Sto livredd i mål: - Jeg trodde det var en katastrofe

Sekunder etter at Mikaela Shiffrin (23) kjørte inn til VM-gull, så hun lagvenninna Lindsey Vonn (34) falle stygt. Det ble noen skremmende minutter.

RETT I PORTEN: Lindsey Vonn mister balansen og havner rett i sikkerhetsnettet. Hun kjører et av karrierens siste renn og avslutter etter VM i Åre. Video: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ÅRE (Dagbladet): Åre blir avslutningen på to eventyrlige karrierer. Både Lindsey Vonn og Aksel Lund Svindal legger opp etter utforen i helga.

I dag holdt Vonns avslutning på å bli en katastrofe. Hun falt i super-G, men greide å kjøre ned i målområdet på egne bein etter flere minutter med behandling. Ved første øyekast så skaden så alvorlig ut at karrieren kunne ha endt der og da.

For vinneren Mikaela Shiffrin ble det en berg-og-dal-bane av følelser. Hun hadde nettopp kjørt inn til dagens raskeste tid, og lå an til å vinne løpet da lagvenninna falt på neste startnummer.

Glede ble rask snudd til frykt, og Shiffrin sier at hun ble redd umiddelbart:

- Det er en påminnelse. Jeg så jeg hadde grønt lys, og var så glad og fornøyd. Så ser jeg en av lagvenninnene mine krasje, det så ut som en katastrofe, sier Shiffrin på en pressekonferanse i Åre.

Hun fortsetter:

- Jeg tror alle var lettet over at hun kom i mål og at hun kan kjøre det neste løpet. Det er risikoen du må ta for å vinne, noen ganger går det galt. Hun hadde flatt lys, og da er det vanskelig å se. Du tar den risikoen når du kommer til start. Jeg er bare glad for at det gikk bra.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer