Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stjernespillerens uttalelser vakte oppsikt. Nå står storklubbene i kø

James Rodríguez er ikke fornøyd med å sitte på benken.

UTELUKKER IKKE OVERGANG: James Rodríguez er ikke fornøyd med lite spilletid i Real Madrid. Foto: REUTERS/Javier Barbancho/NTB Scanpix
UTELUKKER IKKE OVERGANG: James Rodríguez er ikke fornøyd med lite spilletid i Real Madrid. Foto: REUTERS/Javier Barbancho/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): James Rodríguez var det store stjerneskuddet under VM i 2014. Det var da hele verden virkelig fikk øynene opp for colombianeren. Han ble toppscorer i mesterskapet med seks mål, selv om Colombia bare tok seg til kvartfinalen.

Storklubbene sto i kø for å sikre seg underskriften hans, og det ble til slutt Real Madrid-sjef Florentino Pérez som åpnet sjekkheftet. Han ble den fjerde dyreste fotballspilleren i historien, og kostet rundt 80 millioner euro.

Den første sesongen gjorde han også en god figur i stjernegalleriet etter overgangen fra Monaco. Han pådro seg en skade mot slutten av sesongen, og en ny skade holdt ham også utenfor spill tidlig sesongen etterpå.

Det virket heller ikke som om Rafael Benitez hadde så stor tillit til angriperen, som fikk stadig mindre spilletid.

Da Martin Ødegaard fikk sin andre obligatoriske kamp, og den første fra start i den liljehvite trøya, var James Rodríguez også på banen. Det var en cupkamp som ikke betydde stort, og det viste nok en gang at han er et stykke bak i køen når det gjelder foretrukne spillere.

Vil ikke garantere noe

Rodríguez er tydelig misfornøyd med mangel på spilletid, og etter at Real Madrid vant VM for klubblag, uttalte han følgende ifølge spanske Marca:

- Jeg kan ikke garantere at jeg vil bli værende her. Jeg har tilbud og det er sju dager til å tenke på ting. Jeg er fornøyd med å være i Madrid, men jeg ønsker å spille fotball. Det er litt skuffende at jeg ikke spilte i finalen, men jeg er fornøyd med at vi har vunnet tittelen, det er den 15. i min karriere.

Ifølge samme avis skal det ikke ha falt i god jord hos de høye herrer som styrer den spanske storklubben.

Etterpå kom lagkamerat Sergio Ramos med en beskjed til Rodríguez. Han mener timingen for uttalelsene ikke var riktig.

- Jeg er ikke den som skal kommentere James Rodríguez' personlige situasjon, men dagen i dag handler om å være glad og fornøyd, ikke å fokusere på andre ting, sa Ramos ifølge Marca.

I løpet av 53 kamper under manager Zinedine Zidane, har Rodríguez bare startet 21 av dem. Han har spilt totalt 41 prosent av de totale minuttene, ifølge Marca.

Linkes til England

Nå som overgangsvinduet nærmer seg med stormskritt, er det mange klubber som linkes til stjernespilleren.

Både Chelsea og Manchester United har blitt nevnt som et mulig stoppested. Tidligere har han også blitt linket til klubber som Liverpool og Arsenal. Juventus og Inter Milan skal også være interessert, og det samme skal kinesiske klubber være.

Det er også verdt å merke seg at Real Madrids kun blir nektet å kjøpe nye spillere i ett overgangsvindu. La Liga-klubben må dermed kun stå over det kommende januarvinduet.

Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) hadde i utgangspunktet innstilt på to overgangsvinduer. Det betyr at Real Madrid kan hente inn en eventuell erstatter for Rodríguez til sommeren, om det trengs.

Rodríguez skal ifølge Marca ha en utkjøpsklausul på 500 millioner euro. Det er nok likevel sannsynlig at klubben vil lytte til lavere bud enn den astronomiske summen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!