Skiflygning i Planica

Stoch seiret på god norsk dag

Johansson fikk bartekake på bursdagen.

POLSK SEIER: Kamil Stoch vant da tre nordmenn endte blant topp fem. Foto: AFP/Jure Makovec
POLSK SEIER: Kamil Stoch vant da tre nordmenn endte blant topp fem. Foto: AFP/Jure Makovec Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): De norske hopperne fortsatte den gode hoppingen under fredagens skiflygingsrenn i Planica. Tre nordmenn endte blant topp fem, men ingen av de klarte å hamle opp med Kamil Stoch.

Polakken ledet etter første omgang etter et hopp på 245 meter, og fulgte opp med 234,5 meter i den andre. Det gjorde at han slo Johann André Forfang med 3,7 små poeng.

Robert Johansson fylte 28 år fredag, og lå på 2.-plass etter den første omgangen. Nordmannen hoppet 245 meter, og lå bare bak Stoch fordi han satte et dårligere nedslag.

I den avgjørende omgangen ble hoppet kortere, og han endte til slutt på 4.-plass. Etter rennet fikk Johansson utdelt en kake formet som en bart, som en gest i anledning burdagen og hans kjente ansiktspryd.

Fannemel imponerte

Anders Fannemel imponerte også i Planica, og endte på 5.-plass. Dermed bør mulighetene for å få hoppe i lagkonkurransen være gode for nordfjordingen.

Fredag hoppet Gregor Schlierenzauer 253,5 meter og tangerte verdensrekorden. I lørdagens renn klarte ikke østerrikeren å følge opp. Han hoppet 210,5 meter i den første omgangen, og fulgte opp med 194 meter i den andre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer