Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stø kurs mot seier

Tiger Woods hadde en strålende åpningsdag på St. Andrews i går. Selv etter en tur ut i roughen på det 17. hullet havnet golfhelten fem slag under par og tok et nytt steg i retning historiebøkene. Bare sørafrikaneren Ernie Els var bedre.

Tiger hadde et voldsomt forventningspress på seg før The Opens første dag. Med storspill og seier med 15 slag i US Open tidligere i år, sørget Woods for å gjøre seg sjøl til storfavoritt på St. Andrews. Etter første dag av turneringa ligger Woods på delt andreplass med landsmannen Steve Flesch. Amerikanerne klarte seg gjennom banen på 67 slag. Sørafrikaneren Ernie Els var et slag bedre.

- Jeg ville vært svært fornøyd hadde noen fortalt meg dette på forhånd. Alt fra par og nedover er veldig bra for en åpningsrunde, stråler Woods.

Festet grep

Golfyndlingen startet bra og gikk de første åtte hullene på par. Fra det 9. til 15. hullet strammet Tiger grepet og slo seg opp i teten med fem birdier.

- Det var deilig å få en god start, for når du møter vinden på hull 13, er det alltid vanskelig, sier Woods, til Sky Sports.

Havnet i roughen

Woods havnet i roughen på det vanskelige 17. hullet, men slo seg allikevel inn fem under par.

- Å klare par på hull 17 føltes omtrent som å klare en birdie, sier en lettet Woods.

British Open dreier seg nå stort sett om Tiger Woods, og om han klarer å bli den yngste golferen gjennom tidene til å vinne alle fire major-titlene.

- Det er noe jeg har drømt om å få til. Men det er enda tre dager til det skjer - eller ikke skjer, sier Woods.

  • Etter dagens runde halveres antall spillere i The Open. Bare kremen blir igjen og kjemper de to siste dagene. Avgjørelsen faller sannsynligvis ikke før seint søndag kveld.
I ÅKEREN: Tiger Woods slår seg imponerende ut av roughen på hull 17 og sikrer sin par.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media