Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stjernestart for Geir

Geir Moen jubler etter vedtaket om å invitere tre europeiske utøvere til alle øvelser denne sommeren. Nå garanteres han start i Europa-stevnene med store penger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To svake sesonger på rad har skjøvet Geir Moen langt unna de sterkeste feltene på 200 meter til sommeren. Men under fellesmøtet for de europeiske stevnearrangørene i Brussel sist helg, fikk Moen gavepakken som redder plassen blant de store gutta.

President Svein Arne Hansen foreslo å invitere tre europeere til samtlige øvelser i europeiske stevner. Forslaget ble vedtatt _ under forutsetning at det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) kutter ut rangeringen av stevner basert på resultatenes kvalitet.

- Vi må få flere personligheter fram i europisk friidrett. Derfor forsøker vi nå med kontinentale kvoter, sier Hansen.

For uten europeere faller interessen fra TV-kanalene. Og uten TV-kanalene blir arrangørene blakke.

- Litt farlig å si det, men fotballen har tatt alle pengene, sier Hansen.

Null startpenger

For Geir Moen, som en gang var verdens raskeste hvite mann, betyr vedtaket start i de fleste Golden League-stevnene. I disse stevnene ga førsteplassen 15000 dollar i fjor.

Åttendeplass ga 1000 dollar, og flere enn åtte løpere er det ikke plass til på banen. Pluss-minus 10 000 kroner per løp er gode penger for Moen, som i august skal kjøpe barnevogn med mer til sin førstefødte. Særlig på grunn av Hansens observasjon av norske utøveres fallende attraktivitet.

- Ingen stevnearrangører i Europa betaler startpenger til norske utøvere lenger.

Bare kjemperesultater under OL i Sydney neste høst, får Geir Moen, Steinar Hoen, Hanne Haugland, Trine Hattestad og Vebjørn Rodal til å forlenge karrierene.

PENGER I VENTE: Geir Moen får start-tillatelse i alle de store stevnene i sommer. Det kan det fort bli penger av.