Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stjernespiss med marerittkveld. Likevel er det manageren som får hard kritikk

Pierre-Emerick Aubameyang misbrukte kjempesjanser, bommet på straffe og ble tidlig byttet ut. 

HØYDEPUNKTER: Her er høydepunktene fra kampen mellom Benfica og Borussia Dortmund. Video: Viasat

Benfica - Borussia Dortmund 1-0 (0-0)

(FourFourTwo): Det var smått utrolig at et dominerende Borussia Dortmund.lag ikke tegnet seg på scoringslista i gårsdagens åttedelsfinale i Champions League mot Benfica.

Dortmunds aller største stjerne, Pierre-Emerick Aubameyang, misbrukte blant annet to store sjanser - før han fikk «alle sjansers mor» da bortelaget ble tildelt et straffespark etter 58 minutter.

Men heller ikke fra krittmerket klarte spissen fra Gabon å overliste Benfica-keeper Ederson (se alle høydepunktene i videoen øverst i saken).

Det skal sies at straffesparket også var av den svært dårlige sorten. Aubameyang skjør rett på keeper, og skuddet var heller ikke spesielt hardt. Da keeper ble stående, så det bare dumt ut.

- Det er en forferdelig dårlig straffe, mente Jan Åge Fjørtoft i Viasat-studio.

Fire minutter etterpå hadde manager Thomas Tuchel fått nok, og byttet ut sin store stjerne med André Schürrle. Byttet var overraskende, for tyskerne trengte scoring.

- Aubameyang er ikke helt i form etter Afrikamesterskapet, sa Tuchel til UEFA.com etter kampen.

Dårlig kroppsspråk

Manageren mener at Aubameyangs kroppspråk viste at spissen ikke har hodet på riktig plass om dagen.

- Kroppsspråket antydet at han ikke kom til å gjøre det bedre etter å ha bommet på straffespark, sier Tuchel.

Etter byttet virket ikke Pierre-Emerick Aubameyang særlig fornøyd da han satt seg på innbytterbenken, men manageren tror ikke spissen vil reagere på at han ble byttet ut tidlig.

- Jeg kan ikke forestille meg at han har et problem med beslutningen min, sa Tuchel ifølge tyske Bild.

Aubameyang ble tidligere denne måneden refset av klubben fordi han uttalte at «jeg kanskje må forlate Borussia Dortmund for å ta et steg videre i karrieren». Det spekuleres i at spissens framtidsplaner er med på å ødelegge for konsentrasjonen hans.

Reagerer

Det tidligere byttet, på stillingen 1-0 til Benfica, fikk blant annet den tyske legenden Michael Ballack til å reagere.

«Jeg kan ikke se for meg at han har et problem med beslutningen min.» Thomas Tuchel

«62 minutter! Virkelig? Det er i disse øyeblikkene du må være 100 prosent bak din største spiller!» skrev tyskeren på Twitter.

Det samme gjorde trenerlegenden Ottmar Hitzfeld, som skal ha sagt følgende til Sky etter kampen:

- Jeg har alltid holdt fast ved toppspissen min. Også når han han blåst en straffe, har jeg i utgangspunktet latt ham få bli, fordi han ville komme seg igjen. Derfor skjønner jeg overhodet ikke byttet, sier Hitzfeld.

Han mener det var feil å ta ut en storscorer Aubameyang, som han mener kunne scoret når som helst.

Borussia Dortmund klarte på sin side aldri å finne veien til nettmaskene, selv etter at Aubameynag gikk ut. Klubben har dermed et tøft utgangspunkt før returoppgjøret i Tyskland onsdag 8. mars.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling