Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Robert Johanssons bakkerekord holdt i fem minutter

Stoch suveren igjen. Satte bakkerekord i Granåsen

Kamil Stoch sikret sammenlagtseieren i verdenscupen.

SEIER: Kamil Stoch vant og satte ny bakkerekord i Granåsen torsdag kveld. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
SEIER: Kamil Stoch vant og satte ny bakkerekord i Granåsen torsdag kveld. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kamil Stoch tok individuelt OL-gull i stor bakke i Pyeongchang, og har fortsatt å vise uslåelig form siden.

Polakken ledet Raw Air-konkurransen suverent før torsdagens konkurranse i Granåsen, og tok ikke foten av gasspedalen i Trondheim.

Nok en gang viste Stoch klasse, og vant igjen. Han økte ledelsen i sammendraget til 87 poeng, og går inn i de avsluttende rennene i Vikersund med et solid utgangspunkt.

- Kanskje det ser lett ut, men det ligger mye hardt arbeid bak. Det var en fin og tøff konkurranse, og jeg er glad for at jeg klarte å gjøre det foran et så bra publikum, sa han i NRKs sending etter rennet.

To bakkerekorder

Første omgang leverte til toppscore på underholdningsbarometeret da Robert Johansson hoppet 145,5 meter og knuste bakkerekorden i Granåsen. Den lød 143 meter og var satt av Michael Hayböck, men nå tok nordmannen over.

– Jeg er veldig fornøyd med førsteomgangen. Det var deilig, sa han til NRK.

Johansson skulle imidlertid bare beholde rekorden i litt over fem minutter.

For seks startnumre seinere, og som sistemann i den første omgangen, klinket Stoch til igjen.

Han svevde til 146 meter, og slo nordmannens rykende ferske rekord med en halv meter.

Stoch tok også ledelsen i rennet med Johansson og Kraft på plassene bak. Også Andreas Stjernen og Johann André Forfang strakte seg over 140 meter i første omgang, og lå på henholdsvis fjerde- og femteplass før den avgjørende omgangen.

Nærmer seg verdenscupseieren

Det var svært gode forhold i bakken i den første omgangen, og også i andre omgang var det flere som svevde langt.

Johansson maktet ikke å følge opp den fantastiske hoppingen, og med 136 meter endte han til slutt på 3.-plass bak Stoch og Kraft.

Stoch fulgte opp med et hopp på 141 meter og sikret seieren i Granåsen. Han har så godt som sikret sammenlagtseieren i verdenscupen, men med tre renn igjen er det fortsatt en teoretisk mulighet for at Richard Freitag kan snike seg forbi. Dette var Stochs sjuende individuelle seier denne sesongen.

Han er i en egen verden om dagen, sa Norges landslagssjef, Alexander Stöckl, som var svært fornøyd med nordmennene også.

- Det var tidenes konkurranse her med tanke på hopplengder og det var en fantastisk innsats av det norske laget, oppsummerte han overfor NRK.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!