Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sto opp fra de røde

MANCHESTER (Dagbladet): Manchester United-Boavista 3-0. Kaptein Roy Keane pisket stappmette Unitedstjerner opp fra de røde i går kveld. Keane var enorm, og Ruud van Nistelrooy helten med to mål. United topper nå sin mesterligagruppe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette var en uhyre viktig seier for oss. Jeg sa det til dere etter lørdagens Chelsea-kamp, at vi alltid ser framover mot neste kamp. Det er måten vi tenker fotball på. Nå er det West Ham på lørdag som er neste oppgave. Vi er nødt til å komme i gang i ligaen, sa Ole Gunnar Solskjær, som kom innpå da alt var over i går kveld.

Roy Keane ble ikke misbrukt som stopper, men løp halv- og helmaraton på midten. Samtidig, Bovista kom til Old Trafford med alt for stor respekt, og reiste hjem med lange portvinsneser.

  • Ole Nordmann var klar over Boavistas svake borteform, men han snakket mer om hvor imponert han var over Roy fra Irland.

- Det var klart fra første stund med Keane. Han var lett i steget og tung i duellene, sier Ole til Dagbladet. Solskjær fikk sangen og fem minutter og 34 sekunder. Hans vurdering av kampen er viktig for norske lesere.

1-0 etter 32. minutt:

Phil Neville fikk med seg ballen ute på høyrekanten, spilte innover til Juan Veron, som igjen vegget med Neville. Inne foran mål - en smule offside - sto Ruud van Nistelrooy. Fra kort hold, og Old Trafford kunne endelig juble igjen. Det er det lenge siden de har gjort i Premier League.

- Det er uhyre viktig å score på den første store sjansen. Det gjorde vi ikke lørdag, men nå var Ruud der han skulle være, sa Solskjær, som delte benk sammen med David Beckham.

  • Beckham kom ikke innpå, men han kan smykke seg med tittelen Årets sportsprofil i England, den første fotballspilleren med denne utmerkelsen på mange år. Plaster på ute-av-form-såret for Englands kaptein.

Mount Blanc

2-0 etter 55. minutt:

Corner fra Juan Veron, og gjett hvem som fikk stå umarkert? Jo, ingen ringere enn ringreven Laurent Blanc. Det er å ta i at han heretter skal kalles Mont Blanc, men det var hyggelig for den franske old boy, som har fått mye rettmessig kritikk for sitt treige forsvarsarbeid.

Mot Boavista klarte han seg bruktbart, men mye takket være meget snille portugisere som aldri våget å utfordre med annet enn lange skudd over Fabien Barthez.

- Godt for Blanc at han endelig fikk sitt første hjemmemål. Vi veit jo at han er god for en fem - ti mål i løpet av sesongen, sa Solskjær, mens David Beckham gikk forbi. Med et reservesmil, men uten å si noe som helst.

Manager sir Alex Ferguson snakket, men bare fordi UEFA har pålagt managerne i Champions League å gjøre det.

- Vi slapp heldigvis individuelle tabber, og det er godt for selvtilliten. Vi spilte disiplinert, og et par av spillerne viste hva de er gode for, sa Ferguson.

3-0 etter 66. minutt:

United-kontring av gammelt merke. Veron spilte fram Dwight Yorke som gjorde en positiv ting. Han sendte Ruud van Nistelrooy fritt fram. Hollenderen satte inn sitt sjuende Champions Laegue-mål.

Old Traffords blaserte og tamme publikum så ut som om de hadde spist lykkepiller. Sjeldent bra stemning.

- Det var en typisk Ruud-scoringer, sa Solskjær som avfeier britisk presses spekulasjoner om at han ikke lenger snakker med kompisen Jaap Stam.

- Det er noe avisene har funnet på. Jeg snakker ofte med ham. Fikk seinest en tekstmelding fra Jaap før kampen, der han ønsket meg lykke til, sa Solskjær, som avsluttet med å finte oss ut da vi spør om han var fornøyd med å få 2 minutter og 34 sekunder ordinær spilletid og tre minutter ekstratid.

- Ja, det er jo alltid bra for bonusen.

  • Roy Keane sier til Manchester Evening News at han vil starte forhandlingen om ny United-kontrakt etter nyttår. Om David Beckham gjør det samme, det sier ikke meldingene noe om. Men, så er da han bare en reserve.
ENDELIG JUBEL: Phil Neville klapper Ruud van Nistelroy på hodet, mens kaptein Roy Keane kan slå fast at Dwight Yorke, Juan Veron og Mikael Silverstre har funnet formen igjen.Foto: REUTERS
Hele Norges coronakart