Stø kurs nedover for Vålerenga

Vålerengas aksjeverdi synker i takt med Engas middelmådige innsats på fotballbanen. Mens Ingebrigt Steen Jensens Stabæk-lag plasserer seg nær toppen på både fotballtabellen og meklernes kurslister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Annonse

Et par tap eller seirer på det grønne graset gir øyeblikkelige utslag på aksjekursene. Før sesongstart var Vålerenga Fotballs markedsverdi nesten 90 millioner kroner, mens den nå er på under 80. 1. april var kjøper villig til å betale 56 kroner for en aksje i Enga, mens kjøperkursen før kampen mot Moss i går var på 50 kroner.

For Stabæk går det andre veien. 13 kroner for en aksje i begynnelsen av april er steget til 17- 18 i dag. Dermed er markedsverdien steget fra under 40 til cirka 50 millioner kroner - eller 25 prosent på vel en måned.

- Men det er fortsatt alt for lite. Bare spillerstallen vår er verdt mer enn Stabæks totale markedsverdi, sier Steen Jensen til Dagbladet.

For moro skyld har han satt 50 kroner aksjen - en tredobling - som mål ved årtusenskiftet.

For i motsetning til aksjemeklerne som er svært forsiktige med sine uttalelser, har Steen Jensen for lengst slått fast at fotball er framtidas vekstbransje.

- Opplevelser, fellesskap, underholdning og moro: Det vil folk ha. Og det kommer fotballen til å gi dem.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer