Paolo Guerrero kjemper for VM-deltakelse

Stjernestøtte til kokainutestengt landslagsspiller: - Helt feil å ekskludere ham

Støtten fra Tottenham-keeper, Hugo Lloris, og Danmark-kaptein, Simon Kjær, kan trolig ikke redde Guerreros VM-drøm.

Paolo Guerrero har 86 kamper og 32 mål for Peru, men kan trolig se langt etter den neste. CAS har utestengt spissen, som nå etter alt å dømme går glipp av fotball-VM. Selv ikke støtten fra stjernekeeper Hugo Lloris eller danskens kaptein, Simon Kjær, kan redde Guerreros drøm. Foto: Reuters / Mariana Bazo
Paolo Guerrero har 86 kamper og 32 mål for Peru, men kan trolig se langt etter den neste. CAS har utestengt spissen, som nå etter alt å dømme går glipp av fotball-VM. Selv ikke støtten fra stjernekeeper Hugo Lloris eller danskens kaptein, Simon Kjær, kan redde Guerreros drøm. Foto: Reuters / Mariana Bazo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det skulle blir det lykkeligste øyeblikket i en lang karriere, men har i stedet utviklet seg til et mareritt. Paolo Guerrero ble tatt ut i Perus bruttotropp til VM forrige uke, men drømmen om spill i Russland i sommer ble brått knust.

34-åringen testet positivt for stoffet benzoylecgonin, som blant annet finnes i kokain, i desember i fjor, og ble først utestengt i ett år. Spilleren hevdet at han var uskyldig og anket saken til FIFA, som halverte straffen.

Guerrero skulle dermed være klar til spill for Peru i juni, men Verdens antidopingbyrå anket FIFAs avgjørelse til Idrettens voldgiftsrett (CAS). De utvidet straffen til 14 måneder igjen, og dermed må den tidligere Bayern München-spilleren trolig belage seg på å se VM fra sofaen.

Guerrero har derimot ikke gitt opp ennå, og tirsdag får han støtte fra tre landslagskapteiner.

- Helt feil

Hugo Lloris (Frankrike), Simon Kjær (Danmark) og Mile Jedinak (Australia) er kapteiner for lagene som Peru skal møte i gruppespillet under sommerens mesterskap.

I et felles brev tar de til orde for at Guerrero skal frikjennes og få oppfylt VM-drømmen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer