Stjernespiss ble vraket sist. Slo tilbake med fire scoringer

Pierre-Emerick Aubameyang senket Hamburg.

HERJET: Pierre-Emerick Aubameyang var tilbake i varmen og svarte med å score Dortmunds fire første mål i 5-2-kampen borte mot Hamburg. Foto:  REUTERS/Fabian Bimmer/NTB Scanpix
HERJET: Pierre-Emerick Aubameyang var tilbake i varmen og svarte med å score Dortmunds fire første mål i 5-2-kampen borte mot Hamburg. Foto:  REUTERS/Fabian Bimmer/NTB ScanpixVis mer

Pierre-Emerick Aubameyang var tilbake i varmen og svarte med å score Dortmunds fire første mål i 5-2-kampen borte mot Hamburg.

Stjernespissen ble i midtuken vraket fra troppen til mesterligamøtet med Sporting Lisboa. Han ble holdt utenfor på grunn av «interne årsaker». Ifølge tyske medier hadde Aubameyang tatt en ulovlig snartur til Milano.

Lørdag var han tilbake på banen, og 27-åringen var helt ustoppelig mot seiersløse Hamburg. På egen hånd tok han Dortmund opp i 4-0 etter 48 minutter.

- Jeg gjorde en feil og har bedt om unnskyldning. Nå er jeg selvsagt veldig glad. Det var en viktig dag for oss etter fire kamper uten seier, sa Aubameyang.

Han var også nest sist på ballen da stortalentet Ousmane Dembélé la på til 5-1.

Scoringsfesten startet allerede etter fire minutter. Deretter gjorde Aubameyang to mål på kort tid litt over halvveis ut i første omgang.

Bayern med uavgjort

Nicolai Müller scoret begge målene for HSV, som ligger helt sist i Bundesliga med kun to poeng etter ti kamper.

Storseieren var en viktig opptur for Dortmund. De gulsvarte hadde tre uavgjort og ett tap på sine fire siste seriekamper før helgens runde. Thomas Tuchels mannskap er seks poeng bak serieleder Bayern München, som lørdag måtte nøye seg med 1-1 hjemme mot Hoffenheim.

Kerem Demirbay ga gjestene ledelsen etter 16 minutter, men Bayern var à jour da Steven Zuber satte ballen i eget nett litt over et kvarter senere. Flere scoringer ble det ikke i München, men Bayern hadde en ball i stolpen helt på tampen.

- Vi visste at de var et sterkt lag. Vi hadde noen vanskeligheter i første omgang, men til slutt var vi uheldige som ikke vant, sa Bayern-trener Carlo Ancelotti.

Dermed kan opprykkslaget RB Leipzig komme opp i like mange poeng (24) som Bayern med hjemmeseier mot Mainz søndag.

Nyland vraket

Ørjan Nyland ble for første gang i høst henvist til benken i Bundesliga, men keeperbyttet slo ikke heldig ut for Ingolstadt. To sene mål ga Augsburg 2-0-seier. Nyland og co. har ikke vunnet en eneste seriekamp hittil i sesongen.

Kun målforskjell holder Hamburg bak Ingolstadt på tabellen.

Leverkusen tok sin annen strake seier med 3-2 over Darmstadt, mens Wolfsburg knuste Freiburg 3-0 på bortebane. Mats Møller Dæhli var ikke i Freiburg-troppen.

(NTB)