ut av Europaligaen. Mesut Özil anklages for å ikke ha gjort sitt beste.

KRITISERES: Mesut Özil får krass kritikk etter opptredenen mot Atletico Madrid i Europaligaen. Foto: AFP / Pierre-philippe Marcou
KRITISERES: Mesut Özil får krass kritikk etter opptredenen mot Atletico Madrid i Europaligaen. Foto: AFP / Pierre-philippe Marcou Vis mer

(Dagbladet): Da Mesut Özil signerte for Arsenal i 2013 var det mange som reagerte med forundring og lurte på hvordan klubben hadde fått tak i stjernespilleren.

Selv oppga Özil Arsène Wenger som en av hovedgrunnene til at han lot seg lokke til London, og fansen var i ekstase over at tyskeren var ankommet Emirates Stadium.

Siden har spilleren bydd på mange store øyeblikk, men også mange bleke stunder. Özil har blitt anklaget for å svinge for mye i prestasjonene, og nå får han gjennomgå på nytt.

Denne gangen av en tidligere Arsenal-helt.

- Vis litt vilje

- Han er ikke drakta verdig, tordnet Martin Keown i BT Sports studio etter kampen mot Atlético Madrid.

Arsenal røk ut av Europaligaen etter å ha tapt 1-0 for den spanske hovedstadsklubben, og blant lagets svakeste spillere var Özil, ifølge Keown.

Han spilte for Arsenal mellom 1993 og 2004 - en av klubbens mest suksessfulle perioder - og sparte ikke på kruttet da han skulle karakterisere tyskerens prestasjon.

- Vis litt vilje, litt energi! Det er nesten som om han putter hendene i været og sier at laget ikke er godt nok for han. Noen må ta tak i ham, riste ham og fortelle at han ikke jobber for laget. Dette var ikke er skikkelig kamp av ham. Han gir ikke alt og det er mye mer under panseret, raste Keown.

Özil har vært ute med sykdom og skader deler av sesongen, men Keown kjøper ikke midtbanespillerens forklaringer.

- Jeg vet ikke hvor ofte han har vært syk i år. Jeg skal vedde på at han ikke spiller mer denne sesongen. Han kommer til å få et emosjonelt sammenbrudd og ikke klare å spille i helga, sa Arsenal-legenden.

Tidenes dyreste tysker

Europaligaen var Arsène Wengers siste sjanse til å vinne et trofé som Arsenal-manager. Etter 22 år i klubben har franskmannen annonsert at dette blir hans siste sesong i klubben.

Hvem som tar over er foreløpig usikkert, men en rekke store navn er blitt koblet til den snart ledige stillingen. Uansett hvem som måtte ende opp som manager for London-klubben håper Keown at han klarer å vekke Özil til live igjen.

- Jeg vet ikke om den nye manageren klarer å finne ut av det. Det er et stort problem fordi Wenger har investert fryktelig mye penger i denne spilleren, men får ikke en prestasjon som matcher prislappen. Han har vunnet VM, jeg forventer mye mer av ham.

Özil ble tidenes dyreste tyske fotballspiller da han ble kjøpt av Arsenal fra Real Madrid i 2013. Prislappen var på om lag 430 millioner kroner. Han får imidlertid støtte av mannen som hentet ham til klubben.

- Det var en vanskelig, veldig fysisk kamp, og Özil burde ikke kritiseres fordi vi ikke scoret. Vi hadde mange sjanser gjennom de to kampene. Vi taper som et lag, sa Wenger selv etter tapet for Atletico.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media