Sto over målfesten

Søndag vant landslagsløperen Per-Åge Skrøder (25) SM-gull for første gang, da HV71 slo Färjestad 5- 0 i den siste av sju finaler. Feiringen av mesterskapet varte til klokka tre om natta.

Først to timer før kampstart i går kveld kom Skrøder til Oslo. Åpningskampen mot Nederland så han fra tribuneplass.

- Det er riktig at vi holdt på til rundt tre, men det var ikke seiersfesten som stoppet meg i går. Jeg sto over grunnet en smell jeg fikk i venstrekneet. Forhåpentlig er jeg på isen igjen mot Storbritannia i kveld, sier Per-Åge Skrøder til Dagbladet.

Nedtur

SM-gullet er det største han har opplevd som hockeyspiller. For tapende finalist Mats Trygg ble søndagskampen en tilsvarende nedtur.

- I motsetning til Per-Åge hadde jeg ikke noe å feire, og kom til Oslo ved 15-tida i går. Etter en frisk start begynte jeg å merke kjøret etter det langvarige finalespillet. Mot slutten var jeg helt tom for krefter, sier Mats Trygg etter at Nederland var feid av isen med 8-0.

Per-Åge Skrøder har spilt 19 kamper på de siste 40 dagene, og hadde utvilsomt godt av gårsdagens hvilepause.

Mats Trygg var også hatt et steintøft kampprogram den seinere tida, men lover på vegne av SM-finalistene å gi jernet også resten av uka.

- Både Per-Åge og jeg er enige om å avslutte sesongen med noe stort. Nå skal vi krige resten av VM-motstanderne i senk og rykke opp i A-pulja, sier Mats Trygg til Dagbladet.

Tomålsscorer Tommy Marthinsen ble kåret til gårsdagens bestemann.

- Vi fikk en bra start på turneringa, og satser på at flyten skal fortsette i de fire kampene som gjenstår, sier Tommy Marthinsen.

Lagkaptein Trond Magnussen var fornøyd med kontrollen og resultatet, men ikke med uttellingen hele veien.

- Må heve oss

- Vi fomlet for mye innledningsvis, og må heve oss ytterligere for å nå målsettingen om opprykk. Da må vi både være mer skjerpet fra starten av, ha mer trafikk foran motstandermålet og score hyppigere på sjansene, sier Trond Magnussen.

To skader

For landslagstrener Roy Johansen var det mest negative at Lars Peder Nagel og keeper Joakim Wiberg begge måtte forlate banen med skader.

- Nagel fikk en smell i kjeven og en liten hjernerystelse. Wiberg fikk vridning på hofta etter å ha fått en motspiller over seg, sier Roy Johansen.

Skuddstatistikk: Norge 51, Nederland 14.

EN BRA START: Nederland ble for små for de norske ishockeykrigerne. Her setter Tommy Martinsen inn 6-0.