Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Paolo Guerrero kjemper for VM-deltakelse

Stjernestøtte til kokainutestengt landslagsspiller: - Helt feil å ekskludere ham

Støtten fra Tottenham-keeper, Hugo Lloris, og Danmark-kaptein, Simon Kjær, kan trolig ikke redde Guerreros VM-drøm.

Paolo Guerrero har 86 kamper og 32 mål for Peru, men kan trolig se langt etter den neste. CAS har utestengt spissen, som nå etter alt å dømme går glipp av fotball-VM. Selv ikke støtten fra stjernekeeper Hugo Lloris eller danskens kaptein, Simon Kjær, kan redde Guerreros drøm. Foto: Reuters / Mariana Bazo
Paolo Guerrero har 86 kamper og 32 mål for Peru, men kan trolig se langt etter den neste. CAS har utestengt spissen, som nå etter alt å dømme går glipp av fotball-VM. Selv ikke støtten fra stjernekeeper Hugo Lloris eller danskens kaptein, Simon Kjær, kan redde Guerreros drøm. Foto: Reuters / Mariana Bazo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det skulle blir det lykkeligste øyeblikket i en lang karriere, men har i stedet utviklet seg til et mareritt. Paolo Guerrero ble tatt ut i Perus bruttotropp til VM forrige uke, men drømmen om spill i Russland i sommer ble brått knust.

34-åringen testet positivt for stoffet benzoylecgonin, som blant annet finnes i kokain, i desember i fjor, og ble først utestengt i ett år. Spilleren hevdet at han var uskyldig og anket saken til FIFA, som halverte straffen.

Guerrero skulle dermed være klar til spill for Peru i juni, men Verdens antidopingbyrå anket FIFAs avgjørelse til Idrettens voldgiftsrett (CAS). De utvidet straffen til 14 måneder igjen, og dermed må den tidligere Bayern München-spilleren trolig belage seg på å se VM fra sofaen.

Guerrero har derimot ikke gitt opp ennå, og tirsdag får han støtte fra tre landslagskapteiner.

- Helt feil

Hugo Lloris (Frankrike), Simon Kjær (Danmark) og Mile Jedinak (Australia) er kapteiner for lagene som Peru skal møte i gruppespillet under sommerens mesterskap.

I et felles brev tar de til orde for at Guerrero skal frikjennes og få oppfylt VM-drømmen.

- Vi mener at Paolo Guerrero bør få lov til å lede sin nasjon og ta del i det som vil bli et høydepunkt i hans karriere, skriver de blant annet.

Peru er ingen fotballstormakt og skal delta i VM for første gang på 36 år. Både FIFA og CAS har konkludert med at Guerrero ikke brukte kokain for å få en prestasjonsfremmende effekt, noe kapteinene mener burde veie tyngre.

- Det er klart for alle at han ikke forsøkte å jukse. Etter vår mening vil det være helt feil å ekskludere ham fra VM, et mål han har jobbet hardt for å nå gjennom mange år. Vi ber derfor FIFA Council om å midlertidig oppheve suspensjonen hans, skriver Lloris, Kjær og Jedinak på initiativ fra den internasjonale spillerforeningen.

Det er imidlertid lite trolig at FIFA har makt til å overkjøre CAS' beslutning.

- Trist og bekymret

4. juni er siste frist for VM-nasjonene å ta ut sine VM-tropper. Guerrero klamrer seg fremdeles til håpet om at det skal løse seg, men innrømmer at hele situasjonen påvirker han.

- Folk snakker om meg, at jeg har gjort det (dopet seg journ.anm.), men jeg har aldri gjort noe slikt. Jeg har aldri tatt noe dop, sier spilleren til New York Times.

Verst går det ut over familien, ifølge Guerrero.

- Dette handler om min ære og min families ære. Moren og faren min er de viktigste menneskene i livet mitt, og det verste er å se de så trist og bekymret fordi jeg ikke får opplevd drømmen min, forteller han.

Mandag gikk flere tusen fans i tog gjennom gatene Perus hovedstad, Lima. Guerrero er blant de fremste fotballspillerne landet har produsert og der opplever spilleren enorm støtte.

Med et helt folks støtte i ryggen reiser Guerrero denne uka til Sveits for å be FIFA-president Gianni Infantino om hjelp. Spillerens livslange drøm er imidlertid trolig en tapt sak, da CAS ikke har for vane å snu i slike saker.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!