STOR SPISS: 2,04 meter høye Michael Uchebo er på prøvespill i Stoke. Her er VVV Venlo-spilleren etter kampen mot Feyenoord 1. mai i fjor. Uchebo hedret faren som døde dagen før. Foto: Marcel van Hoorn, AFP/Scanpix
STOR SPISS: 2,04 meter høye Michael Uchebo er på prøvespill i Stoke. Her er VVV Venlo-spilleren etter kampen mot Feyenoord 1. mai i fjor. Uchebo hedret faren som døde dagen før. Foto: Marcel van Hoorn, AFP/ScanpixVis mer

Stoke kan få spisspar på over fire meter

Mulig Crouch-makker på 2,04 på prøvespill.


(Dagbladet): Stoke har om dagen den 2,04 meter lange nigerianeren Michael Uchebo på prøvespill. 21-åringen spiller for VVV Venlo i Nederland, men kontrakten går ut til sommeren.

Giganten har blitt omtalt som «den nye Nwankwo Kanu», men flere av de engelske avisene har selvsagt allerede døpt ham til «den nigerianske Peter Crouch».

Dersom Stoke kjøper Uchebo, kan de stable på beina et spisspar på godt over fire meter med Crouch på 2,01 meter allerede i stallen.

I en ti minutter lang video på YouTube får spissen vist fram at han ikke bare er diger, men også har tekniske ferdigheter. Likevel er det ingen tvil om at den massive størrelsen passer inn i Stokes fysiske spillestil.

Stoke-fansen liker tydeligvis det de ser på nettet, og ønsker ham velkommen med meldinger som:

«Welcome to Stoke lad!»

HØY: Peter Crouch bøyer seg når han skal feire scoring mot Blackburn med lagkameratene Jonathan Walters og Matthew Etherington. Foto: Tim Hales, AP/Scanpix
HØY: Peter Crouch bøyer seg når han skal feire scoring mot Blackburn med lagkameratene Jonathan Walters og Matthew Etherington. Foto: Tim Hales, AP/Scanpix Vis mer

«I want him at Stoke»

«Sign the guy up Tony!»

Stoke-manager Tony Pulis vurderer ifølge BBC å hente Uchebo i løpet av januar, og må i så fall ut med omkring en million pund for å kjøpe ham ut av kontrakten med Venlo.

- Han er her, så vi vil prate sammen og ta ting derfra, sier Pulis til lokalavisa The Sentinel.

Uchebo har spilt for det nigerianske ungdomslandslaget. Denne sesongen har han kun scoret ett mål på 13 opptredener for VVV Venlo, som sliter i bunnen av den nederlandske æresdivisjonen.