Sto fram som Northug-forsvarer før VM - i dag kokte det over

- Det han gjorde var grisete, sier SVTs Jonas Karlsson.

DEN GANG DA: SVT-ekspert Jonas Karlsson stilte sporty opp for Dagbladet og fortalte at han har fått hatbrev etter å ha forsvart Petter Northug i hjemlandet. Nå får han trolig mer støtte i Sverige.Foto: Sigve Kvamme/Dagbladet
DEN GANG DA: SVT-ekspert Jonas Karlsson stilte sporty opp for Dagbladet og fortalte at han har fått hatbrev etter å ha forsvart Petter Northug i hjemlandet. Nå får han trolig mer støtte i Sverige.Foto: Sigve Kvamme/DagbladetVis mer

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): SVT-ekspert Jonas Karlsson reagerte spontant etter å ha sett Petter Northug stoppe opp på målstreken for å tilsynelatende håne konkurrentene før han krysset linja til gull.

- Vi har sagt han er en ulv som leker med rottene sine, men han har også en annen side: Her er han en gris, som leker med konkurrentene sine, sa Karlsson.

Sitatet «Petter Northug er en gris» har allerede tapetsert svenske og norske nettavisforsider noen timer da SVT-eksperten kommer ut av bua og forklarer litt hva han mente.

Grisete gest
- Det var jo fordi jeg hadde beskrevet ham som en ulv like før, og da jeg fikk spørsmål om målgangen hans, så sa jeg vel at han var litt grisete. Og det syns jeg man kan diskutere, om det var usportslig eller gøy, sier Jonas Karlsson

- Syns du det er respektløst?

- Jeg syns han balanserer på grensen for hva man skal gjøre mot konkurrentene, ja

- Hva tror du Markus (Hellner) hadde gjort?

- Jeg tror han hadde gått i mål og strukket armene i været, akkurat som han gjorde på sprinten, sier Karlsson

- Hva er det spesielt du reagerer på?

- Ett eller annet sted går det vel en grense for hvor sportslig man skal være mot konkurrentene. Han slår alle konkurrentene, og det holder for meg. Han er overlegen Petter Northug, han er den beste skiløperen i verden, og rykket han gjør i bakken her borte - det er bevis nok for meg hvor overlegen han er. Han trenger ikke gjøre noe mer ved mållinjen, og stoppe på den måten. Jeg kan forstå at noen synes sånt er show, men for meg var dette for mye, sier Jonas Karlsson.

Sto fram som Northug-forsvarer
SVT-eksperten ble hengt ut som en svensk Quisling etter å ha stilt opp i norsk lue og med norsk flagg for Dagbladet i dagene før VM-starten.

- Det er mange svensker som har sendt meg hatmail. Jeg begriper ikke hvordan man kan reagere så sterkt på Northugs måte å vinne løp på. Fordi han greier å henge med i teten og vinne i spurten er han altså usportslig. Mens en svenske som ikke greier å henge med er sportslig. Jeg synes Petter er verdens beste skiløper, sa Karlsson den gangen.

I dag har pipa en litt annen lyd. Men Karlsson vil ikke være med på at det er en dårlig taper som nå reagerer.

- Nei, absolutt ikke. Jeg vet ikke om du ser mye på skisendingene på SVT, i så fall vet du at jeg er en av dem som forsvarer Petter Northug, og har gjort det de tre siste årene, jeg har forsvart alt han har gjort, men det finnes en grense. Han er verdens beste til å avgjøre løp, og det holder for meg.

- Hva med Usain Bolt da, som saknet farten de siste 20 meterne på 100-meteren i OL og ble hyllet etterpå?

- Han har vel aldri gjort en stoppsladd på 100-meteren, eller? spør Karlsson, som ikke frykter reaksjoner fra det norske folk etter sin lille utblåsning.

- I så fall har det snudd fort i Norge, ettersom jeg har blitt hyllet der i to uker nå. Igjen, jeg liker Petter Northug på alle måter og har støttet ham, men noe sted går det et grense. Det holder for meg. Vi hadde diskutert om vi syntes han var en ulv, og da ble han en gris - fordi jeg syntes måten han gikk i mål på var «svinigt», som vi sier i Sverige, sier Jonas Karlsson.

Og avslutter leende med at han plutselig har flere journalister rundt seg enn Peter Northug.

 

I DAG: Jonas Karlsson etter avsluttet SVT-sending i dag. Det går en grense for hva man skal forsvare, mener Karlsson.Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet
I DAG: Jonas Karlsson etter avsluttet SVT-sending i dag. Det går en grense for hva man skal forsvare, mener Karlsson.Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet Vis mer