Stockholm skjelver før byderby

Slik skal en ny skandale stoppes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Oppgjørene mellom Hammarby, Djurgården og AIK Stockholm har altfor ofte endt med tribunebråk og vold. Da Hammarby og Djurgården møttes i fjor høst, stormet fansen Söder Stadion og sendte i vei bengalske lys mot spillerne og dommeren.

I våres ble flere supportere skadet etter et masseslagsmål etter kampen mellom AIK og Djurgården.

Før kveldens reprise er sikkerhetstiltakene skjerpet betraktelig, skriver Expressen.

• Bengalske lys er totalt forbudt. Supporterne visiteres og klubbene fører en tett dialog med supportergruppene.

• Skjerpet vakthold. Antallet økes med 60 vakter i tillegg til det normale antallet som alltid jobber på såkalte \'høyrisiko-kamper\'.

• Klar plan for rømming av stadion. Alle nødutganger skal bevoktes og holdes åpne for tømming av stadion ved eventuelle uventede hendelser.

• Nært samarbeid med politiet. Hammarby jobber tett med politiet for å frakte publikum trygt både til og fra kamp.

Sentrale Hammarby-spillere har også gått ut og oppfordret fansen til å besinne seg og konsentrere seg om å støtte laget.

FRYKTER REPRISE: Stockholmsderbyene har altfor ofte endt i bråk, som her mellom Djurgården og Hammarby i fjor høst. Før kveldens kamp skjerpes sikkerheten. Foto: Fredrik Sandberg/AFP
FRYKTER REPRISE: Stockholmsderbyene har altfor ofte endt i bråk, som her mellom Djurgården og Hammarby i fjor høst. Før kveldens kamp skjerpes sikkerheten. Foto: Fredrik Sandberg/AFP Vis mer

Oppgjøret sparkes i gang på Råsunda klokka 20.

Stockholm skjelver før byderby
<B>BRÅKMAKERE:</B> Djurgården-fans på vei til kamp. Nært samarbeid med politiet skal sørge for at kampen forløper uten tribunebråk i kveld.
<B>FORBUDT:</B> Bengalske lys.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer