Stjernespissen om flukten fra Brann: - Godt å komme seg vekk

Men Marcus Pedersen angrer ikke på noe.

COMEBACK: Marcus Pedersen fikk flere gule kort enn scoringer og poeng i comebacket sitt i Strømsgodset og Tippeligaen.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
COMEBACK: Marcus Pedersen fikk flere gule kort enn scoringer og poeng i comebacket sitt i Strømsgodset og Tippeligaen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpixVis mer

ÅLESUND (Dagbladet): Marcus Pedersen var i mange år en av Norges mest lovende spisser. Etter storspill i Strømsgodset som tenåring ble han kjøpt av nederlandske Vitesse som 20-åring.

Siden det har den hardtarbeidende målsniken prøvd seg i både danske OB og engelske Barnsley. I tillegg storspilte han for Norge da de tok bronse i U21-EM i Israel.

Men der majoriteten av de øvrige fra bronselaget har etablert seg på A-landslaget, har ikke fortsettelsen vært like rosenrød for 25-åringen fra Hamar.

Etter oppholdet i Barnsley, vendte Pedersen snuta hjem til Norge i fjor sommer. I stedet for å takke ja til tilbudet fra Molde og bli både serie- og cupmester med romsdalingene, valgte spydpissen Brann og Bergen.

Det var ikke hans beste valg i karrieren.

Angrer ikke Han ble lovet en millionbonus om Brann holdt plassen, men rødtrøyene rykket ned. Derfor har den tidligere Nederland- og England-proffen i år levd en lite glamorøs tilværelse i OBOS-ligaen.

- Jeg angrer ikke på at jeg valgte Brann. Der og da føltes det riktig. Jeg må stå for de valgene jeg tar, sier Pedersen til Dagbladet.

Han legger imidlertid ikke skjul på at OBOS-ligaen på ingen måte er en liga hvor han føler seg hjemme.

- Nei, jeg passer ikke inn i OBOS-ligaen. Det er ikke der jeg skal spille. Det var viktig for meg at det oppholdet ble kortest mulig. For å redde karrieren min måtte jeg videre. Det er godt å komme seg vekk fra OBOS-ligaen, sier den tidligere Brann-spissen.

Han har ikke noe negativt å si om Brann og Bergen, men er glad for at han er tilbake i Strømsgodset og Drammen.

- Det er Godset som er klubben min. Det er godt å ikle seg den blå drakta igjen. Jeg er glad for å være tilbake, sier han.

Uvant med tempoet i Tippeligaen Pedersen gjorde comeback i Godset-trøya mot Aalesund i går. Det ble ikke et drømmecomeback i 1-2-tapet.

Hamar-gutten markerte seg vært lite, ble pakket inn av AaFK-forsvaret og stod kun igjen med et gult kort etter Tippeliga-comebacket.

- Det var veldig tungt. Jeg merker at forskjellen på Tippeligaen og OBOS-ligaen er stor. Tempoet her er mye større enn det jeg har vært vant med de siste månedene. Det er uvant for meg, så det tar nok litt tid å komme tilbake i toppslag, innrømmer Pedersen.

Men det skal han med tiden. 25-åringen har nemlig fortsatt store ambisjoner på fotballbanen.

- Nå som jeg er tilbake i Tippeligaen igjen, er det mulig å få fart på karrieren igjen. Det må jeg jobbe knallhardt med fremover. Jeg har store ambisjoner og har et mål om å komme på landslaget igjen, avslører Godsets nye spiss.

MOTGANG: Marcus Pedersen og Brann ble aldri en symbiose.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
MOTGANG: Marcus Pedersen og Brann ble aldri en symbiose. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer