RETT I PORTEN: Lindsey Vonn mister balansen og havner rett i sikkerhetsnettet. Hun kjører et av karrierens siste renn og avslutter etter VM i Åre. Video: NRK Vis mer

Sto livredd i mål: - Jeg trodde det var en katastrofe

Sekunder etter at Mikaela Shiffrin (23) kjørte inn til VM-gull, så hun lagvenninna Lindsey Vonn (34) falle stygt. Det ble noen skremmende minutter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ÅRE (Dagbladet): Åre blir avslutningen på to eventyrlige karrierer. Både Lindsey Vonn og Aksel Lund Svindal legger opp etter utforen i helga.

I dag holdt Vonns avslutning på å bli en katastrofe. Hun falt i super-G, men greide å kjøre ned i målområdet på egne bein etter flere minutter med behandling. Ved første øyekast så skaden så alvorlig ut at karrieren kunne ha endt der og da.

<strong>SKREMT:</strong> Mikaela Shiffrin forteller at det var ekkelt å stå i målområde og vente på Vonn. Men da alt gikk bra med lagvenninna kunne hun feire seieren. Foto: NTB Scanpix
SKREMT: Mikaela Shiffrin forteller at det var ekkelt å stå i målområde og vente på Vonn. Men da alt gikk bra med lagvenninna kunne hun feire seieren. Foto: NTB Scanpix Vis mer

For vinneren Mikaela Shiffrin ble det en berg-og-dal-bane av følelser. Hun hadde nettopp kjørt inn til dagens raskeste tid, og lå an til å vinne løpet da lagvenninna falt på neste startnummer.

Glede ble rask snudd til frykt, og Shiffrin sier at hun ble redd umiddelbart:

- Det er en påminnelse. Jeg så jeg hadde grønt lys, og var så glad og fornøyd. Så ser jeg en av lagvenninnene mine krasje, det så ut som en katastrofe, sier Shiffrin på en pressekonferanse i Åre.

Hun fortsetter:

- Jeg tror alle var lettet over at hun kom i mål og at hun kan kjøre det neste løpet. Det er risikoen du må ta for å vinne, noen ganger går det galt. Hun hadde flatt lys, og da er det vanskelig å se. Du tar den risikoen når du kommer til start. Jeg er bare glad for at det gikk bra.

- Jeg er lei meg. Ingen ville se det her. Heldigvis gikk det bra med henne. Nå håper jeg at hun kan bygge seg opp til å avslutte med en sterk utfor, sier sølvvinner Sofia Goggia på pressekonferansen etter dagens renn.

Skremt

Lindsey Vonn selv sier at hun er i god form etter dagens fall. Eller, hun er i hvert fall positiv til det som skal skje framover.

<strong>KJØRER SØNDAG:</strong> Lindsey Vonn. Foto: NTB Scanpix
KJØRER SØNDAG: Lindsey Vonn. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Akkurat nå føles det som jeg har blitt truffet av en semitrailer, men ellers er alt fint. Jeg elsker å pushe grensene. Hvis du vil ta vare på helsa, bør du velge en annen sport, men jeg vil ta risken.

- Hva tenkte du rett etter fallet?

- Hva faen? Hvorfor er jeg her? Jeg er for gammel for det her, sier Vonn.

FAKTA

  • VM alpint kvinner i Åre, super-G kvinner:
  • 1) Mikaela Shiffrin, USA 1.04,89, 2) Sofia Goggia, Italia 1.04,91, 3) Corinne Suter, Sveits 1.04,94, 4) Viktoria Rebensburg, Tyskland 1.04,96, 5) Nadia Fanchini, Italia 1.05,03, 6) Ragnhild Mowinckel, Norge 1.05,05, 7) Francesca Marsaglia, Italia 1.05,13, 8) Ilka Stuhec, Slovenia 1.05,15, 9) Lara Gut-Behrami, Sveits 1.05,37, 10) Federica Brignone, Italia 1.05,43.
  • Øvrig norsk: 13) Kajsa Vickhoff Lie 1.05,82.

Mellomfornøyd Mowinckel

16 hundredeler var forskjellen på sjetteplass og gull for Ragnhild Mowinckel i dagens super-G i VM.

En liten justering på ett av de to siste hoppene gjorde at 26-åringen, som hadde beste mellomtid like før mål måtte ta til takke med en VM-start helt på det jevne. Hun kaller det selv for småpirk, men siden dagens super-G ble flyttet ned på grunn av sterk vind på toppen av bakken får det enda mer å si.

- Sånn er det, dessverre. Små feil får veldig store utslag i dag. Det ser man på mange i dag. Men dette var det beste jeg kunne få til i dag, så sånn sett er jeg fornøyd med det. Du ser marginene har veldig mye å si, forklarer Mowinckel i målområdet etter rennet.

ÅRE, SVERIGE 20190205.
Ragnhild Mowinckel i aksjon Super-G kvinner under VM i alpint i Åre.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
ÅRE, SVERIGE 20190205. Ragnhild Mowinckel i aksjon Super-G kvinner under VM i alpint i Åre. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

- Hvordan er det å vite at du lå an til seier etter den siste mellomtida?

-Det er selvfølgelig kjipt, men da vet jeg også at jeg har gjort mye riktig. Det er ikke helt skadeskutt. Det er veldig greit for mitt hode å vite at jeg var så nære uansett. Dessverre er det nok til at det ikke blir helt topp i dag, men da vet jeg at jeg gjør mye riktig, forklarer Mowinckel til Dagbladet.

Hyller Schiffrin

Ei som virkelig fikk alt til å klaffe i dag, var amerikanske Mikaela Shiffrin. Verdens beste kvinnelige alpinist gjorde som hun har gjort gjentatte ganger tidligere i år.

VITS: På spørsmål om å ta en ekstra sesong vil gå ut over familien, gir Svindal et svar med glimt i øyet som får salen til å bryte ut i latter. Video: NTB/Scanpix Vis mer

Det til tross for en feil mot slutten av løpet som holdt på å koste henne alt.

- Hun har vunnet alt hun har stilt opp i super-G i år, så jeg er ikke overrasket. Hun er en komplett skiløper som har en vanvittig psyke også. Hun kjører vanvittig fint på ski, sier Mowinckel til Dagbladet.

Når hun får spørsmålet om hvilken egenskap Schiffrin har som Mowinckel selv skulle ønske seg, sier hun:

- Jeg skulle ha gitt mye for det hodet hun har. Alt hun greier å hente så mye renn etter renn, sesong etter sesong.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer