Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eliteserien 2017

Stjernespissen fortviler etter sjokktapet: - Det er ikke så mye å si

Sogndal slo Molde 2-1 på bortebane.

SEIER FOR SOGNDAL: Sogndal ble for sterke mot Molde. Foto: Christian Blom / NTB scanpix
SEIER FOR SOGNDAL: Sogndal ble for sterke mot Molde. Foto: Christian Blom / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(NTB/Dagbladet): - Det er ikke så mye å si. Vi er ikke gode nok.

Det sa Björn Bergmann Sigurdarson til Eurosport etter tapet mot Sogndal.

Ole Gunnar Solskjærs Molde står med fem strake kamper uten seier etter at 2-1-tapet dagen før nasjonaldagen. Sogndal fortsetter på sin side poengfangsten og gjorde slutt på det som har vært en meget svak 16. mai-statistikk.

Sogndal har vært Eliteseriens svakeste lag på 16. mai. 15 ganger hadde laget spilt kamp på fotballens nasjonaldag foran tirsdagens oppgjør i Molde, og 11 av dem hadde endt med tap. Kun én seier var fasiten, viste statistikk utarbeidet av Eurosport.

Med til historien hører det at Sogndal hadde spilt alle sine 16. mai-kamper på bortebane. Det var det også tirsdag, men i Molde slo mannskapet til Eirik Bakke meget fra seg.

Redusering ikke nok

Dermed tok laget fra saftbygda også sin første borteseier i Eliteserien siden møtet med Lillestrøm på Åråsen 25. september i fjor. Siden da hadde det gått seks kamper.

Første omgang i Molde var målløs, men etter pause gikk det bare tre minutter før bortelagets tilhengere fikk noe å juble for. Martin Ramsland var nådeløs da han fikk avslutte i god posisjon foran mål og banket inn ledermålet.

Rett etterpå fikk lagkamerat Eirik Schulze en stor mulighet til å doble ledelsen, men Molde-keeper Andreas Linde avverget. Det klarte han ikke tre minutter senere da samme Schulze fikk ballen servert av Gilbert Koomson. Ballen suste kontant inn i nettet bak Linde.

Molde slo umiddelbart tilbake ved Björn Bergmann Sigurdarson, men nærmere poeng kom ikke hjemmelaget.

Kapteinen skadd

Gode nyheter var det heller ikke for Molde at kaptein Ruben Gabrielsen måtte forlate banen allerede etter en halvtimes spill med skade. Forsvarskollega Joona Toivio overtok kapteinsbindet.

Omfanget av Gabrielsens skade er ikke kjent, men kampene kommer tett som hagl i mai. Dermed kan Molde fort måtte unnvære sin kaptein i tiden som kommer.

Med tirsdagens seier klatret Sogndal opp på 11 poeng etter sesongens ni første kamper. Det er samme antall poeng som Molde.

(NTB)