Stø kurs mot pallen

INNSBRUCK (Dagbladet): Verdensmesteren fra Thunder Bay 1995, Tommy Ingebrigtsen (21) har fått tilbake selvtilliten han hadde for fire år siden. I går var han nest best i kvalifiseringen til dagens konkurranse i Bergiselbakken.

- I dag hopper jeg for min første verdenscupseier, sier tigern fra Byåsen til Dagbladet. Bare østerrikeren Andreas Widhölzl var bedre enn Tommy på gårsdagens kvalifisering.

Vinterens hoppkonge, tyskeren Martin Schmitt, falt på 120,5 meter. Kjempehoppet var en halv meter over bakkerekorden til landsmannen Dieter Thoma fra 1997.

Tommy Ingebrigtsen hoppet 114,5 meter, til 18,5 og to ganger 19 i tellende stilkarakterer.

Ikke perfekt

- Det var ikke noe perfekt hopp, men bedre enn de jeg hadde i Garmisch (nr. åtte). Fordi selvtilliten er på vei tilbake, greier jeg å frigjøre stadig mer av kreftene. Målet er å ta av skikkelig under VM i neste måned, sier Tommy Ingebrigtsen etter gårsdagens nye oppmuntring.

For hvert godt resultat, øker selvtilliten hans noen hakk.

- Fortsatt trenger jeg endel gode plasseringer for å bli helt Kamikaze-flyger. Jeg har mye å gå på, og vet at det er fullt mulig å stå på over 120 meter hvis alt klaffer. Det vil si at også vinden er med meg, sier Tommy Ingebrigtsen.

Aktuell

Landslagstrener Kjetil Strandbråten er enig i at Tommy er seiersaktuell på en god dag.

- Han er flink og rolig, tråkker til i hoppet og er stilrenn. I tillegg tar han perfekte nedslag. Tommy er en av dem som kan vinne, sier Kjetil Strandbråten.

I dagens knock-out renn hopper han mot japaneren Masahiko Harada. Lasse Ottesen møter polakken Adam Malysz, Morten Ågheim hopper mot østerrikeren Mathias Wallner og Kristian Brenden og Christian Meyer møtes i en helnorsk duell.

<B>GOD: </B>Tommy Ingebrigtsen tror han kan hamle opp med Martin Schmitt, allerede i dag.