UTESTENGT: Stjernesprinteren Sherone Simpson er utestengt i 18 måneder etter at hun i fjor testet positivt på et sentralstimulerende stoff. Foto:   EUTERS/Gilbert Bellamy / NTB Scanpix
UTESTENGT: Stjernesprinteren Sherone Simpson er utestengt i 18 måneder etter at hun i fjor testet positivt på et sentralstimulerende stoff. Foto: EUTERS/Gilbert Bellamy / NTB ScanpixVis mer

Stjernesprinter utestengt i 18 måneder

Testet positivt på et sentralstimulerende stoff i fjor.

Stjernesprinteren Sherone Simpson er utestengt i 18 måneder etter at hun i fjor testet positivt på et sentralstimulerende stoff.

Simpson avga sin positive prøve under Jamaica-mesterskapet i juni i fjor. Det ble funnet spor etter stoffet oxilofrin i prøven hennes. Det samme stoffet ble funnet i prøven til Asafa Powell. Den tidligere verdensrekordholderen får sin dopingsak avgjort torsdag.

Til sammen avga fem utøvere positive prøver under det nasjonale mesterskapet og VM-uttaksstevnet i juni. Tirsdag fikk også diskoskasteren Allison Randall høre sin straff. Hun er utestengt i to år etter å ha testet positivt på det forbudte vanndrivende stoffet hydrokhlorothiazid.

Begge utestengelsene regnes fra 21. juni i fjor, da prøvene ble avgitt.

Simpson vant OL-sølv på 100 meter i Beijing i 2008. Fire år tidligere løp hun på Jamaicas vinnerlag på 4 x 100 meter i Aten, mens det ble stafettsølv i Beijing.

Uaktsom - Simpson har medgitt brudd på antidopingreglementet, og etter å ha vurdert bevisene og lyttet til alle partsinnlegg, er vi enstemmig av den oppfatning at hun viste uaktsomhet som er uforenlig med hennes status som eliteutøver. Derfor utestenges hun i 18 måneder, sa Lennox Gayle i disiplinærutvalget i Jamaicas antidopingbyrå.

Under høringen i januar forklarte Simpson at hun hadde fått et kosttilskudd fra sin canadiske fysioterapeut Chris Xuereb og framholdt at dette førte til den positive prøven.

Åpenbaring Hun påsto at hun gjorde et nettsøk på de oppgitte ingredienser i tilskuddet «Epiphany D1», men at ingen av disse stemte med stoffer på forbudslista.

Også Powell har hevdet at han hadde fått samme tilskudd fra Xuereb.

Allison Randall er i motsetning til Simpson ingen verdensstjerne, men hun har Jamaica-rekorden i diskos med 61,21.

(NTB)