Premier League

Sto bak en av Englands største fotballskandaler. Nå snakker han ut

- En av de mørkeste periodene i karrieren min.

TILBAKE I FOTBALLEN: Sam Allardyce ble sparket som England-manager for under tre måneder siden. Denne uka fikk han ny jobb. Foto: Scanpix
TILBAKE I FOTBALLEN: Sam Allardyce ble sparket som England-manager for under tre måneder siden. Denne uka fikk han ny jobb. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I juli fikk Sam Allardyce (62) sin ultimate belønning av Det engelske fotballforbundet (FA). Etter over 20 år som fotballtrener, var drømmejobben som England-sjef endelig hans.

Han tok over for Roy Hodgson, og skulle gjenreise tilliten til nasjonens landslag etter EM-fadesen mot Island, men bare 67 dager seinere fikk han sparken. Allardyce hadde kommet med råd til hvordan fiktive forretningsmenn kunne berike seg på å omgå overgangsreglementet i England og blitt avslørt av avisen The Telegraph.

En av de største managerskandalene i Englands historie var dermed et faktum.

Fikk ny jobb

Likevel vegret ikke Crystal Palace seg for å gi Allardyce en ny sjanse, da de ansatte 62-åringen som Alan Pardews etterfølger på Selhurst Park tidligere denne uka.

Det betyr at Allardyce er tilbake i fotballsirkuset. I den forbindelse har han åpnet seg opp overfor Sky Sports om tiden etter at han måtte forlate England-jobben i skam.

- De første fire ukene var en av de mørkeste periodene i karrieren min, sier Allardyce.

- Det har vært et problem

FA karakteriserte Allardyce sin oppførsel for «upassende» i forbindelse med avskjedigelsen i september. Selv beklaget han det han hadde gjort, men hevdet at han bare hadde forsøkt å hjelpe en venn han hadde kjent i over 30 år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer