Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge på 3. plass i Zakopane

Stoch med bakkerekord på hjemmebane. Melder seg på i kampen om OL-gullet

Polen ble for sterke i lagkonkurransen.

VANT: Kamil Stoch leverte bakkerekord foran et ellevilt hjemmepublikum i Zakopane. Polen vant lagkonkurransen foran Tyskland og Norge. Foto: AP Photo/Alik Keplicz
VANT: Kamil Stoch leverte bakkerekord foran et ellevilt hjemmepublikum i Zakopane. Polen vant lagkonkurransen foran Tyskland og Norge. Foto: AP Photo/Alik Keplicz Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Polakkene er gale etter hoppsport, og det var en real heksegryte som ventet i bunnen av bakken i Zakopane lørdag.

Rundt 50 000 polakker hadde møtt opp for å heie fram sine store helter, og etter den første omgangen av lagkonkurransen var det hjemmehåpene som ledet.

Stefan Hula leverte omgangens lengste håp med 136 meter, og lagkameratene fulgte opp i god stil. Totalt samlet de 540,3 poeng, 18,2 foran Norge som plasserte seg på 3. plass bak Tyskland.

Bakkerekord

I den andre omgangen fortsatte Norge å levere gode hopp, men forspranget til hjemmenasjonen klarte de aldri å hente inn igjen.

Med Kamil Stoch i spissen var Polen ustoppelige, og i finaleomgangen klinket polens store stjerne til med et hopp på 141,5 meter. Det er ny bakkerekord i Zakopane.

Norge har vært regnet som den store favoritten til å ta OL-gull i laghopp, men nå viser Polen at det blir tøff kamp om medaljene.

3. plass

Det norske laget bestående av Anders Fannemel, Andreas Stjernen, Marius Lindvik og Johann André Forfang endte til slutt på 3. plass i den polske bakken. Tyskland klarte også å holde Norge på avstand og beholdt 2.-plassen fra den første omgangen.

Daniel André Tande var ikke med i den norske troppen. Han var hjemme i Norge på grunn av sykdom.

For en av hoppsportens største stjerner, ble det en dramatisk avslutning på hoppkonkurransen. Peter Prevc landet på 133,5 meter, men klarte ikke å holde seg på beina. Sloveneren deiste i bakken etter landingen, men så ut til å ha kommet unna med et blåmerke eller to. Hopperen var raskt på beina etter fallet, og ruslet ut av stadion.

Ung stjerne

En av de norske hopperne som har imponert stort i Zakopane, er 19 år gamle Marius Lindvik.

Under fredagens kvalifiseringsrenn hoppet han lengst av samtlige hoppere. Fra et tidlig startnummer banket han til med 138,5 meter, noe ingen som kom seinere i kvalifiseringen klarte å overgå. I lagkonkurransen hoppet han 129,5 og 133 meter.

Landslagssjef Alexander Stöckl har sagt at han ikke vil ta ut OL-troppen før etter Zakopane, men til tross for god hopping holder det trolig ikke for den talentfulle nordmannen denne gangen.

Det meste tyder på at det blir Daniel-André Tande, Johann Forfang, Robert Johansson, Andreas Stjernen og Anders Fannemel som vil utgjøre det norske laget i Sør-Korea.

VM-gull

Under skiflygings-VM forrige helg var de norske hopperne suverene. Først vant Daniel André Tande individuelt gull, og dagen etter leverte han, Andreas Stjernen, Johann André Forfang og Robert Johansson en glimrende lagkonkurranse.

Det ble gull til slutt, og dermed forsvarte de skiflygingsgullet fra forrige VM. Det lover godt foran OL om få uker. Det er et uttalt mål fra hopplandslaget om å ta gull i lagkonkurransen i Pyeongchang, og de norske hopperne må tåle favorittstempelet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!