Stoke herjet med Manchester City

Marko Arnautovic ble den store helten.

HERJET: Stoke herjet med Manchester City.
Foto: Action Images via Reuters / Carl Recine
HERJET: Stoke herjet med Manchester City. Foto: Action Images via Reuters / Carl RecineVis mer

En fabelaktig 1. omgang av Stoke sikret en overraskende 2-0-seier mot serieleder Manchester City lørdag. Marko Arnautovic ble kampens helt med to scoringer.

Målene til Arnautovic kom i løpet av kampens første 15 minutter.

City klarte aldri å riste av seg sjokket og etablere et ordentlig press på hjemmelaget. Dermed fortsetter den vonde bortetrenden for de lyseblå: Ikke siden 12. september har City vunnet på bortebane i Premier League.

På ekstremt vindfulle Britannia Stadium var det Stoke som skapte flest sjanser - også etter at det tok ledelsen 2-0. Arnautovic hadde etter scoringene sine tre gode muligheter til å fullføre et hat trick, men City-keeper Joe Hart eller stolpen var i veien for østerrikeren.

Bak begge scoringene sto den lille sveitseren Xherdan Shaqiri. 24-åringen driblet seg fri på høyresiden og la inn til Arnautovic som satte inn 1-0.

Deretter slo han en strålende gjennombruddspasning til Arnautovic som hadde skåret inn fra sin venstreside. Alene med Hart var han sikker og trillet inn 2-0.

City-stjernene Kevin De Bruyne, Raheem Sterling og David Silva hadde store problemer med å snu kampen i motvinden i 2. omgang.

Silva fikk sin første start i Premier League siden 3. oktober, men klarte aldri å sette sitt preg på kampen. Spiss og svært viktige Sergio Agüero manglet hos City på grunn av skade.

I 2. omgang var tidligere Barcelona-spiller Bojan Krkic nær ved å få sin første Premier League-scoring ved to anledninger, men mislyktes.

Snaue 20 minutter før slutt hinket midtbanespiller Fernando av banen for City. Han holdt seg til baksiden av låret, og City måtte avslutte kampen med ti spillere. Det fullførte marerittdagen for manager Manuel Pellegrini, som allerede hadde gjort unna sine tre bytter etter 62 minutter.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram