Stort intervju med Alvaro Morata

Stjernespissen brøt Chelseas nummer-forbannelse: - Første jeg fikk høre da jeg kom hit

Alvaro Morata ble bedt om å ikke ta trøye nummer ni i Chelsea av sine nye lagkamerater.

FLYR HØYT OM DAGEN: Alvaro Morata står med sju scoringer på ni ligakamper for Chelsea. Foto: Javier Garcia/BPI/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
FLYR HØYT OM DAGEN: Alvaro Morata står med sju scoringer på ni ligakamper for Chelsea. Foto: Javier Garcia/BPI/REX/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(FourFourTwo): For femte gang på et snaut minutt kontrollerer Alvaro Morata ballen som kommer susende mot føttene hans, før han retter seg opp og banker ballen i hjørnet fra kanten av boksen.

Keeperen rører seg såvidt. Ikke én gang har Chelseas nye spiss bommet på målet i løpet av de siste 60 sekundene av avslutnings-treningen.

Kontroller. Skyt. Mål. Gjenta.

Og Morata gjør ikke noe stort nummer ut av det heller. Han trekker såvidt på skuldrene etter hvert skudd, en handling som forteller: «Det er dette jeg lever av».

En halvtime og en dusj seinere er ikke Morata mindre ivrig når han skal filmes av FourFourTwos kamera-mann. Smilet forsvinner aldri fra 25-åringens ansikt, selv om den ydmyke spissen er litt forundret over at det kan være så tettpakket med folk i det lille rommet, som fungerer som vårt studio denne ettermiddagen.

- Er alt dette for meg? sier han med latter i stemmen.

- Fotball er å spille, ikke prate.

Han har allerede vist at han kan førstnevnte, og Premier Leagues mest dødelige nysignering gjør også sistnevnte med en letthet og ærlighet.

Sju scoringer på de første ni kampene gjør også underverker for humøret, det samme gjør det at lagkamerat Cesar Azpilicueta hjelper deg å finne et sted å bo i London. Morata har aldri virket gladere.

- Det engelske folk har vært så hyggelige med meg, forklarer han.

- London er et fantastisk sted å bo.

Han leverer hver stavelse med voldsom intensitet, veldig oppmerksom på utfordringen han har startet på. For kanskje første gang i karrieren er Morata førstevalg på spissplass.

Chelsea-sjef Antonio Conte brukte rundt 700 millioner kroner på en spiller han signerte da han var i Juventus for tre år siden, før han selv dro for å lede Italia.

Skjebnen? Definitivt. Og Morata vet det. Mot slutten av denne sesongen kan vi kanskje si det samme om en fjerde Champions League-finale på fem sesonger.

FUNNET SEG TIL RETTE: Alvaro Morata har fått en varm velkomst i Chelsea. Foto: Javier Garcia/BPI/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
FUNNET SEG TIL RETTE: Alvaro Morata har fått en varm velkomst i Chelsea. Foto: Javier Garcia/BPI/REX/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer

Brøt forbannelse

Hans sju scoringer på de ni første kampene denne sesongen, alle feiret med å forme en «A» for å hedre kona Alice, har betydd slutten på en forbannelse.

For draktnummer 9 har ikke vært en suksess de siste sesongene. Fernando Torres, Mateja Kezman og eh.. Steve Sidwell og Khalid Boulahrouz(!) er noen som har brukt nummeret.

- Det var en av de første tingene jeg fikk høre da jeg kom hit, sier Morata med latter i stemmen.

- Til og med gutta ba meg om å ikke ta det trøyenummeret fordi det var forbannet, men jeg ville ha det. Jeg har gjort noen småting for å unngå uflaksen som trøyenummeret bærer med seg. Kan jeg si hva jeg har gjort? Aldri. Hvis jeg gjør det vil forbannelsen komme tilbake!

Puster og ånder fotball

Helt siden han kunne gå, har Alvaro Borja Morata Martin og fotballen vært uadskillelige.

- Jeg føler meg hjemme når jeg går ut på gressmatta, sier han.

- Det har jeg alltid gjort. Når jeg ikke spiller, føler jeg at det er noe som mangler.

Hans eldre søster Marta husker hvordan hennes yngre bror pleide å «ta på leggbeskytterne åtte på morgenen hver kampdag», mens en tidligere lærer en gang fortalte faren hans, Alfonso: «Din sønn ble født med en fotball i hodet».

Det tok ikke lang tid før Moratas talent begynte å skinne gjennom. Scoringene hans var det store samtaleemnet i Mirasierra, en nordlig forstad til Madrid. Bestefaren Ignacio tok ham ofte med til en av de mange fotballskolene stasjonert i hovedstaden.

- Det var en spinkel gutt som skilte seg ut med en gang på grunn av bevegelsene og de utrolige målene han scoret, sier Armando de la Morena, som seinere trente Morata på Atléticos U14-lag.

- Jeg dro rett tilbake og sa: «Det er en gutt her som er utrolig. Vi må signere Alvaro Morata», sier han.

Unggutten ble en del av fotballutdanningen på Atléticos treningsanlegg Cerro del Espino, og han gikk langt for å se fotball. Som sjefsballgutt for Atléticos B-lag, pleide han i tillegg å kjøre en halvtime til Vicente Calderon med faren, for å gjøre A-laget den samme tjenesten.

- Jeg har aldri sett en liknende lidenskap, sier De la Morena, som nå trener Atlético Baleares i spansk tredjedivisjon.

- Han var en veldig fin gutt og en fantastisk treningskamerat. Han var så intuitiv, en som er født til å score mål. Det er rart å ha en som er så talentfull som også er villig til å gjøre det ekstra arbeidet. Når du ser en gutt som scorer 30 mål sesong etter sesong vet du at du har noe spesielt. Enten har de det eller så har de det ikke, og Alvaro har det, sier han.

Morata spilte sammen med Swansea-spiss Borja Baston og West Hams Pedro Obiang på U14. Den sesongen utviklet Morata seg fra å være en kortbygd angriper til å bli den moderne spissen som akkurat nå terroriserer Premier League-forsvarere.

- Han startet den sesongen som den minste spilleren på laget og endte opp med å bli den høyeste, sier De la Morena med latter i stemmen.

- Han skjøt opp i været. Han visste ikke helt hvordan han skulle bruke kroppen og pådro seg en del skader i oktober og november, spesielt i kneet. Han kunne nesten ikke trene, sier han.

Men målene rant fortsatt inn, iallfall 25 av dem ifølge De la Morena, men starten på den påfølgende sesongen måtte han dele på spissrollen med Baston.

- Klubben var så distrahert på det tidspunktet, så jeg kan ikke si at jeg er overrasket, sier De la Morena.

- Han ble tilbudt en kontrakt og det var litt fram og tilbake før han bestemte seg for å dra til Getafe.

- Som treneren hans hadde jeg argumentert sterkt for å beholde ham koste hva det koste ville, men det var utskiftninger av de som ledet akademiet og vi mistet ham. Det var en stor tabbe. Jeg snakket med de som hadde kontrollen, men det var ikke noe vi kunne gjøre.

SPILTE SAMMEN: Borja Baston spilte sammen med Alvaro Morata på U14- Foto: Bagu Blanco/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
SPILTE SAMMEN: Borja Baston spilte sammen med Alvaro Morata på U14- Foto: Bagu Blanco/REX/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer

Oppslukt av van Nistelrooy

Real Madrid slo til etter å ha sett Morata imponere for Getafe under en U15-turnering i Albacete i 2008. Historien hadde gjentatt seg, 16 år etter at tenåringen Raúl byttet Madrid-klubb fordi Atlético-presidenten Jesus Gli forlot juniorlaget.

Atlético Madrid hadde mistet nok en perle, og bestefaren trøstet seg med det faktum at, i likhet med Raúl, ville barnebarnet aldri gni inn overgangen overfor gamleklubben.

Morata hadde bilder av Raúl på hedersplassen på soverommet som liten gutt, med sitt eget ansikt i stedet for Raúls med meldingen: «En dag vil dette bli deg».

- Han var og er fortsatt idolet mitt, sier Morata om Raúl.

- Folk sier at Raúl ikke var fantastisk til noe, men briljansen lå i karakteren hans, krigeren i ham og mentaliteten han viste. Du kan ikke nødvendigvis se det på banen, men det er inni ham, uten tvil. Jeg liker å tro at jeg har samme mentalitet.

Morata har definitivt lært av de beste. Da han fant seg til rette som tenåring på Real Madrids talentfabrikk, en maskin som har kvernet ut talenter etter talenter, fikk han mulighet til å snike til seg noen treningsøkter med A-laget.

- Jeg var oppslukt at Ruud van Nistelrooy, sier han.

- Jeg ville bokstavelig talt stirre på ham, se hvordan han beveget seg og hvordan han avsluttet på mål. Han var så god til å posisjonere seg riktig med kroppen og gjøre seg klar til å treffe ballen med innsiden av foten, før han lurte keeperen og sendte ballen i motsatt hjørne. En spiss må føle hvordan han skal avslutte, ikke vise hva som er planen, det er noe jeg har tatt med meg siden, sier Morata.

Dersom du tar en titt på den ene av de tre scoringene Morata bokførte mot Stoke i september, så vil du se at han ga en perfekt ode til nederlenderen, da han fintet ut Jack Butland før han løftet ballen over keeperen.

HATTRICK: Alvaro Morata scoret tre mål mot Stoke og Jack Butland. Foto: AFP PHOTO / Lindsey PARNABY / NTB Scanpix
HATTRICK: Alvaro Morata scoret tre mål mot Stoke og Jack Butland. Foto: AFP PHOTO / Lindsey PARNABY / NTB Scanpix Vis mer

Stor endring

Tirsdag 13. juli 2010, to år etter at han ankom Real Madrid, endret alt seg. Det var fire måneder før han fylte 18 og Morata fikk en telefon da han var på ferie i Malaga.

- Kom tilbake til Madrid i morgen, sa stemmen i den andre enden.

- Du trener med førstelaget.

Det var den nye Los Blancos-treneren José Mourinho, som første gang hadde møtt Morata to måneder tidligere. Det skjedde da Inter forberedte seg til Champions League-finalen på Santiago Bernabeu på treningsanlegget Valdebebas, og portugiseren ble umiddelbart imponert av ungguttens holdninger.

Ettersom halvparten av Mourinhos mannskap var på ferie etter VM, trengte portugiseren flere spillere til en kamp mot andrelaget Castilla. Morata ble med og scoret kampens eneste mål.

Dagen etterpå reiste han med troppen til Los Angeles for å starte oppkjøringen, og i desember fikk han La Liga-debuten i Real Zaragoza. Akkurat som helten Raúl.

- Jeg ville ikke solgt den trøya, selv ikke for 160 millioner, sa han etter den første kampen på førstelaget.

Han fikk muligheten til å utvikle seg utenfor førstelagets rampelys, og scoret sitt første mål i en 2-1-seier over Levante november 2012. Morata etablerte seg som en backup til Karim Benzema og Gonzalo Higuain.

Innen 2013/14-sesongen hadde han bare Benzema foran seg i køen. Han scoret ni mål på 34 kamper som 21-åring, hovedsaklig som innbytter, inkludert en scoring i Champions League-finalen mot barndomsklubben Atlético Madrid.

Til Juventus

Det førte til at Conte og Juventus ble gjort oppmerksomme på ham og det var på tide å dra. Igjen.

Selv om Maxi Allegri erstattet Moratas fremtidige Chelsea-manager før spanjolens omtrent hadde satt sine bein i klubben, scoret han noen viktige mål i starten av Juventus-karrieren.

Han scoret noen viktige mål mot både AC Milan og Inter i ligaen, og scoret i begge kampene i åttedelsfinalen i Champions League mot Borussia Dortmund, samt i finaletapet mot Barcelona (1-3).

- Noen vil si at scoringer ikke er nok lenger, men de kjenner ikke til jobben som må gjøres i forkant, sier Morata.

- Det er til en viss grad sant, men du forteller hva alle har oppnådd etter sesongen. Du ser på hvor mange mål en spiss har scoret og det sier noe om hvor bra de har gjort det. Ingen husker noe annet.

Likevel var det scoringer som var problemet. Morata startet sin andre Serie A-sesong bra, men i oktober hadde han mistet plassen til fordel for Mario Mandzukic.

Juventus hadde innsett at Real Madrid ville kjøpe ham tilbake ved sesongslutt dersom han fortsatte å imponere, siden det sto skrevet i klausulen hans.

- Det ble tydelig at Real Madrid ville ha meg tilbake, sier en filosofisk Morata.

- Det ødela for utviklingen min, for de visste at dersom jeg spilte så ville jeg score, og da ville jeg dra.

Han fant ikke tilbake til rytmen, og Morata gikk 100 dager uten en scoring midtveis i 2015/16-sesongen. Han gjorde alt for å bryte forbannelsen, klippet seg, fikk skjegg og byttet også bil.

Da Gigi Buffon merket at den unge angriperen ikke hadde det så greit, satte han seg ned og tok en prat med ham.

- Dersom du ikke føler deg bra, er det å gråte på ditt eget rom det beste. Ikke gi noen gleden av å se deg gjøre det, for da vil mange folk være etter deg og forsøke å sette deg ut, sa den legendariske keeperen.

Morata snakker fortsatt om Buffon som en farsfigur, en som alltid har uttalt: «Selv ikke Morata er klar over hvor god han er».

- Det er ikke bare Gigi som har sagt det, men mange andre folk også, sier Morata, mens han fikler med jakkeermet.

- Han fikk meg til å innse at jeg kan komme over alle hindringer. Ved å prøve alt for å ende den forbannelsen, tenkte jeg kanskje for mye på ting og hvordan jeg spilte.

FARSFIGUR: Gianluigi Buffon. Foto: AFP PHOTO / Miguel MEDINA / NTB Scanpix
FARSFIGUR: Gianluigi Buffon. Foto: AFP PHOTO / Miguel MEDINA / NTB Scanpix Vis mer

Giftet seg

Det var på den tiden at Morata møtte den italienske modellen Alice Campello. Paret er nå uadskillelige og bor sammen i London.

De giftet seg etter at Alvaro gikk ned på kne foran 1500 personer under et show med magikeren Antonio Diaz i Madrid. Så hvordan var det sammenliknet med en Champions League-finale?

- Det er annerledes, sier han med latter i stemmen samtidig som han gløtter bort på Alice som sitter sammen med kamerateamet.

- På banen har du adrenalin, men det var en følelse av ekte kjærlighet. Jeg trodde ikke jeg ville klare å gjennomføre det og jeg var så nervøs. Noen ganger må du gjøre ting som skremmer deg fordi du vil bli sterkere av det på sikt. For kjærligheten kan du gjøre alt.

Ved hjelp av Alice og Buffon kom scoringene tilbake. Han scoret blant annet vinnermålet som innbytter i Copa Italia-finalen mot AC Milan, før han returnerte til Real Madrid.

Men til tross for at han var inne i sin beste scoringsform i karrieren, med 20 mål på 43 kamper, var angriperen igjen innbytter i de største kampene i 2016/17-sesongen.

Manager Zinedine Zidane prøvde å overtale Morata til å bli værende, men i likhet med da han spilte for Atlético ti år tidligere, ønsket Morata å spille fast.

- Jeg hadde nesten ikke spilt i det hele tatt i sluttspillet i Champions League, jeg tror jeg spilte 25 minutter totalt i løpet av sju kamper, sier en befriende ærlig Morata.

- Jeg trengte å føle meg viktig, jeg måtte vise at jeg kunne lykkes i et storlag. Jeg følte bare ikke det ville skje i Real Madrid.

Var det vanskelig å ta farvel med et lag som betydde så mye for ham?

- Hør her, det er alltid vanskelig å forlate Real Madrid, en klubb som er i mitt hjerte, særlig når de er inne i en så suksessfull periode. Til en viss grad vil jeg alltid bære med meg en sjalusi overfor mine tidligere lagkamerater. Det plager meg litt at de er der og vinner så mange trofeer, men jeg vet også at jeg kommer til å vinne mange ting i Chelsea.

GIFTET SEG: Alvaro Morata og Alice Campello Foto: NTB Scanpix
GIFTET SEG: Alvaro Morata og Alice Campello Foto: NTB Scanpix Vis mer

Valgte Chelsea

Morata hadde mange muligheter denne sommeren. Halvparten av klubbene i Premier League var interessert, og særlig Manchester United før klubben hentet Romelu Lukaku.

- Det var ikke bare dem, men Chelsea gjorde mest for å signere meg og jeg er glad for å være her, insisterer han.

Før han ankom Premier League, var det mye snakk i spansk presse om at Morata hadde møtt opp til oppkjøringen med rødlig hår.

I stedet for konspirasjonsteorier om at det betydde at Manchester United-overgangen hadde gått i vasken, er sannheten en helt annen.

- Jeg forsøkte en annen farge, det gikk ikke så bra og det ble litt rødt da jeg forsøkte å fikse på det. Det er så enkelt, sier han.

Til slutt var det Chelsea og Conte som vant drakampen om spissen.

- Det var skjebnen min å spille for Antonio Conte, mener Morata.

Forrige sommer spådde Moratas kone og far at Chelsea ville vinne Premier League under italieneren.

- Etter at han hentet meg til Juventus før han ble Italia-manager, har jeg allltid trodd at vi ville bli gjenforent, sier Morata.

- Han har gått i bresjen for meg. Han skal ha en stor del av æren for at jeg er i Chelsea, for jeg ville gjerne fornye forholdet til ham og betale tilbake for at han har hatt troen på meg. Jeg har allerede forbedret meg så mye under ham.

Årsaken er enkel mener Morata. Det handler om selvtillit og følelsen av å høre til. Det siste har skjedd som følge av velkomsten han fikk av lagkameratene, det første kommer fra Conte.

- Dette er kanskje første gang i løpet av min profesjonelle karriere at jeg starter fem kamper på rad, eller følt at jeg har vært førstevalget på topp i en klubb. Enhver trener som gir deg den støtten gir deg så mye selvtillit, det er hva jeg trengte i år.

- Det er et stort ansvar å være førstevalg i Chelsea, for du er lagets referansepunkt. Du støttes i alle angrep fordi de forsøker å spille ballen i beina dine eller i rom du kan utnytte, sier han.

- Det taktiske systemet her er mer satt enn det var i Juventus, som var basert på det Conte etterlot. Det handler om å opprettholde lagets rytme og taktikk. Du har ikke så mye tid å tenke på og du må lære raskt.

SMART: Alvaro Morata scorer mot Roma i Champions League. Foto: Jed Leicester/BPI/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
SMART: Alvaro Morata scorer mot Roma i Champions League. Foto: Jed Leicester/BPI/REX/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer

Tåler presset

Til tross for at han bommet på en straffe i Chelseas Community Shield-tap mot Arsenal, har han gjort nøyaktig det.

- Ja, det var kritikere, men jeg forventet det. Du lærer at folk skjærer hodet av deg om du taper her. Burnley-kampen i sesongåpningen var bittersøt siden jeg scoret et mål og fikk en assist, men vi tapte likevel. Vi kjempet godt for å komme tilbake og har sørget for å være med i toppen av tabellen.

- Folk snakker om presset om å score mål i Premier League, og kanskje du får færre sjanser her enn i Real Madrid, men det er ikke noe jeg bekymrer meg over. Jeg ønsker å vinne og det vil aldri endre seg. Jeg ønsker å fortsette å bevise hva jeg kan.

Han har definitivt vist at han kan ta kampen med en «aldri gi opp»-holdning som ville gjort Raúl stolt. For Premier League-forsvarere var ukjente for den utenlandske spissen.

- Du må være smartere enn dem og forutse hva de tenker, sier Morata og ler.

- Midtstoppere i England er sterkere enn noe annet sted, selv Giorgio Chiellini på trening i Juventus, og ser mer ut som rugby-spillere enn fotballspillere.

Intelligensen han besitter har aldri kommet bedre til overflaten enn da han scoret hattrick mot Stoke, en klubb hvor supporterne aktivt snakker om «rugby»-stempelet den har fått.

To av spanjolens scoringer kom etter et løp over halve banen forbi Stoke-forsvarer Bruno Martins Indi.

Det taktiske mesterstykket Chelsea leverte mot Atlético Madrid i Champions League-gruppespillet da Alvaro Morata scoret kampens første mål med en nydelig heading, viste også hva en av de mest allsidige angriperne kan tilføre Chelsea.

Så hva er oddsen for at Morata spiller sin fjerde finale i turneringen på fem sesonger?

- Nei, nei, nei, avbryter han.

- Det er noe vi ikke kan tenke på nå, men dersom vi gjør det bra og har litt flaks, så er det ingen grunn til at vi ikke kan gå langt i turneringen.

- Alt kan skje denne sesongen. Vi har et veldig godt lag. Eden Hazard og Cesc Fabregas gjør livet ditt så mye lettere som spiss, og dersom vi er heldige vil vi kjempe på alle fronter mot slutten av sesongen.

Trives

Han er ikke mindre glad utenfor banen i London.

- Det er mange steder jeg vil besøke i London, avslører Morata.

- Vi gikk litt rundt i butikkene og leide til og med noen sykler å bruke rundt Hyde Park. Det var veldig rolig og veldig fint. Kanskje vi vil besøke Buckingham Palace og se kongefamilien.

- Selv ikke været er så dårlig, du trenger bare en frakk uansett hvor du går. Og noen ganger solkrem!

Så har du Englands «beste» kylling-utsalg, som han og Alice vil besøke så fort de er ferdige med å snakke med FourFourTwo.

- Guttene snakker så mye om Nando's, sier Morata og ler.

- Så vi skal sjekke det ut og høre hva alt snakket dreier seg om.

Siden vi ikke ønsker å holde Morata borte fra Nando's sterke kylling lenger enn nødvendig, er det tid for et siste spørsmål. Hvordan ble Morata så god på så mange forskjellige ting?

- Hver trening jobber jeg med å bruke så få ballberøringer som mulig for å få keeperen til å jobbe. En eller to touch og så skudd. Spillere som Lionel Messi og Cristiano Ronaldo, som egentlig ikke er menneskelige, kan ta flere touch og drible seg forbi fem spillere før de scorer, men for oss andre handler det om å bruke hodet og gjøre det enkelt for å hjelpe laget.

Det er den holdningen som alltid har imponert Moratas trenere. Laget kommer først. Alltid.

- Vi hadde en ungdomsturnering som Morata ikke kunne delta i fordi han hadde vridd ankelen, erindrer De la Morena.

- Atlético spurte meg hvilke trenere jeg måtte ta med meg for å hjelpe med organiseringen og motivering av spillerne. Jeg svarte: «Ingen, for jeg har med meg Alvaro».

- En setning fra ham fikk alle til å være positiv innstilt til hvilken som helst kamp, han er limet i laget.

Kontrasten til Diego Costa kunne ikke vært større. Ved å bruke rundt 80 millioner kroner netto, har de blå erstattet en dødelig, men problematisk spiss med en mulig oppgradering som er fem år yngre. Som Conte sier:

- Morata er en komplett spiss, men også en veldig høflig gutt. Den type gutt som du lar din datter gifte deg med.

Conte kan glede seg over den mest komplette spissen i verden som er under 25 år. Det er en sterk ting, denne skjebnen.

Chelseas nummer 9-forbannelse:

Mateja Kezman (2004-2005)

Han scoret blant annet 35 mål for PSV i en sesong, og serberen var en av de mest ettertraktede spissene i Europa. José Mourinho må ha trodd at han hadde funnet den perfekte Hasselbaink-erstatteren, men Kezman kom aldri skikkelig i gang. han scoret bare fire mål for de blå.

Hernan Crespo (2003-2006)

Den argentinske legenden fant veien til mål i alle klubbene han spilte, fra River Plate til Parma og til Lazio og begge Milano-klubbene. Selv om han ikke kan betraktes som en skikkelig flopp etter å ha scoret 20 mål på 49 kamper, måtte Crespo dra så fort Didier Drogba kom til klubben.

Khalid Boulahrouz (2006-2007)

Ikke en vanlig nummer 9, ettersom Khalid var forsvarer, men tallet var ledig da Crespo dro. Det bidro ikke til mål, og etterhvert mistet han også plassen på laget. Han spilte kun 13 ligakamper for London-laget.

Steve Sidwell (2007-2008)

Etter å ha imponert i Reading (ble blant annet stemt fram som FourFourTwos beste spiller i England utenfor Premier League) signerte Sidwell for Mourinho, og insisterte på at han ikke bare var der for å fylle opp stallen. Men han fikk bare 15 kamper før han ble sendt videre til Aston Villa.

Franco Di Santo (2008-2009)

Han ble kalt «Crespito» etter den andre argentinske spissen og ble hentet til Chelsea etter å ha imponert for chilenske Audax Italiano. Han sleit til og med mer enn Crespo og ble solgt til Blackburn.

Fernando Torres (2011-2014)

Chelsea-fansen gledet seg over at de snappet spanjolen fra Liverpool på Deadline Day for 500 millioner kroner. Men til tross for at han sporadisk leverte noen gode kamper og var med på å vinne sølvtøy, inkludert Champions League i 2012, fikk aldri de blå det beste ut av ham.

Radamel Falcao (2015-2016)

Falcao har levd opp til kallenavnet El Tigre i nesten alle klubbene han har vært i, men av en eller annen grunn klarte han ikke å levere varene i Premier League. Han dro fra hovedstaden etter en skadeplaget sesong som bare hadde gitt én scoring.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer