MOT VERDENSREKORD: Edinson Cavani tror Luis Suarez kan bli verdens dyreste fotballspiller om han skulle forlate Liverpool. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS/REUTERS/NTB Scanpix
MOT VERDENSREKORD: Edinson Cavani tror Luis Suarez kan bli verdens dyreste fotballspiller om han skulle forlate Liverpool. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS/REUTERS/NTB ScanpixVis mer

Stjernespiss tror Suarez kan slå verdensrekorden

Mener Liverpool-spilleren holder et høyere nivå enn Gareth Bale.

(Dagbladet): Luis Suarez er toppscorer i Premier League etter fire mål mot Norwich i går, et lag uruguayaneren har en fantastisk statistikk mot. Han mottok hyllest fra flere hold etter kampen, og nå er det en annen verdensklasse-spiss som skryter Liverpool-spilleren opp i skyene.

Paris Saint Germain-spiller og landsmann Edinson Cavani mener at alle målene i gårsdagens kamp var fantastiske.

- Men ingenting overrasker meg fordi jeg vet hva han er kapabel til, sier Cavani ifølge Daily Mail.

Det er ventet at klubber vil legge seg langflate etter Suarez' tjenester allerede i januar, og Real Madrid er nok den klubben som vil få det til å gløde på ryktebørsen så fort overgangsvinduet åpner. Cavani tror den spanske storklubben nå må grave dypt i lommene for å lokke Suarez bort fra Anfield.

- Jeg vet ikke noe om framtiden hans, men om han blir solgt er jeg sikker på at Liverpool vil ha en verdensrekord-sum for han. Den rekorden ble brutt i sommer, og for meg er Luis på et høyere nivå enn det, sier Cavani.

Verdt det PSG-spissen sikter selvfølgelig til Gareth Bales rekordovergang fra Tottenham i sommer. Waliseren kostet rundt 805 millioner norske kroner. Cavani mener at Suarez i øyeblikket er den eneste spilleren som er på samme nivå som Cristiano Ronaldo og Lionel Messi, og vil koste deretter.

- Når de to-tre beste klubbene i Europa viser interesse for ham, så tror jeg at han kan bryte verdensrekorden. Og måten han spiller på om dagen, så må du si at han er verdt det, sier Cavani.

Luis Suarez har scoret 13 mål på ni kamper i Premier League denne sesongen. Han sonet karantene de første fem ligakampene etter at han beit Chelsea-spiller Branislav Ivanovic forrige sesong.