Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stjernetomt hos håndball- jentene

Frode Kyvåg er ikke imponert over hvordan Marit Breivik former håndballprofilene sine. Han mener landslagssjefen er for slapp.

BODØ/TRONDHEIM (Dagbladet): -  Vi ligger i et vakuum. På landslaget har vi ikke erstattet profilene som vi hadde i Susann Goksør, Kjersti Grini og Trine Haltvik, sier Bækkelagets tidligere trener Frode Kyvåg til Dagbladet.

Han har fulgt de nye landslagsjentene fra sidelinjen etter at Goksør og co takket for seg.

Kyvåg etterlyser nå handling av landslagssjef Breivik.

-  Marit har ikke vært bevisst nok på å bygge opp nye profiler, sier Kyvåg.

-  Dødsviktig

Den tidligere suksesstreneren er enig med eks-toppidrettssjef Bjørge Stensbøl som i Dagbladet forrige helg snakket om landslagssjefers tunge ansvar for merkevarebygging.

-  Å bygge profiler er dødsviktig, mener Kyvåg. Han retter spesielt pekefingeren mot tidsperspektivet etter at storkanonene ga seg.

-  Erstatningsprosessen av de gamle har tatt enormt lang tid. Talentene er der, men vi har ikke profiler som står fram. Dette er et lederansvar, sier han.

Det norske kvinnelandslaget har en lang merittliste å vise til:

 EM: 1 gull, 2 sølv, 1 bronse

 VM: 1 gull, 2 sølv

 OL: 1 bronse.

Men resultatene kan ikke bære lasten alene. Publikum elsker show og profiler.

-  Vi driver med underholdning. Dette er brød og sirkus. Konkurransen er beintøff fra andre idretter. Jentene må fri til publikum, og da må de by på seg selv, utdyper han.

Da gråluggen trente BSK på 90-tallet skreddersydde han opplegget ut ifra det han trodde publikum ville ha.

-  Jeg dyrket de for alt de var verdt. Det handler om kynisme. Vi hadde medietrening der vi bevisst bygde profiler. Anja kunne sitte å skrive autografer i tre timer etter kamp, eksemplifiserer han.

I dag gir ikke jentene like mye av seg selv. Det finnes ingen urokråke eller en stor sirkusartist i troppen, mener Kyvåg.

-  Aller helst vil de slippe media. Men det er viktig at de tar seg tid til sponsormiddager, autografskriving og media. På sponsormiddagene må de for eksempel håndhilse på halvfulle tomsinger. Det er de som betaler all moroa.

EM i Ungarn blir ikke bare en målestokk i resultater. Ifølge Kyvåg er det på tide at Norge viser at de ikke er robbet for profiler.

-  Kyvåg er komisk

Marit Breivik er uenig i Kyvågs innspill om profilbygging.

-  Noen må jo angripes og det blir jo meg. Når sære typer som Frode Kyvåg gjør dette, blir det bare komisk. Vi skaper profiler på vår måte i landslaget. Frode er ingen standardsetter, sier Breivik.

Hun skjønner ikke Kyvåg.

-  Trenger man å være storkjeftet og frekk for å bli en profil. Det blir for snevert.

-  Kyvåg svartmaler situasjonen. Jeg kunne aldri ha operert som trener på hans måte. Jeg blir aldri en Frode Kyvåg. Jeg bygger på personlig trygghet og mangfold, sier Marit Breivik.

-  Men gjør du nok for å bygge nye profiler?

-  Ja, jeg gjør mye, men alt kan bli bedre, sier Breivik.

-  Tror du at folk oppfatter deg som kjedelig?

-  Nei. Det må du nesten spørre andre om. Jeg kaster ikke skitt bare for å gjøre det, sier Breivik.

KYVÅGS UTVALGTE: Gro Hammerseng, Isabel Blanco og Randi Gustad kom i går til Trondheim. I dag møter jentene Frankrike i firenasjonersturneringen. Kampen sendes direkte på TV 2 klokka 16.06.
KRITISK: Frode Kyvåg.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media