Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stockholms OL-søknad lagt helt død

Ordfører setter foten ned.

IKKE STOCKHOLM-OL: Ordfører Sten Nordin har sagt et definitivt nei til Stockholm OL 2022. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
IKKE STOCKHOLM-OL: Ordfører Sten Nordin har sagt et definitivt nei til Stockholm OL 2022. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kampen om vinter-OL i 2022 kommer ikke til å bli noe nordisk oppgjør, for nå har Stockholms ordfører definitivt lukket de svenske planene.

Sier nei til OL 2022
- Det er alltid mer morsomt å si ja enn nei, men vi må også ta tøffe avgjørelser noen ganger. Det ligger i mandatet vi har fått. Derfor kommer vi ikke til å søke OL i 2022, men at vi sier nei nå, betyr ikke at vi sier nei til å søke senere, sier Sten Nordin til det svenske nyhetsbyrået TT.

Det betyr at Oslo i alle fall ikke kommer til å få noen konkurranse fra svenskene i kampen om et eventuelt OL i 2022, der det norske medlemmet i Den internasjonale olympiske komiteen (IOK), Gerhard Heiberg, tidligere har sagt til NTB at han mener Oslo sitter i førersetet blant søkerne.

Vil ikke spekulere med skattebetalernes penger
Det har lenge vært usikkert med tanke på om det ville komme en svensk søknad eller ikke, men nå er det endelig avklart at svenskene ikke melder seg på OL-kampen, ikke i denne omgang.

- Å søke OL i den situasjonen vi er i nå, ville være å spekulere med skattebetalernes penger, sier lederne for Kristendemokratene Ewa Samuelsson og Erik Slottner.

- Det er selvsagt bra å søke store arrangementer en gang i blant, men budsjettet som er lagt til grunn for en søknad om OL i 2022, er det for stor usikkerhet rundt, sier den svenske sportsministeren Lena Adelsohn til Dagens Nyheter.

Det betyr at Oslo kommer til å få kamp fra polske Krakow, kinesiske Beijing, ukrainske Lviv og Almaty fra Kasakhstan i kampen om OL om åtte år.

(NTB)

Hele Norges coronakart