Norge på 3. plass i Zakopane

Stoch med bakkerekord på hjemmebane. Melder seg på i kampen om OL-gullet

Polen ble for sterke i lagkonkurransen.

VANT: Kamil Stoch leverte bakkerekord foran et ellevilt hjemmepublikum i Zakopane. Polen vant lagkonkurransen foran Tyskland og Norge. Foto: AP Photo/Alik Keplicz
VANT: Kamil Stoch leverte bakkerekord foran et ellevilt hjemmepublikum i Zakopane. Polen vant lagkonkurransen foran Tyskland og Norge. Foto: AP Photo/Alik Keplicz Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Polakkene er gale etter hoppsport, og det var en real heksegryte som ventet i bunnen av bakken i Zakopane lørdag.

Rundt 50 000 polakker hadde møtt opp for å heie fram sine store helter, og etter den første omgangen av lagkonkurransen var det hjemmehåpene som ledet.

Stefan Hula leverte omgangens lengste håp med 136 meter, og lagkameratene fulgte opp i god stil. Totalt samlet de 540,3 poeng, 18,2 foran Norge som plasserte seg på 3. plass bak Tyskland.

Bakkerekord

I den andre omgangen fortsatte Norge å levere gode hopp, men forspranget til hjemmenasjonen klarte de aldri å hente inn igjen.

Med Kamil Stoch i spissen var Polen ustoppelige, og i finaleomgangen klinket polens store stjerne til med et hopp på 141,5 meter. Det er ny bakkerekord i Zakopane.

Norge har vært regnet som den store favoritten til å ta OL-gull i laghopp, men nå viser Polen at det blir tøff kamp om medaljene.

3. plass

Det norske laget bestående av Anders Fannemel, Andreas Stjernen, Marius Lindvik og Johann André Forfang endte til slutt på 3. plass i den polske bakken. Tyskland klarte også å holde Norge på avstand og beholdt 2.-plassen fra den første omgangen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer